Dissertations / Theses on the topic 'Апарат опорно-руховий'

To see the other types of publications on this topic, follow the link: Апарат опорно-руховий.

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the top 21 dissertations / theses for your research on the topic 'Апарат опорно-руховий.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Browse dissertations / theses on a wide variety of disciplines and organise your bibliography correctly.

1

Шищук, Володимир Дмитрович, Владимир Дмитриевич Шищук, Volodymyr Dmytrovych Shyshchuk, and А. В. Бойко. "Диагностическая ценность артросонографии при патологии опорно-двигательного аппарата." Thesis, Видавництво СумДУ, 2008. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/6920.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Малахова, О. Ю., Т. В. Носова, and Т. В. Жемчужкіна. "Про необхідність розробки системи діагностики опорно-рухового апарату." Thesis, НТУ «ХПІ», 2020. http://openarchive.nure.ua/handle/document/13697.

Full text
Abstract:
Обґрунтована необхідність розробки системи діагностики ОРА під час ходьби, яка дозволить детально і всебічно вивчити порушення в його роботі та знайти оптимальні шляхи для вирішення проблем, що виникають в процесі реабілітації шляхом використання розглянутих методів діагностики.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Носова, Т. В., Т. В. Жемчужкіна, and К. І. Резуненко. "Про необхідність розробки тренувально-реабілітаційної системи для людей з обмеженими можливостями." Thesis, НТУ «ХПІ», 2020. http://openarchive.nure.ua/handle/document/13698.

Full text
Abstract:
Обґрунтована необхідність розробки системи тренувань для реабілітації пацієнтів, яку слід використовувати в період відновлення м'язової активності верхніх кінцівок пацієнта. Методологічний компонент повинен включати в себе декілька наборів тестів для розвитку дрібної моторики, що враховують використання різних форм і текстур тестових об'єктів, а також перетворення в бальну оцінку якості (правильності) виконання тестів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Обихвіст, О. О. "Анатомічні особливості змін органів опорно-рухового апарату внаслідок надмірних навантажень у спорті." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/61312.

Full text
Abstract:
У сучасному світі дуже актуальним є питання спорту як до засобу самовдосконалення людини, покращення не тільки фізичних її якостей, а й моральних. Але заняття спортом часто супроводжуються ризиком виникнення травм незалежно від віку, статі, тренованості.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Томин, Любов Василівна, Любовь Васильевна Томин, and Liubov Vasylivna Tomyn. "Лікування переломів кісток гомілки у дітей з політравмою в Сумській області." Master's thesis, Вид-во СумДУ, 2014. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/36628.

Full text
Abstract:
Одним з розповсюджених ушкоджень опоно-рухової системи є переломи кісток гомілки, які складають більше третини від усіх переломів довгих кісток. При їх лікуванні широко використовуються консервативні (кісткове витягування і гіпсова іммобілізація) та оперативні методи з використанням апаратів різноманітних конструкцій для внутрішньокісткового, накісткового та позавогнищевого остеосинтезу). При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/36628
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Шищук, Володимир Дмитрович, Владимир Дмитриевич Шищук, Volodymyr Dmytrovych Shyshchuk, Дмитро Володимирович Шищук, Дмитрий Владимирович Шищук, and Dmytro Volodymyrovych Shyshсhuk. "Особенности жировой эмболии при тяжелых повреждениях опорно-двигательного аппарата." Thesis, Видавництво СумДУ, 2008. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/6855.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Резуненко, К. І., Т. В. Носова, and Т. В. Жемчужкіна. "Реабілітаційна система для людей з обмеженими можливостями." Thesis, ХНАДУ, 2020. http://openarchive.nure.ua/handle/document/11909.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Ніколенко, А. В. "Порушення опорно-рухового апарату у пацієнтів з гіпермобільністю суглобової головки нижньої щелепи." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/61216.

Full text
Abstract:
В даний час повсюдно відзначено зростання числа звернень хворих з патологією скронево-нижньощелепного суглоба, відмічається схожість їх клінічних симптомів при різних варіантах захворювань суглоба, що нерідко призводить до проведення неадекватного лікування, так як не враховуються особливості функціональних і морфологічних порушень в окремих структурах СНЩС.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Малахова, О. Ю., Т. В. Носова, and Т. В. Жемчужкіна. "Про необхідність розробки системи реабілітації ОРА." Thesis, ХНАДУ, 2020. http://openarchive.nure.ua/handle/document/11910.

Full text
Abstract:
З огляду на статистичні показники, високий відсоток людей щорічно зазнають проблем з руховою активністю через травмування, спричинені різноманітними факторами. Опорно-руховий апарат, як основний об’єкт реабілітації для відновлення повсякденної діяльності, має знаходитися під постійним наглядом під час усього періоду реабілітації. Оскільки існуючі апаратно-програмні комплекси діагностики опорно-рухового апарату зазвичай базуються на одному з методів досліджень, є необхідним розробити систему діагностики опорно-рухового апарату під час ходьби для всебічного вивчення порушення його роботи та вирішення виникаючих у процесі реабілітації проблем.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Каплін, Микола Микитович, Николай Никитович Каплин, Mykola Mykytovych Kaplin, В. В. Купина, and Ю. О. Лянной. "Ефективність хондропротекторів у комплексній програмі реабілітації хворих на остеохондроз поперекового відділу хребта з неврологічними проявами." Thesis, Вид-во СумДУ, 2007. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/5160.

Full text
Abstract:
Вивчено ефективність застосування хондропротекторів у 723 хворих на остеохондроз поперекового відділу хребта ускладненого ішіорадикулоневритом, які проходили курс лікування в клініці «Вертебролог» протягом 2004-2006рр. При цитуванні документа, використовуйте посилання http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/5160
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
11

Соколова, І. І. "Вплив фізичної терапії на показники функціонального стану опорно-рухового апарату при шийному остеохондрозі хребта в осіб зрілого віку." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/61347.

Full text
Abstract:
У сучасному світі у зв'язку зі зміненими умовами життя остеохондрозом хворіють від 40 до 80% мешканців земної кулі, який виникає у осіб працездатного віку, призводить до втрати працездатності. Близько 10% хворих стають інвалідами.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
12

Видра, К. О. "До питання розробки взуття для профілактики статичної деформації стоп." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2017. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/9031.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
13

Зайцев, Ігор Едуардович, Игорь Эдуардович Зайцев, Ihor Eduardovych Zaitsev, and Ю. Н. Корж. "Оздоровчо-корекційна робота з дітьми 4-6 років в спеціальному дошкільному навчальному закладі." Thesis, Вид-во СумДУ, 2007. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/5851.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
14

Бєланова, Т. С. "Складнощі та особливості діагностики захворювань хребта." Master's thesis, Сумський державний університет, 2016. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/49086.

Full text
Abstract:
Вертеброгенні захворювання – одні з найбільш поширених патологічних процесів, за частотою вони посідають друге місце після респіраторних захворювань. Гострі болі у спині різної інтенсивності спостерігаються у 80-100% населення. Близько 40% хворих звертається за медичною допомогою. Відомо, що після 30 років кожна п’ята людина у світі страждає дискогенним радикулітом, що є одним із синдромів дегенеративно-дистрофічних захворювань хребта. Із загальної кількості лікарняних листків, які видаються невропатологами, більше 70% припадає на різні клінічні прояви дегенеративно-дистрофічних захворювань хребта. Поміж причин тимчасової втрати працездатності та інвалідності ці захворювання, як і раніше, займають одне з перших місць. Рівень інвалідності серед хворих дегенеративно-дістрофічними захворюваннями хребта становить 4 особи на 10 тисяч населення і займає перше місце за цим показником у групі захворювань опорно-рухового апарату.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
15

Гортинська, Олена Миколаївна, Елена Николаевна Гортинская, Olena Mykolaivna Hortynska, and Д. О. Кияненко. "Гістоморфометричні особливості реакції довгих кісток скелета в умовах споживання солей важких металів." Thesis, Видавництво СумДУ, 2011. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/14139.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
16

Босько, М. С. "Методика навчання техніці спортивних способів плавання дітей з ураженням опорно-рухового апарату на етапі початкової підготовки." Master's thesis, Сумський державний університет, 2021. https://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/86908.

Full text
Abstract:
Розроблено та науково обґрунтовано структуру та зміст методики навчання техніці спортивних способів плавання дітей з ураженням опорно-рухового апарату на етапі початкової підготовки з урахуванням особливостей рухових порушень та практичного досвіду фахівців. Практична значимість отриманих даних полягає в тому, що результати проведеного дослідження можуть бути використані тренерами, інструкторами зі спортивного плавання які працюють з дітьми з ураженнями опорно-рухового апарату, а саме зі спастичними формами церебрального паралічу з метою навчання техніці плавання брасом та батерфляєм на етапі початкової спортивної підготовки.
Разработана и научно обоснована структура и содержание методики обучения технике спортивных способов плавания детей с поражением опорно-двигательного аппарата на этапе начальной подготовки с учетом особенностей двигательных нарушений и практического опыта специалистов. Практическая значимость полученных данных состоит в том, что результаты проведенного исследования могут быть использованы тренерами, инструкторами по спортивному плаванию, работающими с детьми с поражениями опорно-двигательного аппарата, а именно со спастическими формами церебрального паралича с целью обучения технике плавания брассом и баттерфляем на этапе начальной. спортивная подготовка.
Developed and scientifically substantiated the structure and content of methods for teaching the technique of sports swimming methods for children with musculoskeletal disorders at the stage of initial training, taking into account the peculiarities of motor disorders and practical experience of specialists. The practical significance of the obtained data is that the results of the study can be used by trainers, swimming instructors who work with children with musculoskeletal disorders, namely spastic forms of cerebral palsy to learn the technique of swimming breaststroke and butterfly at the initial stage. sports training.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
17

Петрова, С. Н., М. С. Гончаренко, and Олександра Михайлівна Бельорін-Еррера. "Дослідження стану здоров'я вихованців дитячого будинку "Перлинка"." Thesis, Сумський державний університет, 2017. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/48270.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
18

Івахненко, Віктор Васильович. "Відновлення та зміцнення стабілізуючих м’язів спини при протрузіях." Master's thesis, Київ, 2018. https://ela.kpi.ua/handle/123456789/26906.

Full text
Abstract:
Пояснювальна записка: стор. 101, Рис. 26, літературних джерел - 47, таблиць – 6. Складається з вступу, чотирьох розділів, висновків, списку літератури. Метою роботи є розробка, та складання практичних рекомендацій до розроблення програми фізичної реабілітації до відновлення стабілізуючих м’язів спини за допомогою комплексу ЛФК кінезіотерапії масажу та системою HUBER Motin Lab хворих після травм таких як між хребцеві грижі сколіозів та ін. В роботі висвітлено механізми та характеристику системи HUBER Motin Lab та DAVID впровадження до фізичної реабілітації. Методи дослідження: аналіз науково-методичної літератури, клініко-фізіологічні методи. За результатами дослідження визначені особливості фізичної реабілітації хворих після хребцевих протрузій та стабілізуючих м’язів спини. У програмах фізичної реабілітації застосовується комплексний підхід і хворим рекомендовано систем таких як DAVID, і HUBER Motin Lab. Лікувальна фізична культура, фізична реабілітація.
Explanatory note: p. 101, Fig. 26, literary sources - 47, tables - 6. Consists of membership, four chapters, conclusions, list of literature. The purpose of the work is to develop, and to draw up practical recommendations for the development of a program of physical rehabilitation for the restoration of stabilizing muscles of the back with the help of a complex of exercise therapy, kinesiotherapy of massage and HUBER Motin Lab system for patients after injuries such as between the vertebral hernia of scoliosis, and others. The work outlines mechanisms and characteristics of HUBER Motin Lab and DAVID systems for physical rehabilitation. Methods of research: analysis of scientific and methodological literature, clinical and physiological methods. According to the results of the study, features of physical rehabilitation of patients after vertebral protrusions and stabilizing muscles of the back were determined. In the programs of physical rehabilitation, an integrated approach is used and patients recommended for systems such as DAVID and HUBER Motin Lab. Therapeutic physical culture, physical rehabilitation.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
19

Луценко, Роман Аркадійович. "Фізична терапія в корекції рухового стереотипу в дітей з церебральним паралічем." Магістерська робота, 2020. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4274.

Full text
Abstract:
Луценко Р. А. Фізична терапія в корекції рухового стереотипу в дітей з церебральним паралічем : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / наук. керівник І. В. Кальонова. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 67 с.
UA : Дипломна робота: 67 сторінок, 12 таблиць, 1 рисунок, 56 літературних джерел. Об’єкт дослідження: вплив засобів фізичної терапії на функціональний стан верхніх та нижніх кінцівок дітей з церебральним паралічем спастичної форми. Мета дослідження – довести ефективність застосування засобів фізичної терапії для корекції рухового стереотипу в дітей з церебральним паралічем. Методи дослідження – аналіз літературних джерел; медико-біологічні методи дослідження: визначення індексу активності у повсякденному житті за шкалою Бартела, метод оцінки дрібної моторики верхніх кінцівок та гоніометрія нижніх кінцівок; методи математичної статистики. На початку дослідження отримані результати свідчили про значні порушення у розвитку дрібної моторики та фізичних здібностей, що лежать в основі навичок побутового самообслуговування дітей зі спастичною формою церебрального паралічу. Результати дослідження дозволили констатувати більш високу ефективність використання засобів фізичної терапії в реабілітації хворих спастичною формою дитячого церебрального паралічу для корекції рухового стереотипу, у порівнянні із використанням стандартних засобів реабілітації в умовах спеціалізованого закладу.
EN : Thesis: 67 pages, 12 tables, 1 figure, 56 literary sources. Object of research: the effect of occupational therapy on the functional state of small motility of children with cerebral paralysis of spastic form. The purpose of the study is to prove the effectiveness of the use of occupational therapy in the correction of fine motor skills and self-care skills in children with spastic form of pediatric cerebral palsy. Methods of research – analysis of literary sources; medical and biological research methods: the determination of the activity index in everyday life on the Barthel scale, the method for assessing fine motority of the upper limbs and the goniometry of the lower extremities; methods of mathematical statistics. At the beginning of the study, the results showed significant violations in the development of small motility and physical abilities, which underlie the skills of domestic self-service of children with spastic form of cerebral palsy. The results of the study made it possible to state the higher efficiency of the use of occupational therapy in the rehabilitation of patients with spastic form of cerebral palsy, compared with the use of standard rehabilitation equipment in a specialized institution.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
20

Маслов, Євген Вадимович. "Динаміка якості життя пацієнтів з коксартрозом під впливом фізичної терапії." Магістерська робота, 2020. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/4562.

Full text
Abstract:
Маслов Є. В. Динаміка якості життя пацієнтів з коксартрозом під впливом фізичної терапії : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / наук. керівник І. В. Кальонова. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 59 с.
UA : Дипломна робота: 59сторінок, 4 таблиці, 8 рисунків, 51 літературне джерело. Об’єкт дослідження – якість життя та функціональні порушення опорно-рухової системи у хворих з коксартрозом. Мета дослідження –оцінка ефективності застосування засобів фізичної терапії у реабілітації для покращення якості життя після ортопедичної корекції тазостегнового суглобу хворих з коксартрозом. Методи дослідження – аналіз та узагальнення літературних джерел за обраною темою, оцінка больового синдрому за комбінованою шкалою болі, лінійні вимірювання довжини, об’єму рухів у суглобах, опитувальники для визначення критерію якості життя хворого, методи математичної статистики. Представлені в даному обстеженні експериментальні матеріали дали змогу підтвердити ефективність запропонованої методики комплексної реабілітації хворих з коксартрозом, які перенесли хірургічну корекцію тазостегнового суглобу та дали змогу у подальшому проводити більш ефективну реабілітацію хворих за допомогою цього методу. Фізична терапіяв комплексній реабілітації надає змогу якомога швидшого і ефективного відновлення функцій опорно-рухової системи у порівнянні з традиційними методами реабілітації, що має велике практичне значення. Використання такого реабілітаційного підходу підвищує ефективність проведеного оперативного втручання, а самеендопротезування тазостегнового суглобу, покращує якість життя таких хворих і дає можливість запропонувати цей метод корекції, що має велике соціально-економічне значення.
EN : Thesis: 59 pages, 4 tables, 8 figures, 51 references. The object of research is the quality of life and functional disorders of the musculoskeletal system in patients with coxarthrosis. The aim of the study was to evaluate the effectiveness of physical therapy in rehabilitation to improve the quality of life after orthopedic correction of the hip joint in patients with coxarthrosis. Research methods – analysis and generalization of literature sources on the selected topic, assessment of pain on a combined pain scale, linear measurements of length, range of motion in the joints, questionnaires to determine the quality of life of the patient, methods of mathematical statistics. The experimental materials presented in this survey allowed to confirm the effectiveness of the proposed method of complex rehabilitation of patients with coxarthrosis who underwent surgical correction of the hip joint and allowed to further more effective rehabilitation of patients with this method. Physical therapy in complex rehabilitation allows the fastest and most effective recovery of musculoskeletal functions in comparison with traditional methods of rehabilitation, which is of great practical importance. The use of such a rehabilitation approach increases the effectiveness of surgery, namely hip arthroplasty, improves the quality of life of such patients and makes it possible to offer this method of correction, which is of great socio-economic importance.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
21

Дюмезова, Олександра Олексіївна. "Вплив засобів фізичної терапії на фізичний стан підлітків 11-14 років з наслідками церебрального паралічу." Магістерська робота, 2020. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/3169.

Full text
Abstract:
Дюльмезова О. О. Вплив засобів фізичної терапії на фізичний стан підлітків 11-14 років з наслідками церебрального паралічу : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / наук. керівник М. В. Маліков. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 61 с.
UA : Дипломна робота: 61 сторінка, 10 таблиць, 77 літературних джерел. Об'єкт дослідження – процес застосування засобів фізіотерапії серед підлітків 11-14 років з наслідками церебрального паралічу. Метою дослідження була оцінка ефективності застосування засобів фізичної терапії серед підлітків 11-14 років з наслідками церебрального паралічу. Методі дослідження – аналіз літературних джерел, методи оцінки функціонального стану опорно-рухового апарату, рівня опороспроможності, рівня загальної фізичної роботоздатності, методи математичної статистиці. Для покращення загального стану підлітків 11-14 років з наслідками церебрального паралічу було запропоновано програму реабілітаційних заходів з використанням засобів фізіотерапії, використання якої сприяло суттєвому покращенню функціонального стану опорно-рухового апарату, опороспроможності та рівня фізичної роботоздатності підлітків 11-14 років з наслідками церебрального паралічу. Показано, що к завершенню дослідження у підлітків експериментальної групи спостерігалися суттєво більш високі, в порівнянні з підлітками контрольної групи, темпи покращення силової витривалості м’язів черевного пресу, спини, великого та середнього сідничного м’язів правої та лівої ноги, опороспроможності правої та лівої ноги та рівня фізичної роботоздатності.
EN : Thesis: 61 pages, 10 tables, 77 literary sources. The object of the study is the application of physiotherapy agents among young boys aged 11-14 years with the consequences of cerebral palsy. The purpose of the study was to evaluate the effectiveness of physical therapy among young boys aged 11-14 years with cerebral palsy. The method of research - the analysis of literary sources, methods for assessing the functional status of the locomotor apparatus, the degree of incapacity, the level of general physical capacity, methods of mathematical statistics. To improve the general condition of young boys aged 11-14 years with the consequences of cerebral palsy, a program of rehabilitation measures using physiotherapy was proposed, the use of which contributed to a significant improvement in the functional status of the musculoskeletal system, fertility and the level of physical capacity of young boys aged 11-14 years with the consequences of cerebral palsy. It was shown that the completion of the study in boys of the experimental group was significantly higher, in comparison with the boys of the control group, the rate of improvement of strength endurance of the abdominal muscles, back, large and middle buttock muscles of the right and left legs, the fertility of the right and left legs and level of physical fitness.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography