Academic literature on the topic 'Безпека на дорогах'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Безпека на дорогах.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Безпека на дорогах"

1

КИЩУН, Володимир. "АВАРІЙНІСТЬ НА ДОРОГАХ УКРАЇНИ: ОЧІКУВАННЯ, ЩО НЕСПРАВДИЛИСЯ." СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ 1, no. 16 (May 19, 2021): 66–73. http://dx.doi.org/10.36910/automash.v1i16.509.

Full text
Abstract:
Метою дослідження у роботі стало визначення фактичних показників стану аварійності на вітчизняних дорогах та порівняння їх з очікуваними, що були затверджені у Державних програмах підвищення рівня безпеки дорожнього руху на періоди до 2016 і 2020 років, а також аналіз очікуваних показників, наведених у Державній програмі підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2023 року. Стан аварійності оцінювався за такими показниками, як кількість загиблих і травмованих на 100 тис. населення (соціальний ризик), кількість загиблих на 100 тис. транспортних засобів (транспортний ризик), а також трьома показниками, що характеризують тяжкість пригоди: кількість загиблих на 100 постраждалих та кількість загиблих і травмованих на 100 дорожньо-транспортних пригод (ДТП). У процесі досліджень визначалися фактичні показники аварійності в Україні у 2015-2020 роках. Як наслідок було встановлено, що фактичні показники соціального і транспортного ризиків у ці роки були гірші за очікувані і лише кількість загиблих внаслідок ДТП на 100 постраждалих була меншою або знаходилася на одному рівні. Певне неузгодження запланованих очікуваних результатів спостерігається у Державній програмі підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2023 року. Якщо порівняти числа суміжних 2020 і 2021 років, то очікувані результати за трьома показниками невиправдано зросли і лише кількість загиблих внаслідок ДТП на 100 постраждалих у 2021 і наступних роках передбачається меншою. Ще більша неузгодженість спостерігається, коли порівняти фактичні показники 2020 року з очікуваними 2021-го; прогнозується гірша ситуація на українських дорогах ніж та, що є у дійсності. Аналогічно неузгодженими виглядають два нових показники, що оцінюють рівень тяжкості наслідків пригод – це кількість загиблих і травмованих на 100 ДТП. В Україні статистика щодо загибелі і травмування людей внаслідок дорожньо-транспортних пригод залишається достатньо високою, як для європейського регіону. Аналіз стану аварійності на вітчизняних дорогах за 2015-2020 роки показав, що за трьома показниками з чотирьох Державні програми з підвищення рівня БДР не були виконані, а закладені на майбутнє показники аварійності не сприятимуть покращенню ситуації у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Ключові слова: безпека дорожнього руху, транспортна стратегія, державні програми, зниження аварійності, очікувані показники аварійності, фактичні показники аварійності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Мурашковська, Віра Петрівна, Ярослав Володимирович Кужельний, Василь Михайлович Скляр, and Олена Сергіївна Слєднікова. "Аналіз впливу технічного стану автомобіля на рівень аварійності на дорогах." Технічна інженерія, no. 1(87) (June 16, 2021): 28–37. http://dx.doi.org/10.26642/ten-2021-1(87)-28-37.

Full text
Abstract:
Однією з провідних галузей економіки багатьох країн є транспортна галузь. У сучасному світі автомобільний транспорт вважається одним із двигунів прогресу. Середній вік парку автомобілів Євросоюзу становить 8 років, США – 11 років, України – 22,4 роки. На сьогоднішній день в Україні склалася така невтішна економічна ситуація, коли вигідніше придбати автомобіль з пробігом, зокрема легковий, ніж новий із автосалону. Зазвичай, ці автомобілі мають знижені показники технічного стану та експлуатаційні характеристики. Також на ці параметри негативно впливають несвоєчасні регламентований технічний огляд, заміна витратних матеріалів, ремонт автомобіля, якими досить часто зловживають водії та власники автомобілів. Це все впливає на активну безпеку та рівень аварійності на дорогах.У статті розглянуто аналіз впливу технічного стану автомобіля на рівень аварійності на дорогах. Наведено показники смертності від дорожньо-транспортних пригод деяких країн світу, смертність в Європейському Союзі від дорожньо-транспортних пригод за віковими категоріями, кількість дорожньо-транспортних пригод в Україні за 2017–2020 роки, ефективність функціонування системи «водій – автомобіль – дорога – середовище» щодо попередження дорожньо-транспортних пригод і забезпечення безпеки дорожнього руху, швидкісні обмеження по тяжкості наслідків дорожньо-транспортних пригод, вплив швидкості на ймовірність отримання смертельних травм при наїзді транспортного засобу на пішохода, довжину гальмівного шляху при екстреному гальмуванні, динаміку насичення Європейського парку транспортними засобами з максимальною швидкістю руху більше 150 км/год, інфографіку автопарку України. Проаналізовано вплив технічного стану рульового керування, елементів підвіски та гальмівної системи на керованість і стійкість автомобілів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Городецький, Іван, Василь Тимочко, Ігор Мазур, Ігор Городецький, and Андрій Березовецький. "Аналіз динаміки причин дорожньо-транспортних пригод і прогнозування небезпечних подій." Bulletin of Lviv National Agrarian University Agroengineering Research, no. 25 (December 20, 2021): 182–88. http://dx.doi.org/10.31734/agroengineering2021.25.182.

Full text
Abstract:
Охарактеризовано проблему дорожньо-транспортних пригод (ДТП) і значного травматизму на дорогах у світі та Україні. Щорічно у світовому вимірі від аварій на дорогах гине 1,35 млн осіб, із яких майже 50 % – це пішоходи, велосипедисти і мотоциклісти. Країни втрачають близько 3 % внутрішнього валового продукту; також простежується залежність: чим вищий розвиток країни, тим кількість дорожньо-транспортних пригод є меншою. Аналогічно це стосується віку транспортного засобу: чим новіший автомобіль, тим менше потрапляє у дорожньо-транспортну пригоду. Проаналізовано причини ДТП, бо їх вивчення дає змогу планувати і впроваджувати заходи щодо зниження кількості небезпечних умов, обставин і ситуацій у системі «водій – автомобіль – дорога – довкілля». Віднедавна в Україні основними причинами ДТП і пов’язаного з ними травматизму було перевищення безпечної швидкості (7586–9999 подій), проблеми під час маневрування (5201–5522), порушення на перехрестях (2959–2352), недостатня дистанція (2420–1445), порушення на пішохідних переходах (1683–1680), керування транспортом у нетверезому стані (911–1819) тощо. Згідно з оцінкою динаміки причин ДТП в Україні, найбільше зросла кількість таких небезпечних подій: порушення вимог безпеки пасажиром (+73 %), перевищення безпечної швидкості руху транспортного засобу (+31,8 %), порушення правил проїзду пішохідних переходів (+10,5 %) та ін. Динаміка травматизму під час дорожньо-транспортних пригод має негативну тенденцію зростання від 24294 до 26141 випадків за останні три роки, а прогнозування продемонструвало подальше їх збільшення. Тому потрібно планувати і створювати зовнішні впливи для нормалізації ситуації на дорогах України – законодавчі, управлінські, технічні, організаційні та ін.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Tabunenko, Volodymyr, Oleksandr Martsenyak, and Viktor Kuzhelovych. "УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ОРГАНІЗАЦІЇ ОБЛІКУ ДОРОЖНЬО-ТРАНСПОРТНИХ ПРИГОД У ПІДРОЗДІЛАХ, ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИНАХ І З’ЄДНАННЯХ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ." Системи управління, навігації та зв’язку. Збірник наукових праць 3, no. 65 (September 3, 2021): 33–36. http://dx.doi.org/10.26906/sunz.2021.3.033.

Full text
Abstract:
Показананеобхідністьудосконаленнясистемиорганізаціїоблікудорожньо-транспортнихпригод,щосталися у підрозділах, військових частинах і з’єднаннях Національної гвардії України (НГУ). Проаналізовані причини скоєння дорожньо-транспортних пригод (ДТП) на дорогах країни. Збір статистичних даних про ДТП дозволить встановити основні фактори, що впливають на виникнення аварій та розробити обґрунтовані заходи по підвищенню безпеки руху, що приведе до зниження рівня аварійності на автомобільних дорогах України. Для оцінки рівня аварійності на автомобільних дорогах використовуються наступні показники: абсолютні показники; питомі показники, що являють собою відношення абсолютних показників аварійності; відносні показники. В роботі пропонується в якості кількісного показника обліку ДТП у НГУ застосувати відносний показник - загальну інтенсивність виникнення дорожньо-транспортних пригод у військовій частині (підрозділі). Запропонований показник дозволяє оцінити рівень аварійності у військовій частині (підрозділі), порівняти його між військовими частинами і вжити заходів щодо усунення причин дорожньо-транспортних пригод. Пропозиції по удосконаленню структури Книги обліку дорожньо-транспортних пригод військової частини дозволяють удосконалити облік дорожньо-транспортних пригод, визначити причини і закономірності їх виникнення
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Babii, M. V., O. P. Tson, I. M. Kuchvara, and V. O. Chernii. "ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОРОЖНЬОГО РУХУ НА НЕРЕГУЛЬОВАНОМУ ПЕРЕХРЕСТІ." Transport development, no. 1(8) (April 29, 2021): 125–34. http://dx.doi.org/10.33082/td.2021.1-8.12.

Full text
Abstract:
Вступ. Перетин доріг на одному рівні завжди є зоною підвищеної небезпеки, тому тут частіше трапляються ДТП. У процесі проєктування перехресть не завжди вда- ється повною мірою спрогнозувати інтенсивність руху на ньому, крім того, вели- чина інтенсивності з часом експлуатації перехрестя змінюється. Це своєю чергою має безпосередній вплив на безпеку руху та пропускну здатність цього перехрестя. Мета – підвищення безпеки руху на нерегульованому перехресті доріг одного рівня в процесі зміни організації дорожнього руху. Результати. Задачею досліджень було вдосконалення перехрестя доріг Р41 та Р39, де часто спостерігаються дорож- ньо-транспортні пригоди. Для досягнення поставленої мети виконано спостере- ження за інтенсивністю руху на перехресті відповідно до стандартних методик. За результатами обробки статистичних даних спостережень побудовано карто- грами інтенсивності руху транспорту для відповідних періодів пікових інтенсивнос- тей. Визначено коефіцієнт нерівномірності інтенсивності руху протягом доби. Про- ведено оцінювання порівняної безпеки руху під час переміщення транспорту ділянкою дороги з розглядуваним перехрестям на основі підсумкового коефіцієнта аварійнос- ті. Для перетину доріг Р41 та Р39, що знаходяться на одному рівні, побудовано схе- му конфліктних точок. За коефіцієнтом аварійності, що віднесений до 107 автомо- білів, які перетинають перехрестя, визначено ступінь небезпеки цього перехрестя. У роботі запропоновано змінити організацію дорожнього руху на розглядуваному перехресті, застосувавши схему кільцевого руху. Для нової схеми руху на перехресті виконано аналіз ймовірної аварійності, де встановлено значне зниження можливос- тей виникнення ДТП. Висновки. За результатами дослідження базової схеми пере- хрестя встановлено, що підсумковий коефіцієнт аварійності для цієї ділянки дороги (перехрестя) становить 65,3, що відносить її до «дуже небезпечної». Таке значен- ня коефіцієнта для ділянки дороги, що проходить через перехрестя на одному рівні, вказує на зміну організації дорожнього руху. Із розрахунку коефіцієнта аварійності ( Ka = 24,5), що віднесений до 107 автомобілів, які перетинають перехрестя, встанов- лено ступінь небезпеки цього перехрестя – «дуже небезпечне». Таким чином, резуль- тати дослідження вказують на те, що ділянка, де проходить перетин доріг Р41 та Р39 на одному рівні, потребує зміни організації дорожнього руху через її перепла- нування. Запропонована схема кругового руху на перехресті має позитивний ефект: зменшується кількість конфліктних точок з 32 до 20; коефіцієнт аварійності, що віднесений до 107 автомобілів, які перетинають перехрестя, становить Ka = 5,92 . За таких умов досліджуване перехрестя вважається «мало небезпечним».
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Shapovalov (Jr.), V. V., V. A. Shapovalova, and V. V. Shapovalov. "Судово-фармацевтичні дослідження щодо впливу ліків на безпеку, життя та здоров’я учасників дорожнього руху в межах організації фармацевтичної справи, технології ліків, фармацевтичного та медичного права в Україні." Health of Society 10, no. 4 (January 18, 2022): 127–32. http://dx.doi.org/10.22141/2306-2436.10.4.2021.246355.

Full text
Abstract:
Актуальність. У всьому світі дорожньо-транспортні пригоди (ДТП) під впливом лікарських засобів (ЛЗ) є однією з головних причин травмувань, смертності серед учасників дорожнього руху. Безпека руху уявляє собою систему, яка включає наступні складові: людина – стан здоров’я людини – вживання небезпечних ліків різних класифікаційно-правових груп (КПГ) – побічні реакції ліків – транспортний засіб – шлях. Частка дорожньо-транспортних пригод під впливом ліків становить понад 75 %, вони є й найбільш суспільно небезпечними, тому що мають тяжкі наслідки, спричиняють невиправну шкоду здоров’ю та смерть потерпілих. Мета дослідження: проаналізувати здобутки судово-фармацевтичних досліджень в Україні щодо впливу ЛЗ на безпеку, життя та здоров’я учасників дорожнього руху в межах організації фармацевтичної справи, технології ліків та фармацевтичного і медичного права в ретроспективному аспекті. Матеріали та методи. Матеріалами імперативного дослідження стали законодавчі, нормативно-правові документи; матеріали становлення наукової школи судової фармації; наукові публікації за темою статті; Інтернет-ресурси, джерела наукової літератури. Для досягнення поставленої мети було застосовано методи судово-фармацевтичного, нормативно-правового, документального, бібліографічного, порівняльного, історичного та графічного аналізу. Результати. Проаналізовано досвід країн світу щодо профілактики та попередження дорожньо-транспортних пригод під впливом ліків. Причини, умови виникнення та наслідки ДТП носять багатофакторний характер і пов’язані з постраждалими (водій-пішохід), транспортним засобом, дорогою, вживанням психоактивних ЛЗ. Розроблено систему організаційно-регуляторних та попереджувальних заходів з надання першої медикаментозної допомоги потерпілим від ДТП. Показано, що існує необхідність проведення науково-обґрунтованих організаційно-правових, клініко-фармакологічних, судово-фармацевтичних та соціально-економічних досліджень щодо причинних зв’язків між побічними реакціями внаслідок вживання ЛЗ різних КПГ, безпекою руху та виникненням ДТП. Вперше в Україні було запропоновано математичну модель щодо встановлення впливу психоактивних ЛЗ на стан водія при керуванні транспортним засобом у залежності від обчислення шляху зупинки автомобіля відповідно до обраної швидкості та зниження реакції водія. Досліджено структуру ДТП, скоєних під впливом психоактивних лікарських препаратів. Висновки. Запропоновано класифікацію медичних аптечок для надання першої медикаментозної допомоги потерпілим при ДТП, яка дозволила обґрунтувати необхідність удосконалення їх як за якісним, так й кількісним складом у залежності від типу транспортного засобу й імовірності виникнення ДТП з тяжкими наслідками. Запропоновано рекомендації стосовно забезпечення інформації про можливість отримання медичної допомоги та систему сигнально-викличного зв’язку на шляхах, маркірування упаковок психоактивних ЛЗ спеціальною позначкою у вигляді червоного трикутника. Доведено про необхідність подальших судово-фармацевтичних досліджень.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Borisov, A. "СУЧАСНИЙ РОЗВИТОК МЕХАНІЗМІВ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ У СФЕРІ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ В УКРАЇНІ." Theory and Practice of Public Administration 2, no. 69 (May 26, 2020): 64–70. http://dx.doi.org/10.34213/tp.20.02.08.

Full text
Abstract:
Обґрунтовано, що важливою метою публічного адміністрування у сфері пожежної безпеки в Україні є гарантування захисту громадян та національної економіки від результатів пожеж, а також збільшення ступеня захищеності населення від виникнення пожеж, інноваційне розроблення організаційних та технічних заходів щодо забезпечення пожежної безпеки, ініціювання сприятливих умов для дієвого упровадження державної політики у сфері пожежної безпеки. Доведено, що в теоретично-методологічних доробках цього напряму лише частково висвітлено характерні особливості удосконалення механізмів державного управління у сфері пожежної безпеки, сучасний стан нормативно-правової бази формування їх, особливості їхньої організаційної структури, функціональні повноваження та завдання державно-владних органів щодо їхнього розвитку, а також напрями збільшення результативності їх в Україні. Зазначено, що одним із головних виконавчих державно-владних органів у сфері пожежної безпеки в Україні є Державна служба з надзвичайних ситуацій, на яку покладено загальне забезпечення пожежної безпеки. Проаналізовано основні компоненти функціонування комплексного механізму публічного адміністрування у сфері пожежної безпеки в Україні.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Рубель, Г., and Т. Ліхоузова. "Проблеми ефективного керування транспортними потоками." Адаптивні системи автоматичного управління 1, no. 38 (May 31, 2021): 62–67. http://dx.doi.org/10.20535/1560-8956.38.2021.233191.

Full text
Abstract:
З кожним роком рух автотранспорту на дорогах стає все інтенсивнішим, що призводить до дедалі частішого виникнення заторів, особливо у містах. Затори в основному пов'язані з інтенсивним використанням приватних автомобілів, які мають переваги щодо полегшення особистої мобільності, надають відчуття безпеки та навіть підвищеного статусу. Однак вони не є ефективним засобом пасажирського транспорту, оскільки в середньому в години пік кожен пасажир особистого автомобіля викликає приблизно в 11 разів більше заторів, ніж пасажир в автобусі. Ситуація ще більше погіршується в регіонах з проблемами проектування та обслуговування доріг у містах.В статті розглянуто проблеми ефективного керування транспортними потоками в містах. Досліджено існуючі підходи до моніторингу трафіку, виявлено можливості для покращення систем моніторингу за рахунок використання штучного інтелекту. Бібл. 11.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Chaika, O. G., O. O. Matskov, O. M. Stokalyuk, and M. V. Ruda. "Дослідження вмісту важких металів у ґрунті на прилеглих територіях автозаправних станцій." Scientific Bulletin of UNFU 28, no. 10 (November 29, 2018): 62–65. http://dx.doi.org/10.15421/40281013.

Full text
Abstract:
Визначено вміст важких металів на прилеглих територіях автозаправних станцій. Встановлено, що забруднення поверхні землі транспортними викидами поблизу та на автозаправній станції нагромаджується поступово, залежно від кількості автотранспорту, що проїжджає через прилеглу трасу, дорогу, магістраль та заїжджає безпосередньо на автозаправні станції і зберігається дуже довго навіть після ліквідації дорожнього полотна. Підвищення екологічної та аварійної безпеки під час експлуатації автозаправних станцій разом з виконанням заходів зі зниження забруднення вод і ґрунтів потребує проведення контролю рівня концентрацій небезпечних речовин для унеможливлення перевищення санітарних, екологічних та вибухонебезпечних норм. Очевидно, що безумовною вимогою експлуатації автозаправних станцій є оцінювання впливу на навколишнє середовище забруднювальних речовин з визначенням їх концентрацій. Виявлено, що ступінь забруднення довкілля хімічними елементами, і передусім важкими металами, визначається відносно фонового вмісту елементів або гранично допустимої концентрації. З'ясовано, що основними забруднювальними металами, які можуть негативно впливати на господарську діяльність у прилеглих територіях і спричинять негативний вплив на здоров'я людини, є цинк та хром. Встановлено шкалу оцінки екологічної небезпеки забруднення ландшафтів автозаправними станціями. Запропоновано для підвищення екологічної безпеки автозаправних станцій здійснювати постійний моніторинг ґрунтового покриву в межах санітарно захисної зони та на прилеглих територіях, посилити вимоги до очисних та ресурсоощадних систем та забезпечити виконання плану обов'язкової періодичної технічної діагностики обладнання автозаправних станцій.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

РУДНИЦЬКИХ, МАРИНА. "Проблемні аспекти реалізації заходів пенітенціарної пробації в Україні." Право України, no. 2019/07 (2019): 163. http://dx.doi.org/10.33498/louu-2019-07-163.

Full text
Abstract:
У сучасному світі провідним трендом у пенітенціарній галузі є системна підготовка засуджених під час відбування покарання та соціальна адаптація після нього. Це пов’язано, перш за все, з усвідомленням впливу колишніх засуджених на стан суспільної безпеки, громадського здоров’я та економіки: строки покарань, пов’язаних з ізоляцією, стають коротше, а повторні злочини досить дорого коштують. Реінтеграція особи у суспільство є серйозним викликом для більшості країн Європи, які дотримуються основного правила: підготовка до звільнення має розпочинатися з першого дня відбування покарання. В Україні питання адаптації осіб після звільнення з установ виконання покарань були вкладені в межі пенітенціарної пробації відповідно до Закону України “Про пробацію”. Минуло понад чотири роки з моменту набуття чинності цього нормативно-правового акта, однак пенітенціарна пробація залишається найменш розробленою, порівняно з досудовою та наглядовою, і без якісної державної політики у сфері соціальної допомоги засудженим та звільненим навряд чи система виконання покарань буде функціонувати повноцінно. Метою статті є огляд та аналіз сучасного стану запровадження пенітенціарної пробації, а також викладення авторського бачення перспектив її розвитку в Україні. У результаті опрацювання міжнародних норм і зарубіжного досвіду були сформовані універсальні етапи реалізації заходів пенітенціарної пробації: оцінка ризиків і потреб засуджених, планування кейсу роботи з ними, підбір та застосування реінтеграційних програм, реалізація заходів, пов’язаних із підготовкою до звільнення, соціальна адаптація засуджених після звільнення. На основі досвіду реалізації пілотного проєкту окреслені необхідні умови повноцінного функціонування пенітенціарної пробації. Так, сюди можна віднести покращення матеріально-побутових та житлових умов відбування покарання засуджених у виправних колоніях, інтеграція пенітенціарної медицини до загальної системи охорони здоров’я, посилення кадрового потенціалу, а також залучення волонтерів. Пенітенціарна пробація самостійно нездатна вирішити системні проблеми злочинності чи зниження рівня соціально небезпечних хвороб. Водночас підготовка до звільнення та адаптація після нього значно впливають на суспільну безпеку та систему громадського здоров’я, а як саме – залежить від якості та щільності надання соціальних послуг засудженим і звільненим.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Безпека на дорогах"

1

Корнус, Анатолій Олександрович, Anatolii Oleksandrovych Kornus, Олеся Григорівна Корнус, Olesia Hryhorivna Kornus, Володимир Дмитрович Шищук, Volodymyr Dmytrovych Shyshchuk, Анна Володимирівна Шаллерт, and Anna Volodymyrivna Shallert. "Безпека на дорогах України та Європи: порівняльний аналіз дорожньо-транспортних пригод та їх наслідків." Український державний університет залізничного транспорту, 2018. http://repository.sspu.sumy.ua/handle/123456789/5726.

Full text
Abstract:
Кількість аварій на дорогах та смертність від травм, отриманих у ДТП, у Європі набагато нижча, ніж у світі в цілому. Однак ця проблема залишається гострою і має суттєві географічні відмінності й особливості, з’ясуванню яких і присвячена дана стаття. У ній проаналізовано кількість аварій у країнах Європи в зв’язку із їхнім рівнем автомобілізації та довжиною дорожньої мережі. З’ясовано географічні відмінності смертності у ДТП в розрізі окремих країн та показано її динаміку протягом 2005-2015 рр.
The number of accidents on the roads, and the death rate from injuries received in the accident, in Europe, much lower than the world at large. However, the problem remains acute and has significant geographical differences and peculiarities, a view which is devoted to this article. It analyzed the number of accidents in Europe due to their level of motorization and the length of the road network. It is the geographic differences in mortality in the context of individual countries and shown her the dynamics within the 2005-2015.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Корнус, Олеся Григорівна, Олеся Григорьевна Корнус, Olesia Hryhorivna Kornus, Анатолій Олександрович Корнус, Анатолий Александрович Корнус, Anatolii Oleksandrovych Kornus, Володимир Дмитрович Шищук, et al. "Безпека на дорогах України та Європи: порівняльний аналіз дорожньо-транспортних пригод та їх наслідків." Thesis, Український державний університет залізничного транспорту, 2018. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/67772.

Full text
Abstract:
Кількість аварій на дорогах та смертність від травм, отриманих у ДТП, у Європі набагато нижча, ніж у світі в цілому. Однак ця проблема залишається гострою і має суттєві географічні відмінності й особливості, з’ясуванню яких і присвячена дана стаття. У ній проаналізовано кількість аварій у країнах Європи в зв’язку із їхнім рівнем автомобілізації та довжиною дорожньої мережі. З’ясовано географічні відмінності смертності у ДТП в розрізі окремих країн та показано її динаміку протягом 2005-2015 рр.
Количество аварий на дорогах и смертность от травм, полученных в ДТП, в Европе гораздо ниже, чем в мире в целом. Однако эта проблема остается острой и имеет существенные географические различия и особенности, выяснению которых и посвящена данная статья. В ней проанализированы количество аварий в странах Европы в связи с их уровнем автомобилизации и длиной дорожной сети. Выяснено географические различия смертности в ДТП в разрезе отдельных стран и показано ее динамику в течение 2005-2015 гг.
The number of accidents on the roads, and the death rate from injuries received in the accident, in Europe, much lower than the world at large. However, the problem remains acute and has significant geographical differences and peculiarities, a view which is devoted to this article. It analyzed the number of accidents in Europe due to their level of motorization and the length of the road network. It is the geographic differences in mortality in the context of individual countries and shown her the dynamics within the 2005-2015.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Койдан, А. А., С. Є. Холодов, О. В. Васильєв, and Д. Г. Ганшин. "Розумний пішохідний перехід." Thesis, ХНУРЕ, 2021. https://openarchive.nure.ua/handle/document/18747.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Плотиця, Володимир Мирославович, and Volodymyr Plotytsia. "Дослідження умов безпеки руху на маршруті Тернопіль – Вінниця та розробка заходів організації дорожнього руху." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2020. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/33939.

Full text
Abstract:
Роботу виконано на кафедрі автомобілів Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться 23 грудня 2020 р. о 10:00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 20 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул. Текстильна, 28, навчальний корпус № 9.
У дипломній роботі магістра представлено план організації ефективного і безпечного дорожнього руху на нерегульованому перехресті траси М12 (162- 163 км) та вул. Головна. Мета проекту - дослідження та аналіз параметрів дорожнього руху, визначення шляхів по покращенню показників транспортних потоків на досліджуваному перехресті.
ВСТУП...7 1 ТЕОРЕТИЧНИЙ РОЗДІЛ...8 1.1 Дослідження дорожнього руху на перехресті траси М12(162-163 км).. 8 1.1.1 Розміщення, способи встановлення та характеристика дорожніх знаків...11 1.1.2 Розміщення, методи нанесення та характеристика дорожньої розмітки...14 1.2 Огляд діяльності підприємства...16 1.3 Постановка завдання для кваліфікаційної роботи магістра...17 1.4 Висновки до Розділу 1 ...18 2 АНАЛІТИКО-ДОСЛІДНИЦЬКИЙ РОЗДІЛ...19 2.1 Натурні дослідження швидкостей на перехрестях...19 2.1.1 Визначення складу та інтенсивності транспортних потоків...22 2.1.2 Визначення швидкості транспортних потоків...23 2.2 Конфліктологія на вулично-дорожній мережі...28 2.2.1 Розрахунок небезпеки перехрещення за п’ятибальною системою оцінювання конфліктних точок...30 2.3 Визначення нерівномірності руху транспортного потоку...32 2.4 Висновки до Розділу 2 ...36 3 ПРОЕКТНО-РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ РОЗДІЛ...37 3.1 Аналіз даних за результатами дослідження на перехресті траси М12 (162-163 км) та вул. Головна...37 3.2 Обґрунтування актуальності дослідження задачі підвищення ефективності функціонування вулично-дорожньої мережі...42 3.3 Умови та технічні засоби організації дорожнього руху...45 3.4 Мікромоделювання ділянки ВДМ на перехресті М12 (162 – 163 км) та вул. Головна...493.5 Економічна ефективність прийнятих рішень...51 3.6 Висновки до Розділу 3 58 4 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА НЕБЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ...59 4.1 Охорона праці при будівництві, ремонті та утриманні автомобільних доріг...59 4.1.1 Будівництво покриттів автомобільних доріг...60 4.1.2 Ремонт і утримання автомобільних доріг...61 4.2 Охорона праці при роботі окремих дорожніх машин...64 4.3 Охорона довкілля при експлуатаційному утриманні автомобільних доріг...65 4.4 Висновки до Розділу 4 66 Висновки...67 Список використаних джерел...68
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

"Тези VII Міжнародної науково-практичної конференції «Безпека та електромагнітна сумісність на залізничному транспорті» (S&EMC)." Thesis, Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, 2016. http://eadnurt.diit.edu.ua/jspui/handle/123456789/4667.

Full text
Abstract:
Безпека та електромагнітна сумісність на залізничному транспорті (S&EMC) = Безопасность и электромагнитная совместимость на железнодорожном транспорте (S&EMC) = Safety and electromagnetic compatibility on railway transport (S&EMC) : тези VII Міжнародної науково-практичної конференції, с. Розлуч, 16.02.2016 – 19.02.2016 / Міністерство освіти і науки України, Міністерство інфраструктури України ПАТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ», Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна, Східний науковий центр транспортної академії України, Інститут залізничного транспорту (Варшава), ТОВ «Електротягові системи». — Розлуч : ДІІТ, 2016. — 92 с. — ISBN 978-966-8471-86-5.
UK: В збірнику представлені тези доповідей VII Міжнародної науково-практичної конференції «Безпека та електромагнітна сумісність на залізничному транспорті», організованої Дніпропетровським національним університетом залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна. Конференція відбулась в готельно-ресторанному комплексі «Собінь» (Львівська обл., Турківський район, с. Розлуч) 16-19 лютого 2016 р. Збірник призначений для науково-технічних працівників залізниць, підприємств транспорту, викладачів вищих навчальних закладів, докторантів, аспірантів та студентів.
RU: В сборнике представлены тезисы докладов VII Международной научно-практической конференции «Безопасность и электромагнитная совместимость на железнодорожном транспорте», организованной Днепропетровским национальным университетом железнодорожного транспорта имени академика В. Лазаряна. Конференция состоялась в гостинично-ресторанном комплексе «Собинь» (Львовская обл., Турковский район, с. Розлуч) 16-19 февраля 2016. Сборник предназначен для научно-технических работников железных дорог, предприятий транспорта, преподавателей высших учебных заведений, докторантов, аспирантов и студентов.
Міністерство освіти і науки України; Міністерство інфраструктури України ПАТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ»; Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту ім. акад. В. Лазаряна; Східний науковий центр транспортної академії України; Інститут залізничного транспорту (Варшава); ТОВ «Електротягові системи»
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Conference papers on the topic "Безпека на дорогах"

1

Станіславчук, Оксана, and Орислава Горностай. "ПІДВИЩЕННЯ БЕЗПЕКИ ПЕРЕБУВАННЯ ПАСАЖИРІВ НА ПІДВІСНИХ КАНАТНИХ ДОРОГАХ В ЗИМОВИЙ ПЕРІОД." In PROBLEMAS Y PERSPECTIVAS DE LA APLICACIÓN DE LA INVESTIGACIÓN CIENTÍFICA INNOVADORA. European Scientific Platform, 2021. http://dx.doi.org/10.36074/logos-11.06.2021.v1.22.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography