Academic literature on the topic 'Προσωπικό'

Create a spot-on reference in APA, MLA, Chicago, Harvard, and other styles

Select a source type:

Consult the lists of relevant articles, books, theses, conference reports, and other scholarly sources on the topic 'Προσωπικό.'

Next to every source in the list of references, there is an 'Add to bibliography' button. Press on it, and we will generate automatically the bibliographic reference to the chosen work in the citation style you need: APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver, etc.

You can also download the full text of the academic publication as pdf and read online its abstract whenever available in the metadata.

Journal articles on the topic "Προσωπικό"

1

Βαφειάδου, Ευγενία-Ξένια. "Τα μουσεία στη ψηφιακή εποχή: Ο ρόλος της ψηφιακής τεχνολογίας στη μουσειακή μάθηση." Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης 2015, no. 1 (May 6, 2016): 249. http://dx.doi.org/10.12681/edusc.164.

Full text
Abstract:
<p>Στις μέρες μας τα μουσεία προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός κόσμου o οποίος γίνεται όλο και πιο ψηφιακός. Για το λόγο αυτό επενδύουν σε νέες τεχνολογίες εντάσσοντάς τες στο μουσειακό περιβάλλον. Απώτερος στόχος είναι να ενισχυθεί η εμπερία του επισκέπτη τόσο μέσα στο μουσείο όσο και έξω από τον καθεαυτό φυσικό του χώρο χρησιμοποιώντας το ίντερνετ και τα πολυμέσα για να ενεργοποιήσει τον επισκέπτη σχετικά με τις συλλογές και τις δραστηριότητες του μουσείου. Τα δεδομένα αντλήθηκαν από δύο μουσεία στην Ελλάδα όπου εφαρμόσθηκε μη συμμετοχική παρατήρηση σε επισκέψεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που γινόταν χρήση ψηφιακών μέσων. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν ημιδομημένες συνεντεύξεις με το προσωπικό του μουσείου. Μουσειοπαιδαγωγοί, διευκολυντές και γενικότερα άτομα από το προσωπικό του μουσείου που η ενασχόληση τους αφορά τη μάθηση στο πλαίσιο του μουσείου με βοήθησαν στο να συνθέσω την εικόνα του φαινομένου αυτού – δηλαδή της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών για να επιτευχθούν οι εκπαιδευτικοί στόχοι του μουσείου. Τα δεδομένα δείχνουν ότι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ψηφιακών μέσων καθώς και η στάση του προσωπικού του μουσείου όσο και του ίδιου του επισκέπτη επηρεάζει στο κατά πόσο η χρήση των ψηφιακών μέσων θα οδηγήσει σε θετικά μαθησιακά αποτελέσματα. Παρ’όλα αυτά, το προσωπικό των μουσείων αναγνωρίζει την εκπαιδευτική αξία της ψηφιακής τεχνολογίας και πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτερες προοπτικές στη χρήση τους. Καταληκτικά, αυτή η έρευνα δείχνει ότι το φαινόμενο της χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών για εκπαιδευτικούς σκοπούς στο μουσείο παραμένει ανοιχτό πρόβλημα και χρήζει περαιτέρω έρευνας.</p>
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Αργυροπούλου, Κατερίνα, and Νικόλαος Μουράτογλου. "Αναστοχαστικότητα και Προσανατολισμοί Εργασίας:." Έρευνα στην Εκπαίδευση 11, no. 1 (June 14, 2022): 130–43. http://dx.doi.org/10.12681/hjre.29768.

Full text
Abstract:
Τα τελευταία χρόνια, οι έννοιες της αναστοχαστικότητας και της απόδοσης προσωπικού νοήματος και σκοπού υπεισέρχονται ολοένα και περισσότερο στις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις της συμβουλευτικής και του επαγγελματικού προσανατολισμού, κυρίως μέσα από το αφηγηματικό παράδειγμα. Παράλληλα, αναγνωρίζοντας ότι η εργασία επιτελεί διάφορους σκοπούς στη ζωή ενός ατόμου επηρεάζοντας το νόημα ζωής του, οι προσανατολισμοί εργασίας δύνανται να διαμορφώσουν ένα λειτουργικό πλαίσιο διερεύνησης και συζήτησης των διαφορετικών πτυχών της εργασίας. Έτσι, η παρούσα έρευνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα αποτελέσματα παρέμβασης, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της κατάρτισης συμβούλων σταδιοδρομίας και που αφορούσε στις αφηγηματικές και αναστοχαστικές τεχνικές, με σκοπό τη διερεύνηση της σχέσης που μπορεί να φέρει η αναστοχαστικότητα στους προσανατολισμούς εργασίας των υποκειμένων. Οι σύμβουλοι σταδιοδρομίας που συμμετείχαν (Ν=77) συμπλήρωσαν την Κλίμακα Αναστοχαστικότητας Σχεδίων Ζωής και το Ερωτηματολόγιο Προσανατολισμού Εργασίας πριν και μετά την παρέμβαση. Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η παρέμβαση βελτίωσε την αναστοχαστικότητα των υποκειμένων και ειδικότερα την αυθεντικότητα και τη σαφήνεια των μελλοντικών τους στόχων ζωής και σταδιοδρομίας. Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως η αυθεντικότητα συσχετίζεται με τους προσανατολισμούς εργασίας της «κοινωνικής ενσωμάτωσης» και της «σταδιοδρομίας», ενώ η σαφήνεια με το «επάγγελμα». Συνεπώς, η βελτίωση της αναστοχαστικότητας δύναται να υποστηρίξει το άτομο στο να νοηματοδοτήσει την εργασία του (υπάρχουσα ή μελλοντική) κατά μία βιώσιμη διάσταση που υποδηλώνει ότι βασίζεται στο προσωπικό νόημα και σκοπό, αλλά και στις προσωπικές και αυθεντικές αξίες του ατόμου, απομονώνοντας τις τυχόν πιέσεις που διαμορφώνεται από τις προσδοκίες των Άλλων και την κοινωνική συναίνεση με τις αξίες και νόρμες της ευρύτερης κοινωνίας.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Παυλάκης, Ανδρέας, Σάββας Ζαννέτος, and Δέσποινα Αθανασιάδη. "Αξιολόγηση της μεθοδολογίας της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης: Η περίπτωση του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου." Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση 9, no. 5Α (December 21, 2017): 1. http://dx.doi.org/10.12681/icodl.1037.

Full text
Abstract:
Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου προσφέρει προγράμματα σπουδών με την εξ αποστάσεως μέθοδο, από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 -16 και ήδη καταγράφηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι των προγραμμάτων αυτών. Συνακόλουθα, κατέστη αναγκαίο να αξιολογηθεί η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε και για την επίτευξη του σκοπού αυτού αποτυπώθηκαν απόψεις των φοιτητών για μια σειρά θεμάτων σε σχέση τη χρήση και την αποτελεσματικότητα της μεθοδολογίας. Συνολικά, ανταποκρίθηκαν, σχεδόν, τρεις στους τέσσερις φοιτητές οι οποίοι γενικά είναι ικανοποιημένοι από την επικοινωνία με το ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό, την ανατροφοδότησή τους για γραπτές εργασίες και τη διεξαγωγή των τηλεσυναντήσεων. Τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι σε μεγάλο βαθμό ικανοποιητικά, δεδομένου της μικρής διάρκειας προσφοράς προγραμμάτων σπουδών με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Παρόλα αυτά ο εφησυχασμός δεν επιτρέπεται αλλά αντιθέτως, επιβάλλεται η υιοθέτηση προγραμμάτων ανάπτυξης προσωπικού – ακαδημαϊκού και διοικητικού –για την επίτευξη ολικής ποιότητας, η αναζήτηση της οποίας, εξ ορισμού, είναι συνεχής.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Curlin, James S. "Ιπτάμενοι στη Νικόπολη: Η δράση του Λόχου Αεροπορίας στην Ήπειρο κατά τον Α ΄ Βαλκανικό πόλεμο (1912-1913)." Πρεβεζάνικα Χρονικά 49 (November 9, 2021): 283. http://dx.doi.org/10.12681/prch.28603.

Full text
Abstract:
Ο Λόχος Αεροπορίας του Ελληνικού Στρατού εκτέλεσε επιχειρήσεις με έδρα τη Νικόπολη της Ηπείρου, για τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού πολέμου, από τις 3 Δεκεμβρίου 1912 έως τις 7 Μαρτίου 1913, ημερομηνία κατά την οποία απελευθερώθηκαν τα Ιωάννινα από τον Ελληνικό Στρατό. 1 Αυτή η μικρή μονάδα η οποία αντιστοιχεί με τη σημερινή ορολογία σε ένα σμήνος (flight) αεροσκαφών, αποτελούνταν από μια πολυεθνική ομάδα χειριστών, μηχανικών και προσωπικού εδάφους, έξι διπλάνα Ηenry και Μaurice Farman (HF, MF) και ένα μονοπλάνο Robert Esnault-Pelterie (REP). Επιχειρούσε από μια πρόχειρη βάση στη Νικόπολη, καθώς και από τουλάχιστον δύο βοηθητικά πεδία προσγείωσης κοντά στο μέτωπο. Ο Λόχος Αεροπορίας πραγματοποίησε μια σειρά από τολμηρές αποστολές αναγνώρισης και μάχης υπό εχθρικά πυρά, οι οποίες συνέβαλαν στην επιτυχία του Ελληνικού Στρατού κατά την εκστρατεία της Ηπείρου. Το παρόν άρθρο παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το προσωπικό της μονάδας της Νικόπολης, τη διοίκηση, τα αεροσκάφη, τις εγκαταστάσεις εδάφους και την επιχειρησιακή δράση, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφικών μαρτυριών. * Ο
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Πλιακούρα, Αλεξάνδρα παν, Γρηγόριος Μπεληγιάννης, and Αχιλλέας Κοντογεώργιος. "Χρήση και Ικανοποίηση από τα Ολοκληρωμένα Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης: Η περίπτωση του eClass του Πανεπιστημίου Πατρών." Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και Οικονομία 2 (October 15, 2019): 847. http://dx.doi.org/10.12681/elrie.1514.

Full text
Abstract:
Σκοπός της μελέτης είναι η διερεύνηση της χρηστικότητας, της ποιότητας και των επιδόσεων του πανεπιστημιακού ιστότοπου (eClass), του Πανεπιστήμιου Πατρών. Για την έρευνα δημιουργήθηκε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο αξιολόγησης. Το ερωτηματολόγιο συμπληρώθηκε από 280 φοιτητές 4 σχολών του πανεπιστημίου ΠατρώνΑπό την ανάλυση προέκυψε πως η ανανέωση της πλατφόρμας του eClass από το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι ένα κριτήριο ακρίβειας του περιεχομένου της. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων πρότεινε την πρόσθεση πληροφοριών που σχετίζονται με τη δομή και το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών, μιας και θεωρούν ότι οι υπάρχουσες πληροφορίες δεν είναι επαρκείς.Η παρούσα μελέτη παρέχει χρήσιμη πληροφόρηση στους διαχειριστές περιεχομένου του eClass, και τα μέλη του διδακτικού προσωπικού με στόχο να βελτιώσουν το περιεχόμενο των μαθημάτων τους και να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στην βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. τόσο του πανεπιστημίου Πατρών όσο και άλλων πανεπιστημίων που ενδεχομένως θα αξιοποιήσουν τα συμπεράσματα αυτά για τη βελτίωση της πλατφόρμας eClass ή όποιου άλλου ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης μάθησης χρησιμοποιούν.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Hey, Svitlana. "Στοιχεία για την ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ουκρανία (1941-1944))." Mos Historicus: Critical Review of European History 1, no. 1 (April 23, 2023): 152–70. http://dx.doi.org/10.12681/mh.34281.

Full text
Abstract:
Το παρακάτω άρθρο πραγματεύεται την οργάνωση της ιατροφαρμακευτικής μέριμνας και περίθαλψης στην Ουκρανία κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Αξιοποιεί αρχειακό υλικό, σύγχρονα περιοδικά και εφημερίδες, καθώς και αυτοβιογραφικά κείμενα, ενώ εστιάζεται στην περίοδο 1941-1943. Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαμορφώθηκαν τόσο από τις επιδιώξεις των κατοχικών αρχών όσο και από τις δράσεις τοπικών οργανώσεων και ιατρικού προσωπικού, που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που δημιούργησε ο πόλεμος και η κατοχή. Η παρακμή του παλαιού σοβιετικού συστήματος περίθαλψης επέβαλε την συγκρότηση τμημάτων προστασίας της υγείας και υγειονομικών υποτμημάτων σε τοπικό επίπεδο -αρχικά σε επίπεδο νομού και έπειτα σε επίπεδο πόλης- μέσω των, λεγόμενων, τοπικών διοικήσεων δεύτερου βαθμού, καθώς και την επαναλειτουργία τοπικών νοσοκομείων με περιορισμένο προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα. Οι πρωτοβουλίες όμως αυτές σύντομα απέτυχαν και, στη θέση τους, εφαρμόστηκαν από τη γερμανική διοίκηση μέτρα μόνο για την πρόληψη και την αποφυγή διευρυμένης μετάδοσης ασθενειών, προκειμένου να διατηρηθεί το αξιόμαχο των γερμανικών στρατευμάτων.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Παρασκευοπούλου - Κόλλια, Ευφροσύνη-Άλκηστη. "Το προσωπικό των Ελληνικών Α.Ε.Ι. την εποχή των μνημονίων." Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα και Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και Οικονομία 2 (October 15, 2019): 801. http://dx.doi.org/10.12681/elrie.1530.

Full text
Abstract:
Όταν μας ζητήθηκε να συνδράμουμε σε μια συζήτηση που αφορούσε τη διαδραστική σχέση του Πανεπιστημίου με την κοινωνία, σκεφτήκαμε πως θα ήταν σημαίνον να επιχειρήσουμε να αποδώσουμε την εικόνα του επαγγέλματος των μελών Δ.Ε.Π. (Διδακτικό-Ερευνητικό Προσωπικό) –των λεγόμενων Πανεπιστημιακών- (και όχι μόνο) στην Ελλάδα. Η εικόνα αυτή στηρίζεται στη δική μας εμπειρία την περασμένη δεκαετία και στην επαφή μας με συναδέλφους και μεταπτυχιακές/κούς φοιτήτριες/ητές και προσπαθήσαμε να την αποδώσουμε με ειλικρίνεια, όσο απλούστερα γίνεται. Εάν κάτι αλλάξει ή έχει ήδη αλλάξει αναφορικά με τους Νόμους ή τις σχετικές εγκυκλίους, που αφορούν το υπό μελέτη ζήτημα, μέχρι να εκδοθεί το κείμενό μας, επιφυλασσόμεθα σε μελλοντική αναφορά.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Ζαχαρίου, Ελένη Σπυριδούλα, and Αλέξανδρος Σταμάτιο� Αντωνίου. "Ο ρόλος των παρατηρητών στα επεισόδια σχολικού εκφοβισμού - Προτάσεις παρέμβασης." Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης 2015, no. 1 (May 6, 2016): 492. http://dx.doi.org/10.12681/edusc.229.

Full text
Abstract:
Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις, κυρίως τις τελευταίες δεκαετίες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα εκφοβιστικά επεισόδια εκδηλώνονται μέσα από κάθε μορφή, άμεση ή έμμεση, σωματικής και λεκτικής βίας. Κατά βάση, στα επεισόδια εκφοβισμού είναι παρόντες οι θύτες που ασκούν εκφοβισμό, τα θύματα που τον δέχονται και οι παρατηρητές ως μάρτυρες των εκφοβιστικών επεισοδίων. Στo παρόν κεφάλαιο θα διερευνηθεί ο ρόλος που διαδραματίζουν οι παρατηρητές στα εκφοβιστικά επεισόδια. Οι παρατηρητές ως μάρτυρες, συχνά, ενισχύουν τη συμπεριφορά του θύτη, άλλες φορές υπερασπίζονται το θύμα ή παρακολουθούν με αδιαφορία. Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι, σε κάθε περίπτωση, οι παρατηρητές μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση του επεισοδίου εκφοβισμού. Η ψυχική, κοινωνικοσυναισθηματική και κοινωνικογνωστική κατάσταση των παρατηρητών επηρεάζει το χαρακτήρα των αντιδράσεών τους όταν καθίστανται μάρτυρες τέτοιων επεισοδίων. Συχνά, τα αρνητικά συναισθήματα που βιώνουν οι παρατηρητές κατά τη διάρκεια ενός εκφοβιστικού συμβάντος αλλά και μετά από αυτό, τους οδηγούν σε υιοθέτηση ρόλου υπερασπιστών των θυτών ή παθητικών αποδεκτών του περιστατικού εκφοβισμού. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις, οι παρατηρητές λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας του αδύναμου και απροστάτευτου θύματος. Η οικογένεια, το προσωπικό των σχολικών μονάδων, καθώς και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό που έχει πρόσβαση σε αυτές και τη δυνατότητα συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, μπορεί να παρέχει πλήρη και συνεχή ενημέρωση στους μαθητές και να επηρεάσει τις αντιλήψεις και την παρεμβατική συμπεριφορά των μαθητών-παρατηρητών.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Δάρρα, Μαρία Δημήτριος, and Αναστασία Παπανθύμου. "Η εφαρμογή της προσέγγισης της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: η περίπτωση των ηλεκτρονικών διοικητικών υπηρεσιών." Διεθνές Συνέδριο για την Ανοικτή & εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση 9, no. 5Α (December 21, 2017): 36. http://dx.doi.org/10.12681/icodl.1367.

Full text
Abstract:
Βασικός στόχος της παρούσας εργασίας είναι να διερευνήσει το βαθμό συμβολής της προσέγγισης της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ) στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών της γραμματείας ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και συγκεκριμένα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ειδικότερα, η έρευνα η οποία διεξήχθη κατά το δεύτερο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-17, στοχεύει να εφαρμόσει συγκεκριμένα εργαλεία της ΔΟΠ για να εντοπίσει τα πιθανά προβλήματα και τις αστοχίες που παρουσιάζονται στις παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και στη συνέχεια να προτείνει διορθωτικές ενέργειες και να καταγράψει τις αναμενόμενες βελτιώσεις και τα αποτελέσματα μετά την εφαρμογή των διορθωτικών ενεργειών. Για την επιλογή των διαδικασιών στις οποίες εφαρμόστηκαν τα εργαλεία της ΔΟΠ χρησιμοποιήθηκε ερωτηματολόγιο που απαντήθηκε από 128 προπτυχιακούς φοιτητές και, επίσης, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη με δύο άτομα από το προσωπικό της γραμματείας. Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτει, ότι τα αίτια αστοχίας που εντοπίστηκαν ήταν ο ανθρώπινος παράγοντος (φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό) και αδυναμίες των ίδιων των ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Επίσης, προτείνονται διορθωτικές ενέργειες που διορθώνουν σε κάποιο βαθμό τις αστοχίες που εντοπίστηκαν. Τέλος, προκύπτει ότι το τρίπτυχο άνθρωπος, τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνιών και ΔΟΠ μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών όταν υπάρχει συνεργασία και δίνεται η δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα μέρη να εκφράσουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για αυτές.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

ΣΤΡΑΤΗ (Angeliki STRATI), Αγγελική. "Η ζωγραφική του Δαβίδ του Σελενιτσιώτη στον ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Καστοριά (1727). Σχόλια και παρατηρήσεις." Δελτίον της Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας 39 (September 22, 2018): 399. http://dx.doi.org/10.12681/dchae.18576.

Full text
Abstract:
Δημοσιεύεται η ζωγραφική του ναού του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Καστοριά, έργο του Δαβίδ του επονομαζόμενου Σελενιτσιώτη. Οι τοιχογραφίες χρονολογούνται το 1727, σύμφωνα με την κτητορική επιγραφή του ναού, και ακολουθούν το καθιερωμένο, για τους μονόχωρους μεταβυζαντινούς ναούς, εικονογραφικό πρόγραμμα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι αλληγορικές σκηνές του τροχού και του δένδρου της ζωής, των παραβολών του Χριστού και των τιμωριών των αμαρτωλών. Οι τοιχογραφίες του ναού εντάσσονται στο ρεύμα επιστροφής στην τέχνη της παλαιολόγειας εποχής, διατηρούν όμως το ιδιαίτερο προσωπικό ύφος του ζωγράφου.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Dissertations / Theses on the topic "Προσωπικό"

1

Μπινοπούλου, Αικατερίνη. "Το προσωπικό σκώμμα στις κωμωδίες του Αριστοφάνη." Thesis, 2011. http://hdl.handle.net/10889/5684.

Full text
Abstract:
Στόχος της εργασίας αυτής είναι η εξέταση της σχέσης του σκώμματος με την κωμωδία και η παρατήρηση της τεχνικής αυτής στον σημαντικότερο κωμικό ποιητή, τον Αριστοφάνη. Συγκεκριμένα, στις έντεκα σωζόμενες κωμωδίες του Αριστοφάνη τα πρόσωπα που γίνονται στόχος, τα χαρακτηριστικά και τους λόγους για τους οποίους σκώπτονται, αν τα σκώμματα είχαν έρεισμα στην πραγματικότητα και την επίδραση που είχαν στη ζωή των διακωμωδουμένων και των θεατών.
-
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Λαπαναΐτη, Άννα. "Η εργασιακή ικανοποίηση του ακαδημαϊκού προσωπικού. Μία εμπειρική διερεύνηση στο Πανεπιστήμιο Πατρών." Thesis, 2012. http://hdl.handle.net/10889/5259.

Full text
Abstract:
Στην παρούσα εργασία - η οποία αποτελεί μέρος μιας πανελλαδικής έρευνας - διερευνήθηκε η εργασιακή ικανοποίηση των καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το θεωρητικό υπόβαθρο της έρευνας αποτέλεσαν οι θεωρίες του Abraham Maslow και Frederick Herzberg. Επίσης, διερευνήθηκε η συνολική εργασιακή ικανοποίηση των διδασκόντων και τα αποτελέσματα της έρευνας συγκρίθηκαν με ανάλογα ευρήματα ερευνών που προηγήθηκαν της παρούσης έρευνας.
Στην παρούσα εργασία - η οποία αποτελεί μέρος μιας πανελλαδικής έρευνας - διερευνήθηκε η εργασιακή ικανοποίηση των καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το θεωρητικό υπόβαθρο της έρευνας αποτέλεσαν οι θεωρίες του Abraham Maslow και Frederick Herzberg. Επίσης, διερευνήθηκε η συνολική εργασιακή ικανοποίηση των διδασκόντων και τα αποτελέσματα της έρευνας συγκρίθηκαν με ανάλογα ευρήματα ερευνών που προηγήθηκαν της παρούσης έρευνας
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
3

Τσεριώτη, Έλενα. "Διαδικτυακές εφαρμογές και υπηρεσίες διαδικτύου." Thesis, 2011. http://hdl.handle.net/10889/4894.

Full text
Abstract:
Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η θεωρητική ανάλυση των διαδικτυακών υπηρεσιών και η υλοποίηση μιας διαδικτυακής εφαρμογής καταγραφής και διαχείρησης του νοσηλευτικού προσωπικού μιας κλινικής. Για να γίνει κατορθωτή η υλοποίηση του συστήματος χρησιμοποιήθηκε το περιβάλλον ανάπτυξης Microsoft Visual Studio, το οποίο μας δίνει την δυνατότητα μέσα από χρήσιμα εργαλεία να οικοδομήσουμε μια ολοκληρωμένη εφαρμογή για το διαδίκτυο, η γλώσσα προγραμματισμού ASP.NET, το σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων (DBMS) Microsoft SQL Server και ως εξυπηρετητής ιστού ο IIS (Internet Information Services). Η παρουσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την υλοποίηση γραφικού περιβάλλοντος για τη παρουσίαση των δεδομένων του προβλήματος χρονοπρογραμματισμου όπως αναπτύχθηκε για τον διαγωνισμό Nurse Rostering Competition INRC2010. Μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής, o χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση στην διαχείρηση του νοσηλευτικού προσωπικού και να χρονοδρομολογήσει τις βάρδιες κάθε νοσηλευτή/τριας με την χρήση έτοιμου επιλυτή χρονοπρογραμματισμού.
The purpose of this study is the theoretical analysis of the web services and the development of a web enabled application for the Nursing personnel of a hospital. The software tools that were utilized during the implementation of the software application are the following: • Microsoft Visual Studio • ASP .NET • Microsoft SQL Server • Microsoft IIS The purpose of the current thesis is to demonstrate the graphical representation of the data as described in the Nurse Rostering Competition INRC 2010. The user of this Software Application is able to manage the personal data of the nursing personnel and automatically can create their working shifts by utilizing a ready made algorithm.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
4

Λινάρδου, Αντωνία. "Μαθηματικά υποδείγματα επιλογής και αξιολόγησης προσωπικού." Thesis, 2008. http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/handle/10889/992.

Full text
Abstract:
Οι επιχειρήσεις λειτουργούν και αναπτύσσονται σε ένα περιβάλλον που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει και όπως είναι φυσικό οφείλουν να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Το προσωπικό των επιχειρήσεων αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα για την επιβίωση, την εξέλιξη και γενικά την καλή λειτουργία των επιχειρήσεων. Η παρούσα διπλωματική εργασία πραγματεύεται το πρόβλημα της επιλογής και αξιολόγησης του προσωπικού μιας επιχείρησης. Πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι δύο ξεχωριστά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, η επιλογή και η αξιολόγηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν συνδέονται ή ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρόμοια εργαλεία επίλυσης. Έχουν προταθεί αρκετά μαθηματικά υποδείγματα για την επίλυση αυτού του προβλήματος. Τα μαθηματικά υποδείγματα που χρησιμοποιούνται για την επίλυση αυτών των προβλημάτων σκοπό έχουν να βοηθήσουν τους αποφασίζοντες να πάρουν ορθότερες αποφάσεις. Με τη χρήση μαθηματικών μεθοδολογιών για την επιλογή και αξιολόγηση του προσωπικού, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αντικειμενικότητα καθώς και η τυποποίηση της διαδικασίας. Μία τέτοια μεθοδολογία είναι και η TOPSIS, μια από τις πρώτες που παρουσιάστηκε στη βιβλιογραφία. Είναι μια εύκολα εφαρμόσιμη μέθοδος και με αξιόπιστα αποτελέσματα.
Organizations function and grow in an environment that is constantly developing and changing, so they have to adjust with the new data. The personnel has a crucial role for the survival, the evolution and generally the good function of every organization. This dissertation is about the problem of selection and evaluation an organization's personnel. Many mathematical patterns have been proposed for the solution of this problem. We will discuss some of them with details in this dissertation. At this point, we must mention that selection and evaluation process are two different problems that we have to face. This does not mean that they do not connect or that we can not solve both with the same tools. Certainly, the first step is the choice of an employee and the second is the evaluation. Choosing the right employee for the right job is a very difficult problem and that because is hard to judge objectively the candidates΄ personalities. Also, it is difficult to decide about the criteria, based on which the choice will be maid. For example, the experience or the knowledge is more important for a certain job, and how that’s can be represent with numbers or functions at a mathematical pattern. Organizations have to ensure that they made the right choice of a new employee and afterwards they have to measure the efficiency of the other employees. In the first step, we try to predict the future working behavior of a new employee, as well as in the second to describe the working behavior of the employees that already working in an organization.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
5

Τζαφέρης, Κωνσταντίνος. "Σχεδίαση τυπωμένων υπερευρυζωνικών κεραιών για δίκτυα προσωπικού χώρου." Thesis, 2009. http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/handle/10889/1772.

Full text
Abstract:
Σκοπός αυτής της διπλωματικής εργασίας είναι η μελέτη, σχεδίαση και εξομοίωση τυπωμένων υπερευρυζωνικών κεραιών, κατάλληλων για χρήση σε ασύρματα δίκτυα προσωπικού χώρου. Στο πρώτο κεφάλαιο, ορίζονται βασικές έννοιες της θεωρίας κεραιών που είναι απαραίτητες για την κατανόηση των κεφαλαίων που ακολουθούν. Επιπλέον, γίνεται μια μικρή αναφορά στο πρόγραμμα ADS Momentum που χρησιμοποιήσαμε κατά την εξομοίωση των κεραιών. Στο δεύτερο κεφάλαιο, παρουσιάζονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η ιστορική εξέλιξη, τα πλεονεκτήματα καθώς και οι σημαντικότερες εφαρμογές της υπερευρυζωνικής τεχνολογίας Στο τρίτο κεφάλαιο, περιγράφονται οι επιθυμητές ιδιότητες των υπερευρυζωνικών κεραιών, κάποιες τεχνικές επίτευξης προσαρμογής σε μεγαλύτερο εύρος συχνοτήτων και παράμετροι βέλτιστου σχεδιασμού των στοιχείων. Εν συνεχεία, γίνεται αναφορά σε όλες τις κατηγορίες υπερευρυζωνικών κεραιών και τέλος παρατίθενται παραδείγματα για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες τυπωμένων κεραιών που θα εξετάσουμε. Στο τέταρτο κεφάλαιο, μελετώνται οι μονοπολικές τυπωμένες υπερευρυζωνικές κεραίες. Για τον σκοπό αυτό σχεδιάστηκαν και εξομοιώθηκαν δύο μονοπολικές κεραίες κυκλικού δίσκου τροφοδοτούμενες, η πρώτη από μικροταινιακή γραμμή και η δεύτερη από ομοεπίπεδο κυματοδηγό. Στο πέμπτο κεφάλαιο, μελετώνται οι διπολικές τυπωμένες υπερευρυζωνικές κεραίες. Για τον σκοπό αυτό σχεδιάστηκε και εξομοιώθηκε η δίπλευρη τυπωμένη κεραία παπιγιόν αλλά και η τυπωμένη ελλειπτική διπολική κεραία. Στο έκτο κεφάλαιο, μελετώνται οι τυπωμένες κεραίες σχισμής. Για τον σκοπό αυτό σχεδιάστηκαν και εξομοιώθηκαν δύο ελλειπτικές κεραίες σχισμής τροφοδοτούμενες η πρώτη από μικροταινιακή γραμμή και η δεύτερη από ομοεπίπεδο κυματοδηγό. Επιπλέον οι γραμμές μεταφοράς των κεραιών καταλήγουν σε stub διαφορετικού σχήματος. Στο έβδομο, τέλος, κεφάλαιο γίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων, ενώ παρατίθενται συμπεράσματα και προτάσεις για μελλοντική ενασχόληση πάνω στο θέμα των τυπωμένων υπερευρυζωνικών κεραιών.
The present diploma thesis will focus on the study, design and simulation of printed Ultrawideband antennas. These antennas are suitable for high data rate wireless personal area networks. The first chapter includes key definitions of antenna theory. Moreover, the program ADS Momentum that was used during the simulations is presented. In the second chapter, we present the key attributes, the advancement, the advantages and the most crucial applications of UWB technology. The third chapter depicts the desirable attributes of UWB antennas. In addition, some common matching, and element design techniques are presented. Furthermore, Ultrawideband antenna categories are introduced. Finally, some interesting examples of printed Ultrawideband antennas are mentioned. In the fourth chapter, printed UWB monopole antennas are being studied. For this purpose two printed circular disc monopole antennas were designed and simulated. The former fed by a microstrip line and the latter by a coplanar waveguide. In the fifth chapter, printed UWB dipole antennas are being studied. A double sided printed bow tie antenna and an elliptical dipole antenna were designed and simulated. In the sixth chapter, printed UWB slot antennas are being studied. For this purpose two printed elliptical slot antennas were designed and simulated. The former fed by a microstrip line and the latter by a coplanar waveguide. Finally, the seventh chapter includes a comparison of the simulated antennas along with conclusions and proposed future work.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
6

Σπύρου, Μαϊλίντα. "Κίνητρα, αυτονομία και προσωπική διαχείριση ασθενών με χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια με χρήση τηλεϊατρικής." Thesis, 2013. http://hdl.handle.net/10889/6483.

Full text
Abstract:
Η τηλεϊατρική στηρίζεται στην εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών,της πληροφορικής και τον ηλεκτρονικών υπολογιστών για παροχή υπηρεσιών υγείας, σε απομακρυσμένες περιοχές. Συνδυάζει δηλαδή την τεχνολογία με την ιατρική θέτοντας τις δυνατότητες της πρώτης στην διάθεση της δεύτερης.
The telemedicine is supported in the application of modern technology of telecommunications, information technology and computers for benefit of services of health, in removed regions. It combines that is to say the technology with the medicine placing the possibilities first in the disposal second.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
7

Δρίβα, Αναστασία. "Αξιολόγηση αποδοτικότητας και συστήματα αμοιβής προσωπικού στις ελληνικές επιχειρήσεις." Thesis, 2009. http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/handle/10889/1612.

Full text
Abstract:
Κύρια ζητήματα της διπλωματικής εργασίας είναι η διαμόρφωση του συστήματος αξιολόγησης και ειδικότερα ο καθορισμός των στόχων της επιχείρησης και του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, η εφαρμοζόμενη μέθοδος αξιολόγησης, η χρήση των εξαγόμενων συμπερασμάτων και ο βαθμός πληροφόρησης των άμεσα ενδιαφερομένων, του αξιολογούμενου και της Διεύθυνσης Προσωπικού. Παράλληλα εξετάζονται τα συστήματα ανταμοιβής που έχουν υιοθετηθεί και η ενδεχόμενη σύνδεσή τους με την απόδοση των εργαζομένων όπως αυτή προκύπτει από τη διαδικασία αξιολόγησης. Η εμπειρική έρευνα εστιάζεται στον τραπεζικό κλάδο και συγκεκριμένα γίνεται προσπάθεια παρουσίασης του προφίλ της Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias και της Τράπεζας Κύπρου, δύο επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα με ενδιαφέροντα στοιχεία για επιπρόσθετη έρευνα και συγκριτική μελέτη.
The intention of this study is to describe the most common and widely used performance appraisal systems and compensation systems which have been developed by enterprises. The empirical search is concentrated to the Greek banking system examining and comparing the cases of two banks with differences in the appraisal systems and the linkage with the wages in each organization.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
8

Καπώνη, Δήμητρα. "Διαδικτυακά συστήματα διαχείρισης προσωπικού. Εφαρμογή διασύνδεσης επιχειρήσεων και εργαζομένων." Thesis, 2014. http://hdl.handle.net/10889/8568.

Full text
Abstract:
Η συνεχής και αλματώδης πρόοδος της τεχνολογίας και της χρήσης του διαδικτύου, φέρνουν στο προσκήνιο νέες ευκαιρίες για την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών των επιχειρήσεων, τονίζουν την αναγκαιότητα για χρήση των στρατηγικών τεχνικών του διαδικτυακού μάρκετινγκ καθώς και των αποδοτικότερων και "εξυπνότερων" μεθόδων διοίκησης. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η θεωρητική και πρακτική ανάλυση του θέµατος <<Διαδικτυακά συστήματα διαχείρισης προσωπικού. Εφαρμογή διασύνδεσης επιχειρήσεων και ανέργων>>. Η θεωρητική επισκόπηση του θέµατος ,στο πρώτο μέρος, αποτελεί μια προσπάθεια κατανόησης των όρων Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (e-Business) , Διαδικτυακό Μάρκετινγκ (e-Marketing) , Οργάνωση και Διοίκηση επιχειρήσεων (Management) και Διαχείριση Ανθρώπινων Πόρων (Human Resources Management). Σε αυτή την ενότητα, καταγράφονται οι στρατηγικές τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει το Μάρκετινγκ στο χώρο του διαδικτύου με τη βοήθεια εργαλείων για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης. Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι η ολοκλήρωση ενός έργου εξαρτάται από την πολιτική της επιχείρησης και από την πιστή εφαρμογή των κανόνων της οργάνωσης και διοίκησης. Τέλος, επισημαίνεται ο σημαντικός ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα και δείχνεται ότι η επένδυση σ’αυτό μπορεί να προσθέσει οικονομική αξία στην επιχείρηση. Στο δεύτερο μέρος, η διατριβή εστίασε στην ανάπτυξη μιας πρότυπης εφαρμογής ηλεκτρονικής γραμματείας και e-management που αφορά τον τρόπο που μπορεί μια εταιρία να χειριστεί τους πελάτες της. Ουσιαστικά, παρουσιάζεται η λειτουργία ενός Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) το οποίο έιναι μια εταιρία που καλείται να διαχειριστεί έναν όγκο υποψηφίων για τα προγράμματα VOUCHER. Η εφαρμογή αποτελείται από δύο τμήματα: Το τμήμα του marketing (ιστοσελίδα στον πελάτη) και το τμήμα του management (ιστοσελίδα διαχείρισης) που χρησιμοποιούν την ίδια βάση δεδομένων.
The continuous and rapid advances in technology and the use of internet, bring forward new opportunities to promote products and services of enterprises, emphasize the need for use of strategic internet marketing techniques and the most efficient and intelligent methods of administration . The purpose of this paper is the theoretical and practical analysis of the issue << Online human resources mamagement systems . Application of Business and unemployed interconnection>>. The theoretical overview of the subject, in Part One, is an attempt to understand the terms Electronic Business (e-Business), Internet Marketing (e-Marketing), Business Administration (Management) and Human Resource Management . In this section, technical strategies are recorded that can be used in marketing in the space of internet with the help of tools in order to achieve business objectives. Furthermore, it is found that the completion of a project depends on the company policy and the strict application of the rules of organization and administration. Finally, the important role of the human factor is highlighted and is indicated that investment in this can add economic value to the business. In the second part the thesis focused on developing a prototype implementation of electronic literature and e-management that involves how a company can handle their customers(unemployed applicants). Essentially, it is presented the operation of the Centre for Lifelong Learning ,a company which manages a volume of candidates for VOUCHER programs. The application consists of two parts: The part of marketing (customer site) and the part of management (website management) using the same database.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
9

Τζίμας, Απόστολος. "Ανάπτυξη δομών και υλοποίηση ολοκληρωμένων πομποδεκτών για ασύρματες προσωπικές επικοινωνίες." Thesis, 2003. http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/handle/10889/3238.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
10

Καραγεώργου, Ναυσικά. "Εκπαίδευση και ανάπτυξη προσωπικού στο πλαίσιο των επιχειρήσεων του δημοσίου τομέα." Thesis, 2009. http://nemertes.lis.upatras.gr/jspui/handle/10889/2615.

Full text
Abstract:
Η παρούσα εργασία εστιάζεται στην εξέταση της υφιστάμενης κατάστασης στον Οργανισμό Λιμένος Πατρών υπό το πρίσμα της Δ.Α.Π. Πιο συγκεκριμένα επιχειρεί να διερευνήσει κατά πόσο εφαρμόζονται εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του οργανισμού.
The Present Study examines the degree to which, the public organizations make use of the advantages of Human Training and Development Programs. Also tries to identify the essential factors for successful Human Training and Development.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Books on the topic "Προσωπικό"

1

eustathiou euaggelia / ευσταθίου ευαγγελία. prosopikes stigmes / προσωπικές στιγμές. Ekdotikos Oikos A. A. Livani, 2006.

Find full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles

Book chapters on the topic "Προσωπικό"

1

"ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ." In A Greek Ballad, 138–41. Yale University Press, 2019. http://dx.doi.org/10.2307/j.ctvnwbxxx.58.

Full text
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
2

Μαστοράκος, Νικόλαος. "Ο Φουκώ για την «επιμέλεια εαυτού» στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα." In Proceedings of the XXIII World Congress of Philosophy, 411–17. Philosophy Documentation Center, 2018. http://dx.doi.org/10.5840/wcp232018221340.

Full text
Abstract:
Ο Μισέλ Φουκώ, συζητώντας το θέμα της «επιμέλειας εαυτού» στον τρίτο τόμο της Ιστορίας της σεξουαλικότητας, στρέφεται σε μιαν ανάλυση της σχέσης μεταξύ της ηδονής και των ηθικών ζητημάτων, όπως εμφανίζεται μέσα στον χώρο του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού. Αυτή ορίζεται από τρία αλληλένδετα ζητήματα: από το συσχετισμό της απόλαυσης και της αισθητικής της ύπαρξης, από τη μετάβαση από την πολιτική τέχνη του βίου στην προσωπική τέχνη του εαυτού, και τέλος από τη συγκρότηση του υποκειμένου. Ο Φουκώ διαπιστώνει ότι κάθε ηθική πράξη προϋποθέτει μιαν ορισμένη «πρακτική του εαυτού μας», η άσκηση της οποίας απέβλεπε στο «γνώθι σαυτόν» και προσέφερε στο άτομο τη δυνατότητα της υπέρβασης του εαυτού του και του ελέγχου των παθών και των επιθυμιών του. Όμως αυτή ήταν κυρίως μια μορφή άσκησης της ελευθερίας κατά το δέον. Η ηθική, η οποία απέρρεε από αυτήν την πρακτική, επέτρεπε την συγκρότηση του υποκειμένου και είχε παραδειγματική αξία, η οποία διαχεόταν στα πεδία της κοινωνίας και της πολιτικής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο η επιμέλεια του εαυτού καθίστατο και μέριμνα για τους άλλους.
APA, Harvard, Vancouver, ISO, and other styles
We offer discounts on all premium plans for authors whose works are included in thematic literature selections. Contact us to get a unique promo code!

To the bibliography