Academic literature on the topic 'Автоматизована система моніторингу електроживлення'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Автоматизована система моніторингу електроживлення.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Автоматизована система моніторингу електроживлення"

1

Мелконова, І. В., Ю. А. Романченко, and О. М. Співак. "Автоматизована система контролю промислових викидів." ВІСНИК СХІДНОУКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ імені Володимира Даля, no. 7 (263) (December 10, 2020): 40–43. http://dx.doi.org/10.33216/1998-7927-2020-263-7-40-43.

Full text
Abstract:
Моніторинг у галузі охорони атмосферного повітря проводиться з метою отримання, збирання, оброблення, збереження та аналізу інформації про рівень забруднення атмосферного повітря, оцінки та прогнозування його змін і ступеня небезпечності та розроблення науково обґрунтованих рекомендацій для прийняття рішень у галузі охорони атмосферного повітря У статті запропоновано комплексне технічне рішення щодо забезпечення автоматизованого моніторингу промислових викидів в атмосферу, що включає в себе технічні засоби вимірювання та інформаційні технології.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Vsevolod, Burachek, Serhiy Kryachok, Malik Tetiana, Lyudmila Mamontova, and Volodymyr Niemykh. "АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА ГЕОДЕЗИЧНОГО МОНІТОРИНГУ ЗЛІТНО-ПОСАДКОВОЇ СМУГИ." TECHNICAL SCIENCES AND TECHNOLOGIES, no. 4 (14) (2018): 248–57. http://dx.doi.org/10.25140/2411-5363-2018-4(14)-248-257.

Full text
Abstract:
Актуальність теми дослідження. Україна є відомою країною з транспортного літакобудування та має розгалужену систему аеропортів. Для подальшого розвитку та модернізації інфраструктури авіаційного транспорту в нашій державі прийнято Державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року. Постановка проблеми. Для проведення догляду та реконструкції штучних покриттів у аеропортах: злітнопосадкових смуг, руліжних доріжок, перонів необхідно мати інформацію про рельєф їх поверхонь. З цією метою періодично виконується нівелювання поверхонь штучних покриттів. Аналіз останніх досліджень і публікацій. Були розглянуті останні публікації у відкритому доступі, які присвячені технологіям нівелювання поверхонь. Виділення недосліджених частин загальної проблеми. Аналіз наведених способів нівелювання поверхонь свідчить про те, що переміщення геодезичного приладдя виконується переважно ручним способом, як і запис та опрацювання результатів. Мета статті. Головною метою цієї роботи є розробка нового пристрою для нівелювання поверхонь аеропорту з підвищеним рівнем мобільності та автоматизації виконання робіт. Виклад основного матеріалу. Авторами даної статті розроблено автоматизовану систему геодезичного моніторингу злітно-посадкової смуги. До її складу входять: мобільні нівелювальники; мобільні нівелірні рейки, які розташовуються на злітно-посадковій смузі; керуючі пристрої, що розміщені на центральній станції керування технічними системами аеропорту, яка розташована на диспетчерській вежі. Наведено функціональні елементи конструкцій мобільного нівелювальника, мобільної нівелірної рейки та центральної станції керування. Показано принцип функціонування автоматизованої системи геодезичного моніторингу злітно-посадкової смуги. Висновки відповідно до статті. Розроблена система геодезичного моніторингу злітно-посадкової смуги дає змогу отримати значення висот точок в автоматичному режимі на заданій поверхні з регульованим кроком сканування. Така система ефективна для нівелювання великих за площею та протяжністю штучних покриттів аеропорту. Система дозволяє швидко визначити відмітки в режимі дистанційного ГІС/GPS керованого комплексу мобільних нівелірних роботів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Melnyk, V., А. Tarasenko, N. Cherniashchuk, К. Melnyk, and S. Chukhrii. "Автоматизована система розкладу руху громадського транспорту." COMPUTER-INTEGRATED TECHNOLOGIES: EDUCATION, SCIENCE, PRODUCTION, no. 43 (June 16, 2021): 70–77. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2524-0560-2021-43-12.

Full text
Abstract:
В даній роботі змодельовано, створено та реалізовано програмно-технічний комплекс автоматизованого розкладу руху громадського транспорту, розрахованого на українське місто з численністю населення в 200 тис. населення. На основі моделі створений спеціальний програмний додаток для автоматизованої побудови розкладу руху, включаючи всі маршрути та всі рейси виїзду в межах одного маршруту, з урахуванням зовнішніх та внутрішніх параметрів впливу на їх рух в різних ділянках маршруту, добових часових проміжках, з урахуванням пір року, робочого та вихідного днів і інших. В ході реалізації програмно-технічного комплексу в декількох обласних центрах доведено достовірність отриманих розкладів, рентабельну завантаженість маршрутних транспортних засобів, можливість моніторингу руху, реального графіка та ведення історії маршрутів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Сягровський, О., and К. Мелкумян. "Автоматизована система утилізації твердих відходів." Адаптивні системи автоматичного управління 1, no. 38 (May 31, 2021): 68–71. http://dx.doi.org/10.20535/1560-8956.38.2021.233195.

Full text
Abstract:
У статті розглядається така проблема сьогодення як утилізація твердих відходів. Більшість сфер промисловості, економіки, інфраструктури та інших галузей переходять на етап залучення автоматизованих систем, що значно покращує ефективність та зменшує ризики виникнення помилок. Проблема, яка описана в даній статті, має ряд обме-жень, що накладаються на обрання виду утилізації сміття та способу залучення автоматизованих систем. Основними обмеженнями є мінімальний вплив утилізації на навколишнє середовище, близькість до населених пунктів задля зменшення транспортних витрат та мінімально можлива вартість проекту. На основі рівності балансу річних відходів запропоновано підхід створення передумов до виробництва замкненого циклу. Задля більш якісного проектування автоматизованої системи утилізації сміття було зроблено аналіз існуючих рішень. Одне з найпоширеніших – побудова санітарного полігону – було описано в цій статті. Цей підхід має доволі низьку собівартість, є легким для побудови та підтримки його роботи. Також було розглянуто недоліки цієї системи, наприклад, цей підхід дуже згубно діє нанавколишнє середовище і є нестійким до критичних ситуацій. Проаналізувавши вищезазначені проблеми та обмеження, запропоновано рішення побудови спеціального полігону з використанням датчиків моніторингу навколишнього середовища для збору необхідної інформації та правильного реагування на неї. Для побудови полігону використовуються лише недорогі екологічні матеріали, що зменшує його собівартість. Дана система включає в себе можливість участі у економіці замкненого циклу, адже виділені речовини можуть бути використані у вигляді добрив, аотримана сировина – у вигляді вторинної сировини. Також отримана з датчиків інформація надсилається до мережі «розумного» міста для інформування населення. Бібл. 4, іл. 2.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Гайдукевич, Світлана Василівна, Надія Павлівна Семенова, and Ярослав Андрійович Леськів. "АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА КЕРУВАННЯ ЕЛЕКТРООБЛАДНАННЯМ У СПОРУДАХ ЗАКРИТОГО ҐРУНТУ." Вісник Черкаського державного технологічного університету, no. 1 (April 15, 2021): 20–31. http://dx.doi.org/10.24025/2306-4412.1.2021.216915.

Full text
Abstract:
Розроблено і виготовлено на базі мікроконтролера ATmega328 автоматичну систему керування, яка призначена для підвищення ефективності функціонування теплиці за рахунок моніторингу мікрокліматичних параметрів та обробки даних, що дає змогу контролювати та своєчасно усувати відхилення параметрів, спричинені різноманітними збурюючими діями, від встановлених значень з метою створення сприятливих умов для проростання та життєдіяльності рослин. В результаті досліджень встановлено, що запропонована розробка дає можливість підвищити надійність роботи електрообладнання під час експлуатації, вдосконалити наявні механізми в результаті досягнення бажаного алгоритму, тобто наблизити процеси до стану оптимального балансу та зекономити витрату теплової енергії на 10 %, тим самим зменшити енергоспоживання та підвищити продуктивність.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Кійко, С. Г. "Предиктивна адаптація при управлінні портфелем проектів енергозбереження на металургійному підприємстві." Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України, no. 4(41), (October 25, 2020): 133–44. http://dx.doi.org/10.30748/nitps.2020.41.16.

Full text
Abstract:
Сьогодні для авіабудування ПрАТ «Дніпроспецсталь» виплавляє більше ста марок сталей і сплавів з особливими експлуатаційними властивостями. Подальший розвиток підприємства та забезпечення конкурентоспроможності цієї та іншої продукції пов’язано з управлінням портфелем енергозберігаючих проектів, спрямованих на виконання таких завдань, як оптимізація енергетичного балансу, мінімізація споживання енергоресурсів, оптимізація енергоефективності та ін. Запропоновано нову методологію управління портфелями проектів енергозбереження на металургійних підприємствах, яка формує парадигму предиктивної адаптації, що базується на взаємопов'язаних адаптивних системах планування, моніторингу і управління змінами та дозволяє на основі прогнозування енергоспоживання для складних технологічних процесів і виробництв, а також моделювання і оцінки якості паливно-енергетичного балансу, в умовах обмеженості ресурсів і ризиків здійснювати формування і відбір для реалізації проектів енергозбереження при узгодженні пріоритетів бізнес-стратегії і стратегії енергоефективності металургійного підприємства. Сформульовано основні вимоги до організації системи планування і управління портфелем проектів енергозбереження на металургійному підприємстві. Представлена структурна схема комп'ютерної системи планування і управління портфелем проектів енергозбереження на ПрАТ «Дніпроспецсталь». Ядром виступає корпоративна інформаційна система управління на базі SAP ERP (ECC 6.0). Для отримання точної та оперативної інформації про постачання і витрати енергоресурсів використовується кілька програмно-апаратних комплексів систем обліку, а саме, автоматизована система комерційного обліку енергоресурсів підприємства, автоматизована система технічного обліку електроенергії, автоматизована система обліку і балансу паливно-енергетичних ресурсів та інші. Розроблена система процесів енергозбереження повинна вбудовуватися в систему процесів підприємства, відповідати стратегічним цілям підприємства і особливостям виробничого процесу.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Kulbovskyi, I. I., H. M. Holub, and O. S. Haydenko. "МОДЕЛЮВАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПОТОКІВ КОМП’ЮТЕРНОГО МОНІТОРИНГУ МЕРЕЖ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ ТРАНСПОРТУ." Metallurgicheskaya i gornorudnaya promyshlennost, №4, 2018, no. 4 (August 2018): 94–98. http://dx.doi.org/10.33101/s04-4757684.

Full text
Abstract:
Мета. Розробка моделі інформаційних потоків комп'ютерного моніторингу та управління як невід'ємних складових єдиного інформаційного простору господарства електропостачання залізниці; вдосконалення математичних методів організації безперервного моніторингу параметрів функціонування мереж залізниці в процесі постачання електроенергії на тягу поїздів для проведення, контролю роботи електричних мереж і обладнання, ідентифікації аварійних і нормальних режимів роботи електричних мереж в режимі реального часу. Методика. Розробка і моделювання інформаційної системи комп'ютерного моніторингу та поліпшення контролю роботи електричних мереж і обладнання, ідентифікації аварійних і нормальних режимів роботи електричних мереж в режимі реального часу. Результати. Розроблено модель систем моніторингу та управління режимами роботи мережі електропостачання, показує інформаційні зв'язки між компонентами систем і їх об'єктом, а також і способи організації синхронно зареєстрованих первинних даних, формування їх у вигляді єдиного інформаційного Наукова новизна. Для проведення, контролю роботи електричних мереж і обладнання, ідентифікації аварійних і нормальних режимів роботи електричних мереж в режимі реального часу, запропонована математична модель організації змінного моніторингу параметрів режимів мережі електропостачання залізниць та способи організації синхронно зареєстрованих первинних даних і способи формування їх в вигляді єдиного інформаційного простору з загальносистемних позицій як основи оптимізації енергопостачання, поліпшення Безпека, ти руху і реалізації енергозберігаючі їх технологій. Практична значущість. Рішення проблеми оптимізації енергопостачання, поліпшення безпеки руху та реалізації енергозберігаючих технологій. Ключові слова: системний аналіз, енергозбереження, автоматизована система управління, модель, комп'ютерний моніторинг, інформаційні потоки, ідентифікації.Іл. 1. Бібліогр.: 7 назв.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Brytan, A., B. Ivanov, and V. Osis. "Automated information measuring system for monitoring characteristics of atmospheric ozone." Bulletin of Taras Shevchenko National University of Kyiv. Series: Physics and Mathematics, no. 4 (2018): 104–9. http://dx.doi.org/10.17721/1812-5409.2018/4.15.

Full text
Abstract:
The structural diagram of an automated information and measurement system for monitoring the characteristics of atmospheric ozone, the purpose and interaction of the main components of the system are presented. System management software is considered. The results of determination of the total ozone content (TOC), which were obtained by comparing simultaneous data, determined manually by the operator and using the layout of the information-measuring system, with a relative error of measurement difference did not exceed 4.3%. The results of measurements with automatic averaging of the values obtained during the day showed that there was no need to choose windows of cloudless or homogeneous sky. The development can be recommended for use as a basis for the creation of a modern automated information and measurement system for monitoring the characteristics of atmospheric ozone.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Karashetsky, V. P., and V. I. Yarkun. "AN AUTOMATED SYSTEM FOR MONITORING THE ADMISSION CAMPAIGN OF A HIGHER EDUCATION INSTITUTION." Information technology and computer engineering 51, no. 2 (2021): 12–16. http://dx.doi.org/10.31649/1999-9941-2021-51-2-12-16.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Vdovenko, S. "Automated monitoring and quality management system of waste water of chemical enterprises." Energy and automation, no. 3 (September 25, 2019): 57–70. http://dx.doi.org/10.31548/energiya2019.03.057.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Автоматизована система моніторингу електроживлення"

1

Хома, Денис Миколайович. "Автоматизована система моніторингу електроживлення підприємства." Бакалаврська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/10409.

Full text
Abstract:
У цій роботі розроблена автоматизована система моніторингу електроживлення підприємства, на якому розміщена лінія гальванізації друкованих плат. Розроблена система моніторингу реалізована на основі системи моніторингу кіл CMS-700 фірми ABB. Розроблена система моніторингу реалізує: постійний моніторинг електроживлення підприємства; контроль енергоспоживання для окремого споживача струму; розпізнавання аварійної ситуації в електромережі та подальше повідомлення про неї на операторський пункт; перегляд в реальному часі електроспоживання підприємства.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Мартинюк, Валерій Володимирович, and Valeriy Martynyuk. "Автоматизована система електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів." Master's thesis, Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя, Факультет прикладних інформаційних технологій та електроінженерії, Кафедра автоматизації технологічних процесів і виробництв, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/36752.

Full text
Abstract:
Робота виконана на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться «24» грудня 2021р. о 9.00год. на засіданні екзаменаційної комісії №22 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.
У кваліфікаційній роботі розроблена та досліджена автоматизована система електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів, що складається з фотоелектричних модулів, дизельгенератора, акумуляторних батарей, суперконденсаторних батарей, перетворювача постійного струму у постійний струм та інвертора. На відміну від описаних вище відомих підходів, в кваліфікаційній роботі визначальними ідеями для збільшення ефективності автоматизованої системи електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів є автоматизований контроль відбору енергії від фотоелектричних модулів завдяки забезпечення їх генерації в точці максимальної потужності та позиціонування фотоелектричних модулів під кутом 90° до падаючого сонячного випромінювання. У випадку, коли одержуваної від фотоелектричних модулів електричної енергії занадто багато для живлення навантажень, її надлишок буде перенаправлено на заряд акумуляторнмх батарей та суперконденсаторних батарей акумуляторнмх батарей та суперконденсаторних батарей, в основному, буде використовуватися для надійного забезпечення необхідної потужності у випадку недостатнього рівня інсоляції сонячного випромінювання. Також передбачено можливість заряд акумуляторних батарей і живлення навантаження від дизельгенератора у випадку нестачі або відсутності сонячної та акумульованої енергії.
In the qualification work the automated power supply system of the mobile plastic waste processing unit consisting of photovoltaic modules, diesel generator, rechargeable batteries, supercapacitor batteries, direct current to direct current converter and inverter is developed and investigated. In contrast to the above-described approaches, in the qualifying work the key ideas for increasing the efficiency of the automated power supply system of a mobile plastic waste recycling plant are automated control of energy recovery from photovoltaic modules by ensuring their generation at maximum power and positioning photovoltaic modules at an angle of 90 ° solar radiation. In case that the electricity received from photovoltaic modules is too much to supply loads, its excess will be redirected to charge batteries and supercapacitor batteries. It is also possible to charge batteries and power the load from the diesel generator in the absence or absence of solar and stored energy.
ВСТУП 1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 1.1 Аналіз стану питання за літературними та іншими джерелами 1.2 Актуальність виконання роботи 1.3 Методи вирішення поставленої задачі 1.4 Висновки та постановка задач на кваліфікаційну роботу магістра 2 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА 2.1 Характеристика виробу та його призначення 2.2 Розробка технологічного процесу виготовлення виробу 3 КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА 3.1 Аналіз вихідних даних на проектування базового варіанту автоматизованої системи електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів.. 3.2 Підбір серійного обладнання, уточнення компоновки автоматизованої система електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів на основі паспортних даних серійного обладнання 3.3 Обґрунтування необхідності проектування, вимог і технічних показників нестандартного обладнання, що входить в автоматизовану систему електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів 4 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА 4.1 Характеристика об’єкту та предмету дослідження 4.2 Імітаційна модель автоматизованої системи електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів 5 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 5.1 Алгоритм керуючої програми відслідковування точки максимальної потужності 5.2 Симуляція керуючої програми відслідковування точки максимальної потужності фотоелектричного модуля 6 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ 6.1 Вимоги до охорони праці при виготовлені автоматизованої системи електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів 6.2 Екологічні вимоги при виготовленні та експлуатації автоматизованої системи електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів 6.3 Розрахунок місцевої витяжної вентиляції на робочому місці монтажника автоматизованої системи електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів 6.4 Безпека в надзвичайних ситуаціях на малому підприємстві по виробництву автоматизованої системи електроживлення мобільної установки переробки пластикових відходів ВИСНОВКИ ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Городецький, Сергій Юрійович, and Horodetskiy Serhiy Yuriyovych. "Автоматизована система організації та моніторингу якості навчального процесу на базі системи управління навчанням ATutor." Thesis, Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, 2017. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/19013.

Full text
Abstract:
Роботу виконано на кафедрі автоматизації технологічних процесів і виробництв Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбудеться 24 лютого 2017 р. о 9.00 годині на засіданні екзаменаційної комісії у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул. Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 401
У кваліфікаційній роботі запропоновано вирішення науково-технічної задачі створення та реалізації методики оцінювання ступеня впровадження навчальних курсів та моніторингу їх якості у системі електронного навчання. Запропоновано трирівневу архітектуру системи резервного копіювання даних для забезпечення безперебійності роботи системи електронного навчання. На основі створеної архітектури розроблено програмні засоби та проведено їх оптимізацію. Розроблені підходи та програмне забезпечення успішно впроваджено в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя.
In qualifying paper the solution of scientific and technical tasks of creating and implementing methods of evaluating the extent to courses and monitoring their quality in e-learning system. A three-tier system architecture data backup to ensure uninterrupted operation of the system of e-learning. Based on the established architecture software was developed and conducted optimization. The approaches and software has been successfully implemented in the Ternopil Ivan Pul’uj National Technical University.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Григоренко, Ігор Володимирович, and Ю. М. Тонкіна. "Мікроконтролерний блок системи моніторингу параметрів технологічного процесу виготовлення керамічної плитки." Thesis, Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2016. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/47301.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Марченко, Н. Б. "Інтелектуальні інформаційні систем моніторингу залишкового ресурсу технічних систем." Thesis, Національний авіаційний університет, 2021. https://er.nau.edu.ua/handle/NAU/54411.

Full text
Abstract:
Використані джерела: 1. Марченко Н.Б., Нечипорук В.В., Клобукова Л.П., Яковенко Л.В. Програмне забезпечення реєстрації та обробки сигналів акустичної емісії. Наукова думка інформаційного століття: XV Міжнар. наук.-практ. конф., 07-15 березня 2019 р.: тези доп. – Перемишль, 2019. – Т.10. – С. 8-11. 2. Марченко Н.Б., Нечипорук О.П. Методи обробки вібродіагностичної інформації та побудова на їх основі систем оперативної діагностики електротехнічного обладнання. The Caucasus. Economical and social analysis journal of southern Caucasus. – 2014. - №3. – P.25-29. 3. Марченко Н.Б., Нечипорук В.В., Нечипорук О.П., Пепа Ю.В. Методи оцінювання точності інформаційно-вимірювальних систем діагностики. Монографія. – К.: Вид-во ПВП «Задруга», 2014. – 200с.
Моніторинг та оцінка поточного стану обладнання у складі складних технічних систем і прогноз його стану у рамках інтелектуальних інформаційних систем моніторингу та автоматизованої системи управління технологічних процесів є нині одним з пріоритетних завдань при побудові автоматизованих систем. Проблема оцінки залишкового ресурсу діючого обладнання, яке відпрацювало гарантійний ресурс і перебуває в режимі експлуатації, є комплексною і включає інтелектуальноінформаційний, технологічний, управлінський, економічний і організаційний аспекти, а також вимагає розробки методів і алгоритмів автоматизації процесів моніторингу і прогнозування технічного стану контрольованого обладнання в реальному часі.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Прокопов, Микола Миколайович, Іван Сергійович Шилівський, Mykola Prokopov, and Ivan Shylivskyy. "Розробка автоматизованої системи моніторингу і управління основними режимами водозабірного вузла." Bachelor's thesis, Тернопіль, ТНТУ, 2021. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/35415.

Full text
Abstract:
Роботу виконано на кафедрі ком’пютерно-інтегрованих технологій Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України Захист відбудеться 23 червня 2021 р. о 09 .00 годині на засіданні екзаменаційної комісії № 23 у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул.Руська, 56, навчальний корпус №1, ауд. 403
Прокопов М.М., ШилівськийІ.С.Розробка автоматизованої системи моніторингу і управління основними режимами водозабірного вузла. 151 –Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології. –Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя. –Тернопіль, 2021. У кваліфікаційній роботі було спроектовано автоматизовану систему управління водозабірним вузлом. Впровадження проектованої системи автоматизації на водозабірному вузлі дозволить підвищити ефективності візуалізації проходження процесу та керування режимами роботи водозабірного вузла. За рахунок побудови сучасної системи візуалізації на моніторі у диспетчера, збільшиться швидкість управління параметрами при подачі води в міську мережу. Застосування частотного регулювання електродвигунами насосів дозволить знизити витрати електроенергії і підвищити термін служби обладнання. Також забезпечуватиметься облік поданої користувачу води та відображення рівня підземних вод у водозабірних свердловинах.
Prokopov M., Shylivskyy I. Development of an automatic control and monitoring system of a water-intake facility main modes. 151 - Automation and computer integrated technologies. - Ivan Puliuyi Ternopil National Technical University. - Ternopil, 2021. An automated water intake control system was designed in the qualification work. The introduction of the designed automation system at the water intake node will increase the efficiency of visualization of the process and control of the modes of operation of the water intake node. Due to the construction of a modern visualization system on the monitor of the dispatcher, the speed of parameter control when supplying water to the city network will increase. Application of frequency control by electric motors of pumps will allow to reduce expenses of the electric power and to increase service life of the equipment. It will also provide metering of water supplied to the user and display of the groundwater level in water intake wells.
Вступ 8 1. АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА 10 1.1. Структурна схема водозабірного вузла 10 1.2. Обладнання водозабірного вузла 12 1.3. Вимоги до автоматизованої системи керування водозабірним вузлом 15 2. ПРОЕКТНА ЧАСТИНА 16 2.1. Аналіз технологічного процесу, як об'єкту керування 16 2.2. Аналіз технологічного процесу насосних агрегатів станції 2-го підйому 17 2.3. Обґрунтування вибору функціональної схеми автоматизованої системи керування 19 2.4. Обґрунтування вибору технічних засобів автоматизації 21 2.5. Розрахунок системи автоматичного регулювання рівня в резервуарі холодної води 32 2.6. Розрахунок оптимальних параметрів налаштування регулятора методом розширених частотних характеристик 36 2.7. Розробка функціональної схеми автоматизації 39 2.8. Розробка принципової електричної схеми під’єднання модулів ADAM-4017 і ADAM-4050 41 2.9. Обґрунтування вибору щитів, пультів і монтаж засобів автоматизації 45 3. СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА 47 3.1. Дослідження втрат води в резервуарі холодної води 47 3.2. Програмне забезпечення для візуалізації автоматизованої системи керування водозабірним вузлом вищого рівня 53 4. БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ, ОСНОВИ ХОРОНИ ПРАЦІ 57 4.1. Виявлення та аналіз потенційних небезпек і шкідливих дій на працівників в водозабірному вузлі 57 4.2. Розробка заходів по запобіганню небезпек при монтажі обладнання 58 4.3. Освітлення виробничих та операторських приміщень 58 4.4. Методи і засоби боротьби з шумом 60 4.5. Розрахунок штучного освітлення водозабірного вузла 64 Висновки 66 Перелік посилань 67
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Баран, Михайло Зеновійович, and Myhajlo Baran. "Розробка автоматизованої системи контролю енергоспожи¬вання промислового підприємства." Master's thesis, ТНТУ імені Івана Пулюя, 2019. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/29561.

Full text
Abstract:
Дипломна робота присвячена проектуванню автоматизованої системи моніто¬рингу споживання електроенергії на ПС ГПП «Тернопільсь¬кого заводу залізобетонних виробів і будівельних конструк¬цій». В роботі розглянуто шляхи зменшення витрат електроенергії та її вартості, проаналізовано заходи щодо забезпечення точності, оперативності та достовір¬ності вимірювальної інформації, запропонована методика проведення моніто¬рингу та контролю технологічних параметрів режимів електроспо¬живання. З цією метою розроблено технічні рішення щодо модернізації існуючої системи електроспо¬живання та запропоновано принцип побудови автоматизованої системи моніторингу споживання електроенергії, спроектовано систему електроживлення і захисту устаткування побудованої системи. В Спеціальній частині дипломної роботи приведено характеристику програмного забезпечення і функціональну структуру автоматизованої системи моніторингу споживання електроенергії.
In the diploma paper the results to the design of an automated system for monitoring electricity consumption at the substation of the main lowering substation of the enterprise of the Ternopil plant of reinforced concrete products and building structures. The ways of reducing electricity costs and its cost are considered in the paper, the measures for ensuring the accuracy, efficiency and reliability of measurement information are analyzed, the method of monitoring and control of technological parameters of power consumption modes is proposed. To this end technical solutions for the modernization of the existing power consumption system were developed and the principle of building an automated system for monitoring electricity consumption was proposed, the system of power supply and protection of the equipment of the constructed system was designed. The Special part of the diploma paper presents the characteristics of the software and the functional structure of the automated system for monitoring electricity consumption.
ПЕРЕЛІК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ ...............................................................…7 ВСТУП .................................................................................................................…8 1 АНАЛІТИЧНА ЧАСТИНА ...............................................................................13 1.1 Сучасні автоматизовані системи контролю та обліку енергоресурсів......13 1.2 Зарубіжний досвід впровадження АСКОЕ...................................................20 1.3 Впровадження АСКОЕ в Україні ..................................................................25 2 НАУКОВО-ДОСЛІДНА ЧАСТИНА................................................................36 2.1 Аналіз останніх досліджень та публікацій ...................................................36 2.2 Шляхи зменшення витрат електроенергії та її вартості..............................37 2.3 Забезпечення точності, оперативності та достовірності вимірювальної інформації ........................................................................................................41 2.4 Моніторинг та контроль технологічних параметрів режимів електроспоживання ............................................................................................................43 2.5 Висновки до розділу .......................................................................................46 3 ТЕХНОЛОГІЧНА ЧАСТИНА ..........................................................................47 3.1 Загальна характеристика досліджуваного підприємства ............................47 3.2 Аналіз системи електропостачання...............................................................50 3.3 Аналіз поточного стану системи обліку та постановка задачі...................52 3.4 Висновки до розділу .......................................................................................54 4 ПРОЕКТНО-КОНСТРУКТОРСЬКА ЧАСТИНА ...........................................55 4.1 Аналітичний огляд в області обліку електроенергії....................................55 4.2 Технічні рішення щодо модернізації існуючої системи .............................57 4.3 Принцип будови АСМСЕ...............................................................................58 4.4 Висновки до розділу .......................................................................................63 5 СПЕЦІАЛЬНА ЧАСТИНА................................................................................64 5.1 Технічне обладнання АСМCЕ .......................................................................64 5.2 Електроживлення і захист устаткування АСМСЕ.......................................71 6 5.3 Характеристика програмного забезпечення.................................................75 5.4 Функціональна структура АСМСЕ ...............................................................79 5.5 Висновки до розділу .......................................................................................82 6 ОБГРУНТУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ..............................83 6.1 Техніко-економічне обґрунтування впровадження АСМCЕ..............................83 6.2 Можлива економія від впровадження проектованої системи автоматизації ...................................................................................................................85 6.3 Показники ефективності проекту..................................................................87 7 ОХОРОНА ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКА В НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ .....89 7.1 Заходи щодо забезпечення охорони праці при експлуатації АСМСЕ ...........................................................................................................................89 7.2 Аналіз умов праці обслуговуючого персоналу......................................90 7.3 Заходи безпеки під час монтажу електрообладнання та апаратури обліку і вимірювання ..................................................................................................90 7.4 Забезпечення робочого місця оператора .................................................92 7.5 Розрахунок комплекту запасних частин, інструментів, приладів..............94 8 ЕКОЛОГІЯ..........................................................................................................96 8.1 Методи регенерації трансформаторної оливи..............................................96 8.2 Методи визначення якості та обсягу забруднень ........................................98 8.3 Заходи щодо захисту від дії електромагнітного поля ...............................100 ЗАГАЛЬНІ ВИСНОВКИ ДО ДИПЛОМНОЇ РОБОТИ ...................................101 ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ .......................................................................................102
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Лилик, Андрій Любомирович. "Удосконалення засобів автоматизованого тестування знань та загального моніторингу освітнього процесу у системі електронного навчання ATUTOR на базіІ ЦЕН ТНТУ." Master's thesis, 2018. http://elartu.tntu.edu.ua/handle/lib/26387.

Full text
Abstract:
При запровадженні технологій електронного навчання як базове програмне забезпечення зазвичай застосовують спеціалізовані програмні оболонки – системи керування навчанням (Learning management system, LMS). Такі платформи призначені для об'єднання усіх учасників процесу навчання (педагогів-тьюторів, адміністраторів, учнів чи студентів) в одну надійну, безпечну та зручну систему, яка стає основою для розбудови персоналізованого віртуального навчального середовища. У цих системах одну з провідних ролей виконують засоби автоматизованого контролю знань, що подаються у вигляді тестувальних підсистем. Взявши на себе функції навчальну, діагностичну та виховну, завдяки сучасним інформаційним технологіям, засоби тестування перетворились на потужний інструмент в освітній діяльності, ефективність якого у значній мірі визначається не лише інтелектуальною складовою самого тестувального матеріалу, але й критеріями та алгоритмами оцінювання, закладеними розробниками у них. Завданням даної роботи є опис та узагальнення практичного досвіду розбудови та запровадження засобів тестування в освітньому процесі на базі LMS ATutor у Тернопільскому національному технічному університеті ім. Івана Пулюя (ТНТУ). У даній роботі систематизовано та розглянуто результати інноваційних розробок, пов’язаних з удосконаленням системи тестування для потреб вищого закладу освіти. Впровадження розглянутих у роботі підходів дозволить забезпечити нарощування ефективності використання засобів автоматизованого контролю знань. Передбачено заходи з охорони праці та проведено розрахунок собівартості проведення робіт з розробки програмного забезпечення.
This project behaves to industry of automation of educational technologies and can be used for development of the system of testing of knowledge. 7 In the work on the basis of models of student and subject domain the analysis of answers is conducted in the systems of testing and estimation of probability of random selection of right answer for answers to the type is done great number, list, list of great numbers and great numbers of lists. Project performances can be used for development of test tasks and enable to choose an answer necessary and sufficient and provide objectivity of estimation of knowledge.
У вступі дано характеристику сучасного стану використання засобів тестування знань у системах управління навчанням та охарактеризовано перспективні напрямки розвитку цього напрямку. В аналітичній частині розглянуто історію і тенденції розвитку засобів електронного навчання, проведено класифікацію комп’ютерних засобів навчального призначення. У науково-дослідницькій частині сформульовано статистичні моделі різних типів тестових запитань (множина, список, список множин, множина списків) та моделі випадкового уведення правильних відповідей. У технологічній частині розглянуто основні технології розподілених автоматизованих навчальних систем та вимоги до них. Описано особливості роботи підсистеми контролю знань та проаналізовано існуючі системи контролю знань. Розглянуто основні типи тестових запитань та проведено їх статистичний аналіз. У конструкторській частині проведено формування структурної схеми розподіленої автоматизованої навчальної системи. Розроблено логічну структуру навчальної системи. Сформульовано вимоги до функійних можливостей підсистеми управління начанням. Розроблено модель предметної області. Розроблено структурну схему системи контролю знань та блок-схему алгоритму адаптивного контролю знань. 5 У спеціальній частині описано розроблену комплексну систему контролю знань на базі електронного начального курсу. У системі передбачено такі види контролю: вхідний, нульовий, самоконтроль за темою, рубіжний контроль за змістовним модулем, модульний і підсумковий контроль а також, ректорський контроль. У частині «Обґрунтування економічної ефективності» проведено розрахунок трудомісткості створення програмного продукту, визначено планову собівартість проведення робіт та обгрунтовано формування договірної ціни. У частині «Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях» розглянуто проблему організації охорони праці на підприємстві з питань освітлення робочих місць та стану повітря у виробничих приміщеннях. У частині «Екологія» розглянуто питання охорони довкілля та мінімізації шкідливих викидів при опаленні виробничих приміщень. У загальних висновках до дипломної роботи відзначено, що проведена систематизація та узагальнення результатів розвитку засобів тестового контролю на базі LMS ATutor у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя дає можливість скласти чітке уявлення про напрям розвитку цієї важливої складової частини системи електронного навчання в університеті. Подані технічні рішення можуть бути легко впроваджені і в інших системах електронного навчання, що використовуються закладами освіти, таких наприклад, як Moodle, Learning Blackboard System тощо. Це дасть можливість підвищити з одного боку якість тестового матеріалу, з іншого - ефективність використання систем тестування знань у цілому. У графічній частині приведено структурні схеми та алгоритми роботи підсистем розподіленої автоматизованої навчальної системи.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography