Academic literature on the topic 'Біометрична ідентифікація та автентифікація'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Біометрична ідентифікація та автентифікація.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Біометрична ідентифікація та автентифікація"

1

Maslova, N. O., and D. O. Polunina. "BIOMETRIC AUTHENTICATION METHODS FOR PERSONAL IDENTIFICATION." Naukovyi visnyk Donetskoho natsionalnoho tekhnichnoho universytetu 1(2), no. 2(3) (2019): 12–20. http://dx.doi.org/10.31474/2415-7902-2019-1(2)-2(3)-12-20.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Ряполов, І. Є., Я. І. Кметюк, and М. С. Дубинець. "Аналіз методів підвищення інформаційної безпеки інформаційно-телекомунікаційної системи на основі біотехнологій." Збірник наукових праць Харківського національного університету Повітряних Сил, no. 1(67), (January 21, 2021): 74–79. http://dx.doi.org/10.30748/zhups.2021.67.09.

Full text
Abstract:
В сучасних умовах проблема інформаційної безпеки системи управління набуває особливого значення в умовах широкого застосування автоматизованих інформаційних систем. Забезпечення інформаційної безпеки повинно носити системний характер. В результаті проведеного дослідження встановлено, що існує велика кількість інструментів забезпечення інформаційної безпеки, які мають недоліки, пов’язані із захистом та дискримінацією, можливістю підробки паролю, невиконанням інструкцій по створенню безпечного пароля користувачем, існуванням і наявністю у вільному доступі спеціалізованих додатків для підбору і злому паролів. Людський фактор являється основним недоліком даних систем. Єдиного підходу щодо підвищення інформаційної безпеки інформаційно-телекомунікаційної системи Повітряних Сил не існує. Проведено аналіз застосування біотехнологій ідентифікації доступу з застосуванням стеганографічного методу захисту інформації. Метод підвищення інформаційної безпеки інформаційно-телекомунікаційної системи, в основі якого запропоновано використання процедури розпізнавання особи за райдужною оболонкою та реакцією очного яблука людини на подразники. Запропонований підхід щодо захисту інформації з використанням біометричних методів ідентифікації користувачів зменшить вплив “людського” фактору, що підвищить ефективність процедури ідентифікації та автентифікації.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Костючко, С., Н. Багнюк, O. Кузьмич, М. Поліщук, and Л. Кирилюк. "Біометрична ідентифікація засобами Python та Raspberry Pi." COMPUTER-INTEGRATED TECHNOLOGIES: EDUCATION, SCIENCE, PRODUCTION, no. 42 (March 30, 2021): 142–46. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2524-0560-2021-42-20.

Full text
Abstract:
У даній статті пропонується один з варіантів біометричної ідентифікації, а саме розпізнавання обличь користувачів засобами (одного з найпопулярніших і сучасного) одноплатного комп’ютера Raspberry Pi 4b та з використанням мови програмування Python. Була проведена низка симуляцій та створена база даних користувачів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Matviichuk, Nataliia, and Sofiia Tesliuk. "ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ БАНКІВСЬКИХ ІННОВАЦІЙ В УКРАЇНІ." Economic journal of Lesya Ukrainka Volyn National University 1, no. 25 (March 28, 2021): 79–87. http://dx.doi.org/10.29038/2786-4618-2021-01-79-87.

Full text
Abstract:
В статті обгрунтовано необхідність постійного впровадження банківських інновацій для забезпечення конкурентних переваг на фінансовому ринку. Встановлено, що інноваційна діяльність банків є напрочуд динамічним процесом, тому вітчизняний ринок банківських інновацій потребує постійного моніторингу та аналізу. Розглянуто підходи до класифікації банківських інновацій. Узагальнено основні тенденції впровадження інновацій комерційними банками України: дистанційне обслуговування клієнтів, безконтактна оплата, біометрична ідентифікація клієнтів, співпраця з фінтех-компаніями, технологія віртуальних інтернет-банків, використання цифрових гаманців та QR кодів, створення фінансових супермаркетів. Наведено приклади найбільш ефективних та цікавих для споживачів інноваційних рішень банківських установ України упродовж останніх років. Розглянуто роль НБУ в розвитку інноваційних фінансових послуг.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Gryshova, I. Yu, and Tatyana L. Shestakovska. "ФінТех бізнес та перспективи його розвитку у контексті легалізації криптовалюти в Україні." Scientific Papers of the Legislation Institute of the Verkhovna Rada of Ukraine, no. 5 (October 30, 2018): 77–89. http://dx.doi.org/10.32886/instzak.2018.05.10.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена особливостям функціонування ФінТех бізнесу в Україні та обґрунтуванню напрямів легалізації криптовалюти як інноваційного інструменту. Визначена організаційно-інституційна основа для розвитку ФінТех індустрії в Україні. Здійснено огляд сучасного стану та тенденцій розвитку ФінТех в Україні. Розглянуто зміст діяльності ФінТех-компаній в Україні та їх напрями, які вже мають позитивні результати (електронні гаманці, мобільні додатки, операції з готівкою, мобільні технології, платіжні карти та інтернет-еквайринг) та поточні й перспективні напрями (електронний банкінг, автоматизація, біометрична ідентифікація, машинне навчання та штучний інтелект, прогнозування та моделювання, смарт-контракти, чат-боти, блокчейн, Біг Дата, цифровізація всіх реєстрів, ІСО, ІТ безпека, кібербезпека; безпека платежів, відкриті АРІ). Досліджено проблеми впровадження фінансових технологій в Україні та перспективи їх використання. Ідентифікований механізм функціонування криптовалют, як інноваційного інструменту на ринку фінансових технологій. Систематизовані проблеми використання криптовалюти в економічному просторі Україні. Обґрунтовані особливості легалізації криптовалюти в Україні та її проблеми. З метою їх вирішення розроблено рекомендації, адаптовані до вітчизняних реалій, визначено систему пріоритетних заходів, практичне втілення яких дозволить через налагодження функціонування криптовалюти стимулювати розвиток ФінТех бізнесу в Україні та інтеграційних процесів нашої держави в європейський й світовий економічний простір.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Мота, Андрій. "Адміністративно-правовий механізм ідентифікації нелегальних мігрантів, які виявляються органами Державної прикордонної служби України." Право України, no. 2018/01 (2018): 184. http://dx.doi.org/10.33498/louu-2018-01-184.

Full text
Abstract:
Значна кількість мігрантів затримуються органами охорони державного кордону України без будь-яких документів, що посвідчують особу і дають змогу їх ідентифікувати. Способи встановлення персональної інформації про таких осіб є обмеженими та потребують додаткової регламентації. Відповідна правоохоронна діяльність виявилася недостатньо дослідженою, що важливо для забезпечення національної безпеки в умовах існування міграційних загроз. Мета статті полягає у встановленні призначення, юридичної природи та особливостей правової регламентації ідентифікації нелегальних мігрантів, які виявляються органами Державної прикордонної служби України, а також визначення їх повноважень у процесі охорони державного кордону і контролю в’їзду в Україну, виїзду з України іноземців та осіб без громадянства. У статті використано результати опитування анкетованих у 2017 р. військовослужбовців і працівників Державної прикордонної служби України щодо способів, які слід застосовувати для ідентифікації іноземців та осіб без громадянства. Залежно від завдань, які виконують підрозділи охорони державного кордону, аналізуються види ідентифікаційних процедур. Розрізняється ідентифікація під час прикордонного контролю та для забезпечення примусового видворення (реадмісії) за межі України. Встановлено, що в законодавстві зазначаються такі ідентифікаційні способи, як перевірка документів та запити до дипломатичних представництв або консульських установ. Персонал органів та підрозділів охорони державного кордону розглядає нерегламентовані засоби ідентифікації (моніторинг інтернет-ресурсів, психологічне спостереження, робота з діаспорами на території країни, соціокультурне порівняння) як додаткову можливість з’ясувати окремі відомості про нелегального мігранта. Запропоновано характеризувати ідентифікацію нелегальних мігрантів як адміністративно-правовий механізм, що дає можливість комплексно врахувати всі аспекти такої правоохоронної діяльності. Удосконалення цього механізму передбачається через збільшення засобів ідентифікації та регламентацію повноважень щодо її здійснення. Перспективи застосування ідентифікаційних методів пов’язані з необхідністю попередити в’їзд на територію України небажаних осіб. Набуватиме поширення біометрична фіксація та її використання в поєднанні з традиційними способами прикордонного контролю.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Дребот, Наталія, and Уляна Грудзевич. "ІННОВАЦІЙНА ПОЛІТИКА БАНКІВ НА РИНКУ БАНКІВСЬКИХ ПОСЛУГ." Економіка та суспільство, no. 33 (November 30, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-33-45.

Full text
Abstract:
У статті досліджено сутність та зміст поняття «банківські інновації». Розглянуто особливості та причини впровадження інновації в банківській діяльності, як нововведення або удосконалення того чи іншого продукту і послуги. Виділено та охарактеризовано ключові тренди розвитку ринку банківських послуг (безконтактна оплата, біометрична ідентифікація, цифрові гаманці та QR коди, інтернет речей, крипто валюти). Проаналізовано фінансовий стан АТ «Ощадбанк». Досліджено трансформацію інноваційної політики АТ «Ощадбанк». Встановлено, що одним із напрямів інноваційної політики АТ «Ощадбанк» є впровадження нововведень у систему обслуговування домашніх господарств. Запропоновано, як ефективне інноваційне рішення щодо збереження і примноження кількості клієнтів АТ «Ощадбанк», розвиток поштово-банківських послуг спільно УППЗ «Укрпошта».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Біометрична ідентифікація та автентифікація"

1

Мироненко, Є. В., and О. В. Сєвєрінов. "Біометрична ідентифікація і автентифікація особи за геометрією обличчя." Thesis, НТУ «ХПІ», 2020. http://openarchive.nure.ua/handle/document/14292.

Full text
Abstract:
Метою доповіді є аналіз сучасних методів біометричної ідентифікації і автентифікації особи за геометрією обличчя. В доповіді розглянуто технологію ідентифікації «еigenface», та можливість використання цифрових відеокамер для виявлення обличчя на основі вбудованої логіки.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Кліпоносова, В. С., and О. В. Сєвєрінов. "Сучасні методи біометричної ідентифікації та автентифікації користувачів." Thesis, ВА ЗС АР; НТУ "ХПІ"; НАУ, ДП "ПДПРОНДІАВІАПРОМ"; УмЖ, 2021. https://openarchive.nure.ua/handle/document/15758.

Full text
Abstract:
Метою доповіді є аналіз існуючих методів біометричної ідентифікації та автентифікації, обґрунтований вибір методів для подальшого дослідження та практичного застосування. Найбільшу ефективність захисту забезпечують системи, в яких біометричні методи поєднуються з іншими апаратними засобами автентифікації або декількома різними типами біометричної ідентифікації.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Миткевич, І. С. "Біометричні технології ідентифікації." Thesis, Чернігів, 2021. http://ir.stu.cn.ua/123456789/22648.

Full text
Abstract:
Миткевич, І. С. Біометричні технології ідентифікації : дипломна робота : 125 – Кібербезпека / І. С. Миткевич ; керівник роботи Ю. М. Ткач ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра кібербезпеки та математичного моделювання. – Чернігів, 2021. – 43 с.
Мета дослідження – дослідити особливості автентифікації та ідентифікації за біометричними параметрами, а саме, відбитком пальця та клавіатурним почерком. Розробити модель комбінованої системи ідентифікації, що забезпечить більш якісно ідентифікувати людину. Об’єкт дослідження – створення методу ідентифікації користувача через відбиток пальців та комп’ютерний почерк. Предмет дослідження – метод ідентифікації користувачів у комп’ютерних системах. Методи дослідження. Для досягнення поставлених завдань використано методи аналізу, синтезу, чисельних методів моделювання інформаційних систем. Наукова новизна одержаних результатів полягає у вдосконаленні методу автентифікації користувачів шляхом використання біометричних даних, який, на відміну від існуючих підходів, розширює функціональні можливості засобів ідентифікації, що уможливлює підвищення ефективності системи захисту.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Пахар, Олександр Валерійович. "Захист потоків даних в інформаційно-комунікаційній мережі відділення Хмельницької філії АТ КБ "ПриватБанк"." Бакалаврська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10426.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Малінін, О. П., and Я. В. Рєзнік. "Проблеми безпеки при використанні технології розпізнавання обличчя." Thesis, ФОП Петров В. В, 2021. https://openarchive.nure.ua/handle/document/18678.

Full text
Abstract:
Метою доповіді є дослідження ризиків використання технології розпізнавання обличчя стосовно конфіденційності та можливі шляхи їх усунення. Для цього було розглянуто випадки її несанкціонованого використання та законодавчих заборон [2], проаналізовано основні аргументи критиків та запропоновано шляхи подолання існуючих проблем.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Вітович, М. М. "Метод автентифікації користувачів Android." Thesis, ВНТУ, 2017. https://conferences.vntu.edu.ua/index.php/all-fitki/all-fitki-2017/paper/view/3206.

Full text
Abstract:
Проаналізовано найпоширеніші методи автентифікації користувачів в ОС Android. Проведено аналіз переваг та недоліків кожного з методів, а також запропоновано власний метод автентифікації користувачів в ОС Android.
This research paper describes a common user authentication methods in the Android OS. An analysis of the advantages and disadvantages of each method, as well as offer their own user authentication method on the Android OS.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Вітович, М. М. "Метод автентифікації користувачів Android." Thesis, ВНТУ, 2017. http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/24296.

Full text
Abstract:
Проаналізовано найпоширеніші методи автентифікації користувачів в ОС Android. Проведено аналіз переваг та недоліків кожного з методів, а також запропоновано власний метод автентифікації користувачів в ОС Android
This research paper describes a common user authentication methods in the Android OS. An analysis of the advantages and disadvantages of each method, as well as offer their own user authentication method on the Android OS.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Якушко, Я. А., and А. М. Євгеньєв. "Аналіз вразливостей сучасних методів біометричної ідентифікації." Thesis, ВА ЗС АР; НТУ "ХПІ"; НАУ, ДП "ПДПРОНДІАВІАПРОМ"; УмЖ, 2021. https://openarchive.nure.ua/handle/document/15768.

Full text
Abstract:
Метою доповіді є порівняння методів сучасної біометричної ідентифікації з використанням математичної статистики (FAR і FRR), а також порівняння стійкості та незмінності біометричних даних. В доповіді наводяться результати порівняльного аналізу методів сучасної біометричної ідентифікації.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Кондратенко, Н. Р., and О. А. Рудик. "Штучні імунні системи та їх використання для вирішення різних типів задач." Thesis, ВНТУ, 2019. http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/24236.

Full text
Abstract:
У доповіді описано принцип роботи штучної імунної системи. Також розглянуто класи задач для рішення яких можуть бути використані відповідні системи задля обґрунтування доцільності використання штучної імунної системи для подальшої розробки засобу біометричної системи ідентифікації по особливостям клавіатурного почерку .
The article describes the principle of the artificial immune system. Also, classes of problems for the solution of which the appropriate systems can be used to justify the feasibility of using an artificial immune system for further development of a means of biometric identification system on the features of keyboard writing.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Яремко, Олег Ігорович, Oleg Yaremko, Василь Геннадійович Ткачук, and Vasyl Tkachuk. "Розробка та дослідження автоматизованої системи для підвищення якості ідентифікації при дактилоскопії." Master's thesis, Тернопіль, ТНТУ, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36510.

Full text
Abstract:
Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 21 грудня 2021 р. о 09 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 24 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403
В результаті проведеної роботи проаналізовано основні параметри та фактори, що впливають на якість ідентифікації під час дактилоскопії. Метою було створити прототип системи розпізнавання біо-відбитків пальців на основі нечіткої логіки та вивчити якість цього алгоритму порівняно з іншими методами в цій галузі.As a result of this work, the main parameters and factors influencing the quality of identification during fingerprinting are analyzed. The aim was to create a prototype of a fingerprint bio-fingerprint recognition system based on fuzzy logic and to study the quality of this algorithm compared to other methods in this field
ЗМIСТ ВСТУП 6 1. АНАЛIТИЧНА ЧАСТИНА 10 1.1. Біометричні системи 10 1.2 Нечітка логіка 12 2. ТЕХНОЛОГIЧНА ЧАСТИНА 15 2.1 Система розпізнавання відбитків пальців 15 2.2 Вимір якості відбитків пальців 16 2.3 Оцінка якості відбитку 17 2.4 Оцінка сходження двох відбитків 18 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 20 3.1. Система підтримки прийняття рішень з використанням нечіткої логіки 20 3.2 Застосування правил 24 3.3 Аналіз і порівняння 26 4 НАУКОВО-ДОСЛIДНИЦЬКА 29 4.1 Детектор кордонів Кенні 29 4.2 Подвійна фільтрація 31 4.3 Метод Віоли-Джонса 33 4.3 Ознаки Хаара 36 5. СПЕЦIАЛЬНА ЧАСТИНА 41 5.1. Алгоритм NFIQ 41 5.2 Помилки FMR, FNMR та EER. 42 5.3 Метод визначення якісних областей відбитків пальців 44 5.4 Зіставлення відбитків пальців за допомогою MCC SDK 49 6 ОХОРОНА ПРАЦI ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦIЯХ 53 6.1 Органiзацiя охорони працi при роботi з системою управлiння 53 6.2 Електробезпека 55 6.3 Розрахунок заземлення 58 ОСНОВНI ВИСНОВКИ ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ 62 БIБЛIОГРАФIЯ 63 Додаток 65
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography