Academic literature on the topic 'Автоматизація витрат на збут'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Автоматизація витрат на збут.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Автоматизація витрат на збут"

1

Безверхий, К. "Сучасні підходи до вдосконалення обліку непрямих витрат на збут, рекламу і маркетинг." Бухгалтерський облік і аудит, no. 12 (2010): 14–19.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

ГАЛЕЦЬКА, НАТАЛІЯ. "Автоматизація правового регулювання: праволюдинний аспект." Право України, no. 2019/04 (2019): 171. http://dx.doi.org/10.33498/louu-2019-04-171.

Full text
Abstract:
З огляду на поширеність автоматизації в усіх сферах суспільного життя та стрімкий розвиток технологій, питання автоматизації правового регулювання стає все актуальнішим. Тому автоматизація правового регулювання не є простою заміною тексту машинним кодом, а є набагато складнішим процесом, що може мати певний вплив на права людини. Враховуючи всеосяжність цих процесів, їхній аналіз із погляду впливу на права людини та верховенство права видається важливим і необхідним. Метою статті є характеристика правової природи автоматизації правового регулювання та визначення поняття “автоматизоване правове регулювання”, виокремлення різновидів автоматизованого правового регулювання, а також аналіз їхніх переваг і недоліків з погляду впливу на права людини та верховенство права. Досліджено правову природу автоматизації правового регулювання та надано визначення поняття “автоматизоване правове регулювання”. На підставі цього визначення виокремлюються різновиди автоматизованого правового регулювання за критерієм технологій, які використовуються. Відмінності між “класичним” правовим регулюванням і різновидами автоматизованого правового регулювання виявляються за допомогою таких критеріїв: форма опису правил, застосування класичної структури правової норми: “якщо, тоді, інакше”, спосіб отримання висновку, можливість пояснення прийнятого рішення, застосовність підходу до всіх можливих випадків (загальність). Крім того, здійснено аналіз переваг і недоліків автоматизованого правового регулювання з точки зору впливу на права людини та верховенство права у контексті таких аспектів: 1) двозначність формулювань і свобода розсуду vs. неможливість пояснення прийнятого рішення; 2) динамічне та статичне тлумачення; 3) орієнтація на цінності та принципи vs. орієнтація на прописані правила та закономірності; 4) забезпечення доступу до правосуддя для найменш захищених верств населення та зменшення бюджетних витрат. Визначено поняття “автоматизоване правове регулювання” як використання програмних і програмно-апаратних комплексів з інформаційною метою чи з метою настання певних юридичних наслідків. Встановлено, що автоматизація може мати різні форми залежно від різновиду технологій, зокрема такі різновиди: автоматизоване правове регулювання, засноване на правилах (rule-based legal regulation), та авто матизоване правове регулювання, засноване на даних (data-based legal regulation). З’ясовано, що при автоматизації правового регулювання можливі певні негативні наслідки, як-от: неможливість пояснення висновку, що згенерований системою; неврахування змінних зовнішніх обставин, тобто неможливість застосування динамічного підходу до тлумачення; неможливість інкорпорації в автоматизовані системи певних ціннісних орієнтирів, що відображені у принципах права; потенційна дискримінація найменш захищених верств з огляду на складнощі оскарження висновку автоматизованої системи.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Шейко Ю.О. and Войтюк Д.С. "ПІДВИЩЕННЯ РЕНТАБЕЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ СФЕРИ ПОСЛУГ." Економічний форум 1, no. 3 (September 25, 2021): 104–10. http://dx.doi.org/10.36910/6775-2308-8559-2021-3-15.

Full text
Abstract:
У статті досліджено особливості та виокремлено пріоритетні напрямки підвищення рентабельності підприємств сфери послуг. Визначено, що особливості вибору інструментів забезпечення ефективності діяльності підприємств невиробничої сфери зумовлені, в тому числі, низкою властивостей послуги як реалізовуваного продукту. По-перше, зазвичай послуги є невідчутними, непридатними до зберігання і нагромадження, а процеси їх виробництва і споживання - нерозривними. По-друге, реалізація послуг зазвичай є адресною, а якість їх надання і задоволеність споживача визначаються суб'єктивно. Окрім того, зазвичай якість послуги залежить безпосередньо від виконавця, що її надає, а отже може бути неоднорідною. Проаналізовано фактори впливу на рентабельність підприємств сфери послуг з розподілом на зовнішні і внутрішні. Проведено аналіз рентабельності операційної діяльності підприємств сфери послуг в останні роки, встановлено негативний вплив на рентабельність пандемії COVID-19. Визначено, що очікування підприємств сфери послуг щодо відновлення обсягів виробництва є досить песимістичними, що відображається в динаміці показника індикатор ділової впевненості у сфері послуг. Систематизовано якісні та кількісні методи підвищення рентабельності. Обґрунтовано пріоритети оптимізації витрат постійного характеру, що становлять основну частину витрат підприємств сфери послуг, безпосередньо не залежать від обсягу реалізації і не можуть бути змінені в короткостроковій перспективі. Серед методів оптимізації виокремлено, зокрема: переведення частини витрат із постійних у змінні; оптимізації орендних витрат; оптимізація організаційної структури; аутсорсинг; налагодження самостійного виконання певних робіт, витрати за якими стороннім організаціям є надмірними; встановлення розумних лімітів витрат; оптимізація роботи адміністративного автопарку, впровадження системи паливних карток; скорочення невиробничих/нестратегічних витрат, автоматизація бізнес-процесів.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Нікітенко, К. С., and А. А. Осадчий. "УПРОВАДЖЕННЯ ХМАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ДІЯЛЬНІСТЬ СУЧАСНИХ ПІДПРИЄМСТВ." Підприємництво і торгівля, no. 27 (November 17, 2020): 53–57. http://dx.doi.org/10.36477/2522-1256-2020-27-09.

Full text
Abstract:
У статті визначено переваги та недоліки впровадження хмарних технологій у діяльність сучасних підприємств. Важливою умовою успішного функціонування підприємства є ефективне управління своїми витратами. Установлено, що автоматизація виробничих процесів і впровадження інформаційних технологій (ІТ) в організаційно-управлінську діяльність становлять істотну частку в структурі витрат сучасної компанії. Тому проблеми зменшення витрат, зумовлених процесами експлуатації інформаційних систем, набувають особливої актуальності в умовах нестійкого фінансово-економічного стану. Розрізняють хмари громади, державні, приватні та гібридні. Громадські хмарні послуги призначені для вільного користування широкою громадськістю. Через проблеми безпеки багато покупців уникають або лише вибірково переходять на громадські хмари. Доведено, що вдосконалення технології віртуалізації та зростаючі можливості обладнаних заздалегідь інженерних хмарних інфраструктур дають змогу клієнтам розгортати хмарні сервіси в комфорті та безпеці приватних хмар. Організації прагнуть використовувати хмарні обчислення не лише у повністю державних/приватних проєктах, а й у поєднанні цих моделей, званих гібридними хмарами (гібридні хмари). У цьому разі замовник може зберігати внутрішню комп’ютерну мережу не на основі хмари, але водночас повністю передавати деякі функції, такі як резервне копіювання та зберігання даних, до публічного постачальника хмар. У 2018 р. обсяг світового ринку суспільних хмарних послуг становив близько 182 мільярдів, що на 27% більше, ніж роком раніше. Розглянутий ринок зростає в 4,5 рази швидше, ніж уся ІТ-галузь. Обсяг світового ринку послуг хмарної інфраструктури у 2018 р. перевищив 80 мільярдів доларів, збільшившись на 46% порівняно з 2017 р. До кінця 2019 р. понад 30% інвестицій у програмне забезпечення, пропоновані постачальниками технологій, перейдуть із хмари на хмару до лише хмари. У майбутньому це відображає стійку тенденцію до подальшого зниження популярності споживання програмного забезпечення на основі роялті на користь моделі SaaS та хмарних обчислень за підпискою. Основним чинником, що стримує розвиток хмарної інфраструктури, є обмежена пропускна здатність каналів зв’язку. За результатами масштабного дослідження ринку хмарних технологій було виявлено, що дві третини респондентів уважають проблеми конфіденційності даних основними бар’єрами на шляху використання хмар.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

ГАНДЗЮК, Микола, Дмитро ГАНДЗЮК, and Богдан ШУМІК. "РОЗРОБКА МЕТОДИКИ ОПЕРАТИВНОГО ПЛАНУВАННЯ РОБОТИ АВТОМОБІЛІВ НА МІЖМІСЬКИХ МАРШРУТАХ." СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ В МАШИНОБУДУВАННІ ТА ТРАНСПОРТІ 2, no. 17 (November 14, 2021): 47–61. http://dx.doi.org/10.36910/automash.v2i17.634.

Full text
Abstract:
В даний час успішна робота всіх галузей народного господарства неможлива без ефективного транспортного обслуговування. Організація роботи транспорту повинна забезпечувати ефективне постачання промислового виробництва, сільського господарства, інших галузей народного господарства, а також задовольняти потреби населення в перевезеннях з системних позицій. Комплексний підхід до організації та планування перевезень вимагає досягнення мінімальних витрат як у всій системі транспортного обслуговування, так і в окремих її елементах. Вирішення цього завдання неможливо без заміщення існуючих раніше технологій і методів організації і планування транспортного процесу на сучасні. Сучасні вимоги до організації перевізного процесу та якості виконуваних перевезень на автомобільному транспорті диктують необхідність застосування нових організаційних і технологічних рішень в плануванні перевезень з використанням програмно-цільових і логістичних принципів. Існуюча організація системи оперативного планування не завжди відповідає реальним потребам учасників процесу вантажних автомобільних перевезень. Основним недоліком на сьогоднішній день є те, що методологічна база сегментована і описує окремі етапи планування процесу перевезень. Методики, які працюють сьогодні, присвячені окремим завданням, таким як визначення оптимальної вантажопідйомності парку рухомого складу, розрахунок техніко експлуатаційних показників, в тому числі необхідної кількості автомобілів, розподіл рухомого складу за заявками із застосуванням методів лінійного програмування, складання графіка роботи автомобілів, розрахунок витрат на перевезення та інші. Виконання такого різноманіття розрізнених операцій і завдань в сучасних умовах без комплексного підходу до їх вирішення, а також без автоматизації переробки значних обсягів інформації неефективне. Крім того методики розрахунку необхідної кількості автомобілів мають серйозні похибки, це виражається в невідповідності розрахункових і фактичних величин. Незважаючи на те, що останніми роками ведеться активна розробка і впровадження на автотранспортні підприємства програм автоматизованого документообігу та планування роботи автомобілів, в даний час не існує методики, яка забезпечує комплексне планування та рішення перерахованих вище завдань з урахуванням специфіки міжміських перевезень, тоді як сучасні тенденції розвитку автотранспорту в Україні пов'язані з інтенсивним їх розвитком. Ключові слова: перевезення, техніко-експлуатаційні показники, міжміський маршрут, система, оперативне планування, заявка, методика, алгоритм, автоматизація, методологічна база.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Нестеренко, Валентина, and Владислава Сідельнікова. "АНАЛІЗ МАРКЕТИНГОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА: АКТУАЛЬНІ АСПЕКТИ ОЦІНЮВАННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ." Проблеми і перспективи розвитку підприємництва, no. 26 (June 26, 2021): 89. http://dx.doi.org/10.30977/ppb.2226-8820.2021.26.89.

Full text
Abstract:
УДК 658.8; JEL Classification: M 31 Мета. Визначення критеріїв прийняття рішення про ефективність маркетингової діяльності підприємства та розробка алгоритму проведення аналізу ефективності маркетингової діяльності підприємства. Методика дослідження. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. Інформаційними ресурсами дослідження є спеціалізовані наукові видання і матеріали періодичних видань. Результати. Проблема забезпечення найвищого рівня ефективності маркетингової діяльності і усіх видів витрат на неї в сучасних умовах вимагає ґрунтовного дослідження. Одним з елементів вирішення проблеми може стати побудова дієвої системи аналізу маркетингової діяльності підприємства. У існуючих дослідженнях відстежується загальний підхід до визначення ефективності маркетингової діяльності підприємства через порівняння ефекту і витрат. Під ефектами або результатами маркетингової діяльності найчастіше розуміють наступні: збільшення обсягів попиту на продукцію, збільшення обсягів реалізації продукції, збільшення доходу від реалізації продукції, збільшення ступеню задоволеності потреб споживачів, збільшення частки ринку, збільшення рівня лояльності споживачів до підприємства, тощо. До складу витрати на маркетингову діяльність відносять: витрати на збут та рекламу, витрати на дослідження ринків та розробку нових видів продукції, витрати на формування структури випуску продукції за асортиментними групами, витрати на утримання маркетингового відділу, витрати на формування цінової політики підприємства, тощо. Ефективність маркетингової діяльності слід аналізувати у короткостроковій та довгостроковій перспективі: в короткостроковій перспективі її головним ефектом є збільшення доходу від реалізації існуючих видів продукції; в довгостроковій перспективі висновки слід робити на основі обсягів реалізації відповідно до зміни потреб та лояльності споживачів та відповідності розробленої структури асортименту продукції підприємства цим зміненим вимогам ринку. Виходячи з існуючої ринкової ситуації, алгоритм реалізації аналізу ефективності маркетингової діяльності має носити ознаки експрес-аналізу, що дозволить швидко робити висновки та реагувати на ситуацію без залучення значних обсягів додаткових коштів на реалізацію самої процедури аналізу. Алгоритм має включати такі етапи: визначення переліку показників та критеріїв оцінювання, встановлення нормативного значення показників оцінювання, розрахунок показників оцінювання, аналіз отриманих показників та визначення резервів їх поліпшення, розробка заходів по засвоєнню визначених резервів. Наукова новизна. Уточнено критерій прийняття рішення про ефективність маркетингової діяльності підприємства у короткостроковій та довгостроковій перспективах. Запропоновано алгоритм експрес-аналізу ефективності маркетингової діяльності підприємства. Практична значущість. Запропоновані висновки можуть бути використані дослідниками, власниками та керівниками підприємств при побудові ефективної системи аналізу маркетингової діяльності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Павлова, Галина, Ігор Приходько, and Людмила Волчанська. "ОБЛІК ВИТРАТ В АГРАРНИХ І ПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ." Економіка та суспільство, no. 27 (May 25, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-27-9.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена актуальним питанням обліку витрат в аграрних та переробних підприємствах. Систематизовано сучасне визначення поняття «витрати». Розкрито сутність прямих та непрямих витрат та визначено статті які є складовими кожної з цих груп. Розглянуто номенклатури статей витрат переробних підприємств, а саме витрат на підготовку і освоєння нових видів продукції, непродуктивних витрат, витрат від надзвичайних подій, витрат на збут. Відображено повну кореспонденцію рахунків обліку операцій з використання матеріальних витрат на типовому переробному підприємстві із зазначенням стандартних облікових реєстрів. Згруповано елементи фінансових звітів та їх визначення в агарних та переробних підприємствах. Визначено алгоритм аналізу витрат за економічними елементами та основні резерви зниження витрат. Зазначено, що зростання витрат на виробництво відбувається також в результаті їх недосконалого обліку.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Гуріна, Наталія, and Ауріка Томша. "ФОРМУВАННЯ МАРКЕТИНГОВИХ ВИТРАТ НА ПІДПРИЄМСТВІ: БУХГАЛТЕРСЬКИЙ ТА ПОДАТКОВИЙ ОБЛІК." Економіка та суспільство, no. 24 (February 23, 2021). http://dx.doi.org/10.32782/2524-0072/2021-24-38.

Full text
Abstract:
Стаття присвячена актуальним питанням формуванню маркетингових витрат на підприємстві, облік та їх функції. За основу взято формування бухгалтерського і податкового обліку маркетингових витрат, їх накопичення на бухгалтерських рахунках, розподіл та відображення в податковому обліку. Оскільки в сучасних умовах ведення бухгалтерського та податкового обліку, виникає необхідність у реалізації не лише товарів, але й послуг, що зумовило проведення даного дослідження. Також проаналізовано підходи до визначення сутності поняття маркетингових витрат різних авторів. Встановлено розмежування між маркетинговими витратами і витратами на збут. Досліджено нормативно-правові акти, що стосуються маркетингових витрат та визначено основні з них, що є важливим для правильності ведення фінансово-господарської діяльності.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Автоматизація витрат на збут"

1

Білейчук, Надія Михайлівна. "Облік та контроль витрат на збут на прикладі ДП «Коломийський лісгосп», м. Коломия." Магістерська робота, Хмельницький національний університет, 2021. http://elar.khnu.km.ua/jspui/handle/123456789/11554.

Full text
Abstract:
Проведення обліку витрат є важливим питанням в бухгалтерському обліку, який впливає на механізм управління суб’єкту господарювання. Застосовуючи інформацію відносно розміру та видів витрат на збут, працівники підприємства, які знаходяться на керівних посадах мають можливість здійснювати регулювання господарської роботи та приймати дієві рішення управлінського характеру. Здійснення обліку та своєчасного контролю витрат на збут є важливою передумовою забезпечення фінансової стабільності та економічного розвитку підприємства. У дослідженні детально розкрито питання здійснення обліку та проведення своєчасного контролю загальних витрат на збут. Загальні витрати, які понесені на збут виробленої продукції, регулюються відповідно до Методичних рекомендацій, які стосуються питання з формування собівартості та інших нормативно-правових положень. Удосконалення системи обліку дасть можливість підприємству підвищити рівень фінансової стабільності та конкурентоспроможності продукції.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Гельцель, А. В. "Розробка автоматизованої системи обліку та контролю витрат електроенергії на структурних підрозділах підприємства." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2017. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/8184.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Гончаров, Д. Д. "Розробка автоматизованої системи обліку та контролю витрат електроенергіі на структурних підрозділах підприємства." Thesis, Київський національний університет технологій та дизайну, 2018. https://er.knutd.edu.ua/handle/123456789/11306.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Дармакука, Д. І. "Облік, аудит та аналіз витрат операційної діяльності торговельного підприємства (на прикладі ТОВ «ТАВРІЯ В»)." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2021. http://local.lib/diploma/1.pdf.

Full text
Abstract:
Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
Кваліфікаційна робота бакалавра складається з трьох розділів. Об’єкт дослідження – система бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту витрат операційної діяльності на підприємстві. У роботі розглядаються питання щодо сутності, класифікації, оцінки та умов визнання витрат операційної діяльності. Проаналізовано діючу практику обліку та внутрішнього контролю витрат операційної діяльності в ТОВ «ТАВРІЯ В». Запропоновано комплекс заходів, направлених на удосконалення системи обліку та аудиту витрат операційної діяльності на підприємстві.
Bachelor's qualification work consists of three sections. The object of research - the system of accounting, analysis and audit of operating costs at the enterprise. The considered questions are in relation to nature, classification, estimation and terms of recognition of operating expenses. Operating practice of account and internal control of operating expenses on LLC «TAVRIA V». A set of measures aimed at improving the system of accounting and auditing of operating expenses at the enterprise is proposed.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Фролова, Т. Б., and Г. Е. Яковлєва. "Особливості управління витратами в практичній діяльності підприємств." Thesis, НТУ "ХПІ", 2012. http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/27084.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Власюк, О. В. "Вдосконалення збутової діяльності підприємства." Thesis, Одеський національний економічний університет, 2021. http://local.lib/diploma/Vlasiuk.pdf.

Full text
Abstract:
Доступ до роботи тільки на території бібліотеки ОНЕУ, для переходу натисніть на посилання нижче
У роботі розглядаються теоретичні аспекти ефективного збуту на підприємстві ТОВ «Телекарт-Прилад» Проаналізовано ефективність збутової діяльності на прикладі ТОВ «Телекарт-Прилад»; позитивні і негативні сторони в діючій системі збуту. Запропоновано практичні рекомендації щодо усунення виявлених недоліків у системі збуту на підприємстві і підвищення ефективності цього аспекту
Tesis deals with theoretical aspects of effective sales at the enterprise LLC "Telecard-Device" Autor analysis efficiency of sales activity on the example of LLC "Telecard-Device"; positive and negative sides in the current sales system. Practical recommendations for eliminating the identified shortcomings in the sales system at the enterprise and increase the efficiency of this aspect are offered
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Нехай, В. В. "Збутова діяльність підприємств сільськогосподарського машинобудування на засадах консолідованого маркетингу: теорія, методологія, практика." Thesis, Сумський державний університет, 2019. http://essuir.sumdu.edu.ua/handle/123456789/75091.

Full text
Abstract:
У дисертації розроблено теоретико-методологічні засади та методичний інструментарій удосконалення збутової діяльності підприємств сільськогосподарського машинобудування на засадах консолідованого маркетингу. Обгрунтовано сутність консолідованого маркетингу; визначено його відмінності від інших типів спільної маркетингової діяльності, специфічні принципи та завдання його реалізації, передумови, цільові таргети й етапи ухвалення підприємствами рішення на користь створення інтегрованих структур для реалізації консолідованого порівняно із самостійною організацією збуту або залученням посередників; формалізовано умови ефективності передання функцій маркетингу та управління збутом консолідованій структурі; визначено стадію життєвого циклу продукції, на якій доцільно інтегрувати збутові зусилля на засадах консолідованого маркетингу; розроблено стратегії маркетинг-міксу на цій стадії; запропоновано новий тип інтеграційної взаємодії підприємств – контрактну групу консолідованого маркетингу; обгрунтовано організаційну модель та інформаційну архітектуру її функціонування; вдосконалено методологію прогнозування обсягів збуту сільськогосподарської техніки та визначення ефективності збутової політики; розроблено стратегії контролю факторів ефективності збуту; вдосконалено науково-методичні засади визначення залежності витрат на управління збутом і маркетинг від обсягів реалізації продукції, залежності достатності витрат на маркетинг і намірів підприємства щодо їх збільшення від розміру річного товарообігу, витрат на управління збутом і маркетинг; розроблено модель оптимізації розподілу витрат на маркетингову діяльність, орієнтовану на широкий вплив на ринкову інфраструктуру та роботу з масовим споживачем, і на реалізацію заходів прямого збуту в межах інтеграційних утворень.
The dissertation is devoted to the development of the theoretical and methodological basis and instruments of improving sales activities of the agricultural machinery companies based on consolidated marketing. Consolidated marketing proposed to define as activity of several one-branch technologically connected companies for joint creation of the consumer value chain for the promotion, sale of goods and services, management of customer relations through the coordination center, which implements an integrated marketing and sales policy from all participating companies. In the thesis, the system of principles was developed. The author justified that excluding the traditional marketing tasks the consolidated marketing should provide the specific tasks as follows: a common, clearly formulated and consistent strategy for integrating the marketing communications system; ensuring optimization and transparency of budgets of marketing programs; optimization of internal information flows; promotion of products in a single market space for the benefit of all participants, without allocating subjective preferences for segmental market topology. Thus, the precondition of duties delegation on marketing and sales policy for external intermediaries are the low level of marketing and sales costs, low sales of products, seasonality of production, lack of market knowledge of companies, uncertainty in markets. The prerequisites for forming a consolidated marketing structure are a high level of competition between product manufacturers, a low level of marketing and marketing costs, a low level of the company's willingness to increase these costs, and the presence of products at the stage of saturation. In the thesis the author justified that the using of consolidated marketing structure allow to obtain the higher level of efficiency, than isolated and separated marketing program by each company in the framework that the additional costs of that structure less than the cost of delegation, the ability of an entity to provide financing for the isolated marketing or sales marketing are limited, the process of financing these events generates revenue that exceeds the equilibrium return on investment in the investment market and the cost of delegation of powers, the amount of marketing activities offered is sufficient to ensure their diversification. The authors empirically proved that the Ukrainian agricultural machinery produced by domestic companies was at the stage of "saturation", which was characterized by low values of product sales, increasing competitive pressure from foreign producers, who were actively entering the Ukrainian market. The basic components of the marketing mix strategy at this stage have been developed. It was substantiated that at this stage it was expedient to introduce a model of consolidated sales in existing markets, to implement a consolidated marketing policy for entering new markets, to organize sales through the creation of integration structures, to use the method of creating value chains. The new type of integration connections was proposed by allocating – contract group KM as long-term voluntary association of several single-sector technologically linked enterprises that retain legal independence and functional autonomy in all areas except marketing and sales, for the integrated implementation of which form a separate business unit with a joint budget managed from a single coordination center realizes on behalf of all participating companies the task of cumulative impact on market infrastructure, provides the possibility to transfer of mutual sales obligations and guarantees within the association. The forecasting of sales volume of the agricultural machinery companies which integrated all forces in the contract group of consolidated marketing, proposed to do it considering the elasticity of products’ demand, changes in the sales volume of products due to the entry of the company into the contract group and the effectiveness of the group’s activity. The findings of the survey of 57 agricultural machinery companies in Ukraine allowed allocating the 11 of the most important issues in the sales activities which were structured on the level of influence on reducing the sales performance of products, as well as the level of controllability. On this basis, the interference of their profiles within the two-factor matrix was performed, which formed the basis for determining strategies for their control and analysis. In the thesis econometric model which based on the stochastic frontal analysis (using the trans logarithmic cost function with the specification of the Battese and Coelli model) was developed, which allows to determine what share of the return on the investment in production, marketing and sales were received by companies compared to the level that could be achieved in terms of market conditions and considering the conditions for conducting marketing activities in the field of agricultural machinery. Nonlinear econometric models were developed to formalize the dependence of marketing and sales costs on the size of annual turnover in using the least-squares method. The decisions of the consolidated marketing implementation need to determine whether the current level of marketing expenses was enough for effective marketing activities and whether the companies were ready to increase them. For this purpose, by using logistic regression tools, the authors formalised the relationship between marketing expenses sufficiency and intentions of the companies to increase them on the predictors. The model was developed, which allows determining the optimal ratio of the costs of the contract group KM for the marketing activities implementation and direct marketing activities. The target function of the model was maximizing of the pure integral effect from the activities’ application, and limitation – the planned costs budget.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Гончарова, М. В. "Оптимізація витрат на збут на підприємстві (на прикладі пат одеський кабельний завод «ОДЕСКАБЕЛЬ»)." Thesis, 2020. http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/12135.

Full text
Abstract:
Кваліфікаційна робота бакалавра складається з трьох розділів. Об’єкт дослідження – ПАТ «Одескабель» У роботі розглядаються теоретичні розглянуто теоретичні питання формування собівартості продукції, витрат на збут, як фактору зниження собівартості продукції, методи та джерела інформації, що необхідні для проведення аналізу. Проаналізовано загальна економічна характеристика ПАТ «Одескабель», проаналізована ефективність збутової діяльності підприємства за допомогою певних показників, проведений факторний аналіз на збут. Запропоновано заходи щодо зниження витрат на збут на підприємстві.
The bachelor's thesis consists of three sections. The object of research is PJSC "Odeskabel" The paper considers the theoretical issues of formation of the cost of production, marketing costs as a factor in reducing the cost of production, methods and sources of information necessary for the analysis. The general economic characteristics of PJSC "Odeskabel" are analyzed, the efficiency of sales activity of the enterprise is analyzed by means of certain indicators, the factor analysis on sales is carried out. Measures to reduce sales costs at the enterprise are proposed
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Сарана, Анастасія Миколаївна. "Організаційно–методичні засади обліку та аналізу витрат виробництва на ТОВ «Металтрейдсервіс»." Магістерська робота, 2020. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/2381.

Full text
Abstract:
Сарана А. М. Організаційно–методичні засади обліку та аналізу витрат виробництва на ТОВ «Металтрейдсервіс» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 071 "Облік і оподаткування" / наук. керівник І. С. Варламова. Запоріжжя : ЗНУ, 2020. 115 с.
UA : валіфікаційна робота: 110 с., 21 рис., 27 табл., 12 формул, 2 додатка, 71 джерело. Об’єктом дослідження є діяльність підприємства, що складається з господарських операцій, пов’язаних з обліком та аналізом витрат виробництва. Мета кваліфікаційної роботи полягає в обґрунтуванні теоретико-методичних підходів та розробці практичних рекомендацій щодо удосконалення обліку операцій з формування витрат виробництва та аналізу ефективності управління ними на досліджуваному підприємстві. Методи дослідження: методи наукового узагальнення, історичний і системний підходи, методи індукції та дедукції, класифікації, порівняння, наукової абстракції, системного та комплексного аналізу, графічний та табличний методи та ін. Наукова новизна одержаних результатів полягає в теоретико-методичному обґрунтуванні та вирішенні комплексу питань, пов’язаних з удосконаленням обліку та підвищенням ефективності аналізу витрат виробництва на підприємстві. У процесі дослідження отримано такі наукові результати, яким притаманна наукова новизна: удосконалено: – теоретичні основи поняття витрати виробництва, що створює умови підвищення рівня інформації цього об’єкта обліку та правильного його використання для прийняття управлінських рішень; – класифікацію витрат виробництва через доповнення класифікаційних ознак та структурних складових, що дозволило враховувати галузеву специфіку діяльності ТОВ «Металтрейдсервіс» та формувати детальну базу для потреб бухгалтерського обліку та виконання основних завдань управління витратами; набули подальшого розвитку: – розроблено схему документообігу з обліку витрат виробництва та механізм обліку витрат на підприємстві, які дозволяє однозначно алгоритмізувати документальний обіг та процеси обробки документів та дозволить зменшити дублювання інформації в обліку; – удосконалено методику аналізу витрат виробництва, включаючи факторний аналіз та аналіз витрат під впливом сезонності, що дає змогу не тільки планувати, а й контролювати обсяг випуску продукції для отримання оптимального рівня рентабельності виробництва протягом всього року. Отримані результати дослідження спрямовані на підвищення достовірності, оперативності та аналітичності обліку витрат виробництва, можуть впроваджуватися в практику роботи виробничих підприємств, а також використовуватися при розробці нормативних матеріалів та законодавчих актів з бухгалтерського обліку та аналізу. Застосування на практиці запропонованих рекомендацій дозволить забезпечити адекватне відображення операцій з формування витрат виробництва, своєчасне одержання та аналіз необхідної інформації керівництвом.
EN : Qualification work: 110 p., 21 fig., 27 tab., 12 formulas, 2 annex, 71 references. The object of the study is the activity of the enterprise, consisting of economic transactions related to the accounting and analysis of production costs. The purpose of the qualification work is to substantiate theoretical and methodical approaches and to develop practical recommendations for improving the accounting of operations for the formation of production costs and analyzing the efficiency of management of them at the investigated enterprise. Methods of research: methods of scientific generalization, historical and system approaches, methods of induction and deduction, classification, comparison, scientific abstraction, system and complex analysis, graphical and tabular methods, etc. The scientific novelty of the results consists in theoretical and methodological substantiation and solving a complex of issues related to the improvement of accounting and increasing the efficiency of the analysis of production costs in the enterprise. In the course of the research the following scientific results, which are inherent in scientific novelty: improved: – the theoretical basis of the notion of production costs, which creates conditions for raising the level of information of this object of accounting and its correct use for making managerial decisions; – the classification of production costs through the addition of classification features and structural components, which allowed taking into account the specifics of the activity of TOV «Metalltradedservis» and form a detailed basis for the needs of accounting and performance of the main tasks of cost management; got further development: – a document flow chart has been developed for accounting for production costs and a mechanism for accounting for expenses in an enterprise that allows unambiguously algorithmicize the document circulation and the processes of processing documents and will reduce the duplication of information in the accounting; – the methodology for analyzing production costs, including factor analysis and cost analysis under the influence of seasonality, has been improved, which allows not only to plan, but also control the volume of production to obtain the optimum level of profitability of production throughout the year. The obtained results of the research are aimed at increasing the reliability, efficiency and analytical accounting of production costs, can be implemented in the practice of manufacturing enterprises, as well as used in the development of regulatory materials and legislative acts on accounting and analysis. The practical application of the proposed recommendations will ensure an adequate reflection of operations to generate production costs, timely receipt and analysis of the necessary information by management.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Гринь, Анастасія Вікторівна. "Облік витрат і калькулювання собівартості продукції на АТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ ЗАВОД ФЕРОСПЛАВІВ»." Магістерська робота, 2021. https://dspace.znu.edu.ua/jspui/handle/12345/5369.

Full text
Abstract:
Гринь А. В. Облік витрат і калькулювання собівартості продукції на АТ «ЗАПОРІЗЬКИЙ ЗАВОД ФЕРОСПЛАВІВ» : кваліфікаційна робота магістра спеціальності 071 «Облік і оподаткування» / наук. керівник З. П. Урусова. Запоріжжя : ЗНУ, 2021. 122 с.
UA : Кваліфікаційна робота: 122 с., 3 розділи, 23 рис., 18 табл., 78 джерел. Об’єктом дослідження є процес формування витрат на підприємстві. Предмет дослідження складають теоретичні, науково-методичні засади та прикладний інструментарій облікового забезпечення витрат підприємства. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретико-організаційних аспектів обліку витрат підприємства, а також розробка напрямів їх удосконалення. У процесі дослідження використовувалися загальні методи та методики наукових знань, зосереджені та систематизовані основні принципи бухгалтерської економіки: абстрактно-логічний метод, метод пізнання; аналізу та синтезу, індукції та дедукції; методи функціонально-логічного аналізу та організаційного моделювання. Наукова новизна одержаних результатів полягає в теоретико-методичному обґрунтуванні та вирішенні комплексу питань, пов’язаних з удосконаленням обліку витрат та калькулювання собівартості. У процесі дослідження отримано такі наукові результати, яким притаманна наукова новизна: – запропоновано вести аналітичний облік рахунку 91 «Загальні виробничі витрати» з відкриттям субрахунків та відповідними статтями витрат до них, які повність враховуватимуть специфіку діяльності підприємства; – запропоновано методи розподілу загальновиробничих витрат у розрізі окремих субрахунків, що дозволить на підприємстві підвищити ефективність контролю за формуванням накладних витрат і правильністю їх віднесення до собівартості продукції; – розроблено алгоритм вибору бази для розподілу загальновиробничих витрат та їх бухгалтерського відображення при виготовленні декількох видів продукції, що дозволить якомога точніше забезпечити виділення непрямих витрат для відповідних об’єктів розрахунку та більш точно відслідковувати послідовність дій у бухгалтерському відображенні розподілу накладних витрат підприємства; – запропонована ієрархічна структура центрів відповідальності, що дозволить підприємству отримувати достовірну інформацію про початкове накопичення витрат виробництва, контролювати їх використання та приймати оптимальні управлінські рішення; – розроблено графік документообігу з обліку витрат в цілому, та більш детальний графік документообігу з обліку матеріальних витрат на виробництво фракціонованих феросплавів; – запропоновано електронну форму для поточного аналізу собівартості продукції підприємства з метою своєчасного виявлення та аналізу відхилень на кожному етапі розрахунку виробничої собівартості; – розроблено картку аналітичного обліку витрат на виробництво продукції на підприємстві, яка надасть змогу бухгалтеру: в повній мірі володіти інформацією про склад витрат на виробництво конкретної марки фракціонованих феросплавів. Отримані результати спрямовані на узагальнення теоретичних положень та практичних аспектів обліку витрат і калькулювання собівартості продукції підприємства, які можуть впроваджуватися в практику роботи виробничих підприємств. Застосування на практиці запропонованих рекомендацій дозволить забезпечити адекватне відображення операцій з обліку витрат і калькулювання собівартості продукції підприємств у сучасних умовах господарювання, своєчасне одержання та інформаційну базу для ефективного аналізудіяльності підприємства керівництвом.
EN : Qualifying work contains 122 pp., 3 sections, 23 fig., 18 tab., 78 references. The object of research is the process of cost formation in the enterprise. The subject of the study are theoretical, scientific and methodological principles and applied tools for accounting costs of the enterprise. The purpose of the qualification work is to study the theoretical and organizational aspects of accounting for enterprise costs, as well as to develop areas for improvement. The research used general methods and techniques of scientific knowledge, concentrated and systematized the basic principles of accounting economics: abstract-logical method, method of cognition; analysis and synthesis, induction and deduction; methods of functional-logical analysis and organizational modeling. The scientific novelty of the obtained results lies in the theoretical and methodological substantiation and solution of a set of issues related to the improvement of cost accounting and costing. In the course of the research the following scientific results were obtained, which are characterized by scientific novelty: – it is proposed to keep analytical records of account 91 «Total production costs» with the opening of sub-accounts and the corresponding items of expenses to them, which will fully take into account the specifics of the enterprise; – proposed methods of distribution of overhead costs in terms of individual sub-accounts, which will increase the efficiency of control over the formation of overhead costs and the correctness of their attribution to the cost of production; – developed an algorithm for selecting the base for the distribution of overhead costs and their accounting in the manufacture of several products, which will ensure the most accurate allocation of indirect costs for the relevant objects of calculation and more accurately track the sequence of actions in accounting for overhead costs; – the proposed hierarchical structure of responsibility centers, which will allow the company to obtain reliable information about the initial accumulation of production costs, control their use and make optimal management decisions; – the schedule of document circulation on the account of expenses as a whole, and the more detailed schedule of document circulation on the account of material expenses for production of fractionated ferroalloys is developed; – the electronic form for the current analysis of the prime cost of production of the enterprise for the purpose of timely detection and the analysis of deviations at each stage of calculation of production prime cost is offered; – developed a card of analytical accounting of production costs at the enterprise, which will allow the accountant: to have full information about the composition of production costs of a particular brand of fractionated ferroalloys. The obtained results are aimed at generalization of theoretical provisions and practical aspects of cost accounting and calculation of the cost of production of the enterprise, which can be implemented in the practice of production enterprises. The practical application of the proposed recommendations will ensure adequate reflection of operations for cost accounting and costing of enterprises in modern business conditions, timely receipt and information base for effective analysis of the enterprise management.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Reports on the topic "Автоматизація витрат на збут"

1

Шелевицький, Ігор Володимирович, Роман Дубан, Ольга Новікова, and Владислав Головко. Розроблення функції автоматизації ведення прийому дітей міської інформаційної системи «Первинна медична допомога» - МІС ПМД. Криворізький педагогічний інститут ДВНЗ "Криворізький національний університет", 2013. http://dx.doi.org/10.31812/0564/292.

Full text
Abstract:
Звіт про НДР: 20 с., 20 рис., 12 джерел. Об`єкт дослідження – інформаційні системи в медицині. Мета роботи – Автоматизація ведення прийому дітей, зокрема скорочення часу на ведення записів у картку дитини, вибірка дітей певних категорій та форм ведення довідників дітей. Метод дослідження – системний аналіз процесів надання первинної медико-санітарної допомоги дітям та вдосконалення процесу роботи з даними й формами. На даний час в Україні відсутні національні чи регіональні системи ведення електронних медичних карток що дозволили б відмовитися від паперових. Передбачене в плані реформ медичної галузі програмне забезпечення не розроблене і не впроваджене. За 2011 рік у місті здійснено: 6781811 відвідувань поліклінік та 490260 відвідувань лікарями хворих удома. Тобто прогнозований річний обсяг звернень до сімейних лікарів складає 7 мільйонів (в середньому 10 звернень кожного мешканця). Прийнявши річний фонд робочого часу у 2000 год. середня завантаженість сімейного лікаря складе біля 9 відвідувань на годину. Тобто, середній час спілкування з пацієнтом становитиме 5-7 хвилин. Значну частину непродуктивних витрат часу лікаря складає робота із паперовою документацією. Знаходження та розшифровування необхідних медичних записів, повторне збирання анамнезу, записування до картки, виписування направлень й інших документів. Непродуктивні витрати часу складають до 2/3 часу прийому пацієнта. Суттєвими є також непродуктивні витрати часу пацієнтом через неможливість оперативного й точного планування часу прийому у лікаря. Типовими є черги в реєстратурі та під кабінетом лікаря. Часто саме черги у лікарняних закладах є місцем передачі інфекційних захворювань між пацієнтами. Розроблений прототип інформаційної системи продемонстрував можливість виконання базових функцій та обробки необхідних даних в тому числі й мобільними засобами. Прототип системи створено з метою уточнення специфікації інтерфейсів, головних функцій, інформаційних процесів та моделей. Результати розробки прототипу є основою для реалізації подальших планів розробки системи в цілому. З метою реалізації базових функцій для ведення прийому дорослих пацієнтів у листопаді-грудні 2012 року було реалізовано автоматизацію прийому дорослих пацієнтів та виконано оптимізацію часових характеристик уведення даних. Функції ведення прийому дітей у прототипі реалізовано не було, хоча інформаційна та функціональна моделі передбачають їх подальшу реалізацію. Ведення прийому дітей суттєво відрізняється від ведення прийому дорослих пацієнтів й передбачає уведення низки додаткових параметрів та налаштування форм прийому. На даному етапі виконання робіт передбачається реалізація функцій ведення прийому дітей та розширення сервісів для планування роботи і скорочення часу на уведення типової інформації. Результати НДР упроваджені в діяльність комунальної установи «Центр первинної медико-санітарної допомоги №4» Криворізької міської ради. Прогнозні припущення щодо розвитку об`єкта дослідження – створення центру зберігання даних в режимі 7/24, впровадження програмної частини інформаційної системи, реалізація інформаційної системи у повному обсязі, покращення експлуатаційних характеристик та поширення ІС на місто.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography