Auswahl der wissenschaftlichen Literatur zum Thema „Merkit“

Geben Sie eine Quelle nach APA, MLA, Chicago, Harvard und anderen Zitierweisen an

Wählen Sie eine Art der Quelle aus:

Machen Sie sich mit den Listen der aktuellen Artikel, Bücher, Dissertationen, Berichten und anderer wissenschaftlichen Quellen zum Thema "Merkit" bekannt.

Neben jedem Werk im Literaturverzeichnis ist die Option "Zur Bibliographie hinzufügen" verfügbar. Nutzen Sie sie, wird Ihre bibliographische Angabe des gewählten Werkes nach der nötigen Zitierweise (APA, MLA, Harvard, Chicago, Vancouver usw.) automatisch gestaltet.

Sie können auch den vollen Text der wissenschaftlichen Publikation im PDF-Format herunterladen und eine Online-Annotation der Arbeit lesen, wenn die relevanten Parameter in den Metadaten verfügbar sind.

Zeitschriftenartikel zum Thema "Merkit"

1

Leino, Pentti. „Memoraattien ja tarinoiden supranormaalit merkit“. Sananjalka 27, Nr. 1 (01.01.1985): 85–102. http://dx.doi.org/10.30673/sja.86481.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
2

Linja-aho, Vesa. „Punainen V-kirjain varren päässä – sammutusvedenottopaikkojen merkit Suomessa“. Tekniikan Waiheita 38, Nr. 2 (08.07.2020): 22–33. http://dx.doi.org/10.33355/tw.96986.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Sisäasiainministeriö määräsi vuonna 1943 palokunnan sammutusvedenottopaikat merkittäväksi noin 1,5 metrin korkeuteen sijoitetulla punaisella V-kirjaimella. Sammutusvedenjakeluverkoston rakentaminen perustui vuoden 1933 palosääntöön, jossa oli määräys riittävästä sammutusveden saannista. Vesijohtoon liitetyt palopostit, jotka on vuodesta 1961 merkitty sinireunaisella palopostin avainta kuvaavalla pienellä taululla, ovat syrjäyttäneet erilliset vedenottopaikat V-merkkeineen, mutta V-opasteita löytyy edelleen teiden varsilta ympäri Suomea.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
3

Nissinen, Sari Päivikki, Satu Soini und Hanna Hakulinen. „Kirjatun työkykytiedon tärkeys ja hyödyllisyys työterveyshuollossa – kyselytutkimus työterveyshuollon ammattilaisille“. Finnish Journal of eHealth and eWelfare 13, Nr. 1 (27.02.2021): 19–31. http://dx.doi.org/10.23996/fjhw.99513.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Työurien pidentämisessä oleellista on, että työkyvyn heikkenemisen merkit havaitaan terveydenhuollossa mahdollisimman varhain, jotta työkyvyn tuen toimenpiteet voidaan aloittaa mahdollisimman oikea-aikaisesti. Tässä tärkeä rooli on potilastietojärjestelmillä, joiden hyödyntämiseen vaikuttaa, kuinka rakenteisesti tiedot on niihin kirjattu. Terveydenhuoltolain (1326/2010) mukaan kunnan on seurattava asukkaittensa terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä väestöryhmittäin. Keskeisessä asemassa siinäkin on tieto. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää työterveyshenkilöstön näkemyksiä työkykytiedon tärkeydestä ja hyödyllisyydestä potilastyössä, kirjaamistavasta potilastietojärjestelmässä sekä sopivuudesta valtakunnalliseksi väestötason seurantatiedoksi. Tutkimusaineisto kerättiin joulukuussa 2019 sähköpostikyselyllä, joka sisälsi asenneväittämiä kirjattavista työkykytiedoista. Kysely lähetettiin 332 työterveyshuollon ammattilaiselle, joista kyselyyn vastasi 91 henkilöä. Tärkeinä työkykytietoina pidettiin psyykkistä ja fyysistä suorituskykyä, työkyvyttömyysaikaa, potilaan ja ammattilaisten arvioita työkyvystä, työn kuormitustekijöitä sekä työhön paluun suunnitelmaa. Suurin osa vastaajista kertoi hyödyntävänsä työkykytietoja potilastyössään ja uskoi tietojen olevan hyödyllisiä myös muille potilasta hoitaville terveydenhuollon ammattilaisille. Työkykytiedoista sopivimpia kansallisiksi työkykyä kuvaaviksi seurantatiedoiksi olivat sairauden diagnoosi tai hoidon syy, terveysriski, työkyvyttömyysaika sekä potilaan ja ammattilaisen arviot työkyvystä. Potilastietojärjestelmissä yleisin kirjaamistapa työkykytiedoille oli vapaamuotoinen. Tiedon hyödyntämisessä kaikki lähtee kirjaamisesta. Tiedon pitää olla yhtenäisesti määriteltyä ja rakenteista. Lisäksi potilastietojärjestelmien tulee mahdollistaa tiedon kirjaaminen mahdollisimman sujuvasti osana vastaanoton kulkua. Myös väestötasoista seurantaa varten tulisi tieto kerätä sieltä, missä se luonnollisesti syntyy osana asiakas- ja potilastyötä.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
4

Erkkilä, Maria, Pirjo Tanhuanpää und Outi Manninen. „Nurmikasvien geneettinen tutkimus – haasteena timotei“. Suomen Maataloustieteellisen Seuran Tiedote, Nr. 26 (31.01.2010): 1–4. http://dx.doi.org/10.33354/smst.75726.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Bioteknisillä menetelmillä, kuten DNA-merkeillä, pystytään nopeuttamaan myös nurmikasvien jalostusta. Nurmikasveista tutkituimpia ovat raiheinät (Lolium) ja nadat (Festuca), joilla on diploidi perimä (kaksinkertainen kromosomisto). Tutkimuksen kannalta haasteellisempia ovat polyploidiset kasvit, koska niiden periytyminen on monimutkaisempaa. Tämän tutkimuksen kohteena oli timotei (Phleum pratense), joka on heksaploidi (kuusinkertainen kromosomisto) ja jonka periyttämistapa on vielä epäselvä. Tutkimuksen pitkän tähtäimen tavoitteena on tehostaa timotein lajikejalostusta siten, että viljelijöillä olisi tulevaisuudessa käytössään satoisa, talvenkestävä, kasvurytmiltään optimaalinen ja sulavuudeltaan korkeatasoinen timoteilajike. Yhtenä tavoitteena oli tuottaa timoteijalostajien käyttöön valintatyökaluiksi DNA-merkkejä, jotka liittyvät soluseinän sulavuuteen ja talvituhosienten kestävyyteen. Tutkimusmateriaalina käytettiin kahta Boreal Kasvinjalostuksessa tuotettua timoteijälkeläistöä. Toisessa jälkeläistössä vaihteli rehun sulavuus. Kandidaattigeenianalyysin avulla haettiin rehun sulavuuteen liittyvien geenien edullisia geenimuotoja eli alleeleita. Toinen jälkeläistö testattiin Typhula ishikariensis -talvituhosienenkestävyyden suhteen, johon liittyviä kromosomialueita etsittiin bulkkianalyysin avulla. Kummankaan em. analyysin käytöstä timoteillä ei ole aiempaa kokemusta. Löytyneet DNA-merkit selittivät vain pienen osan ominaisuuksissa havaitusta vaihtelusta, mikä ei ole yllättävää ottaen huomioon timotein heksaploidin ja heterotsygoottisen perimän. Kuitenkin edulliseen alleeliin liittyvää DNA-merkkiä on mahdollista käyttää valintatyökaluna lajikejalostuksessa. Projektissa selvitettyjen rehun sulavuuteen vaikuttavien timotein ligniinibiosynteesigeenien sekvenssit tallennettiin Geenipankin tietokantaan. Tämä on merkittävä lisä timotein geenitietoon, sillä aiemmat timoteisekvenssit geenipankeissa ovat lähinnä siitepölyallergeenien geenejä. Nyt päättyneen hankkeen materiaalia ja tuloksia voi jatkossa käyttää paitsi käytännön kasvinjalostustyössä myös kotimaisissa ja pohjoismaisessa nurmitutkimuksessa.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
5

Erkkilä, Maria, Ruslan Kalendar und Alan Schulman. „Geenivirtatutkimus ristipölytteisillä kasveilla pelto-olosuhteissa“. Suomen Maataloustieteellisen Seuran Tiedote, Nr. 23 (31.01.2008): 1–4. http://dx.doi.org/10.33354/smst.75833.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Geenimuunneltujen (GM) lajikkeiden mahdollinen viljely Suomessa edellyttää ennakoivaa tutkimusta, jotta tavanomaisten, luonnonmukaisten ja geenimuunneltujen lajikkeiden rinnakkaiselo onnistuu eikä muunneltua geeniainesta siirry tai GM-lajike sekaannu GM-vapaaseen materiaaliin tuotantoprosessin aikana. Sekoittumista voi tapahtua tuotantoketjun joka vaiheessa aina pellolta lopputuotteen pakkaamiseen ja merkintään asti. Kuitenkin ongelmallisempana on pidettävä alkutuotannossa tapahtuvaa sekoittumista, koska se muodostaa tuotantoketjun ensimmäisen vaiheen. Siitepölyn leviämisen kautta tapahtuva geeniaineksen siirtyminen on erityinen riski ristipölytteisillä kasveilla (Brassica-suku). Hankkeessa tutkittiin sekoittumisriskin todennäköisyyttä Suomen kasvuoloissa sekä kehitettiin menetelmäratkaisuja tilanteen hallitsemiseksi. Sekoittumisen seuraamiseksi kehitettiin herkkiä ja spesifisiä geenimerkkejä rypsin ja rapsin tunnistamiseen. Kokeet toteutettiin maksimaalisen riskin periaatteella käyttämättä kuitenkaan GM-lajikkeita, vaan riskejä arvioitiin tavanomaisten viljelyssä olevien lajikkeiden avulla. Geenimerkkejä käytettiin tutkittaessa geeniaineksen siirtymistä eri etäisyyksillä pelto-olosuhteissa kolmena perättäisenä kasvukautena 2004–2006. Peltokokeissa noin 1 ha:n rapsi- ja 2 ha:n rypsipelto kylvettiin aivan rinnakkain. Lisäksi kylvettiin rypsistä näyteruutuja 100 m välein aina kilometrin päähän rapsipellosta. Pellolta kerättiin kasvukausien lopussa siemennäytteet, joista eristettiin DNA. Geenivirran tutkimiseksi kehitettiin retrotransposonipohjaiset geenimerkit sekä rapsin että rypsin genomille. Tässä tutkimuksessa käytetyt retrotransposonit eli toistojaksot esiintyvät genomissa monena kopiona ja oletettavasti useassa eri kromosomissa, joten ne ovat herkempiä kuin yhtenä kopiona genomissa olevat merkit. Geenimerkeillä tutkittiin mille etäisyydelle rapsin siitepöly voi kulkeutua eli kuinka kaukaa löydetään rypsin ja rapsin risteymiä. Risteymiä, joissa näytteen sekoittumisaste oli yli 0,9 % löytyi runsaasti 275 m:iin asti ja alle 0,4 % sekoittumisasteella satunnaisesti aina kilometrin päästä rapsipellosta. Siitepölyn siirtymisen lajista toiseen mahdollisti rypsin ja rapsin osittain samanaikainen kukinta. Tuloksiin vaikuttivat myös käytetyt geenimerkit, kasvukausien sääolosuhteet ja muut ulkoiset tekijät, kuten mehiläisten, eläinten ja ihmisten aiheuttama siitepölyn leviäminen. Käytännössä ristisiittoisten kasvien kohdalla on mahdotonta välttää ristipölytystä, mutta EU:n säännöstön mukainen alle 0,9 %:n sekoittumistaso voidaan saavuttaa. Geenivirtatutkimuksen perusteella voidaan todeta, että tavanomaisten, luonnonmukaisten ja geenimuunneltujen lajikkeiden rinnakkaiselon onnistumiseksi on huolehdittava riittävistä suojavyöhykkeistä, joiden leveyksiin vaikuttavat maaston muoto, tuulen suunta ja muiden lähellä olevien peltolohkojen kasvit.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
6

Kallioniemi, Kari. „Toposkartta, kliseekokoelma ja moderni panoraama“. Lähikuva – audiovisuaalisen kulttuurin tieteellinen julkaisu 32, Nr. 2 (01.07.2019): 27–39. http://dx.doi.org/10.23994/lk.83448.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Artikkelissa tarkastellaan suomalaisista musiikkitähdistä viime vuosina tehtyjä elämäkertaelokuvia ja niiden luonnetta mediahistorian kontekstissa. Millainen yhteys 1800-luvun mediakulttuurin todellisuudella ja sen topoksilla on musiikkitähdistä kertoviin melodramaattisiin elämäkertaelokuviin? Historiallisen ja vertailevan musiikkielokuvien lähiluvun kautta artikkeli pohtii kysymystä siitä, millä tavoin nämä elokuvat ovat kuvanneet musiikkitähtien elämää ja taidetta valkokankaalla. Käsittelemissäni suomalaiselokuvissa topokset, kliseet ja muut banaalin kansallisuuden merkit ovat osa digitaalisen kulttuurin kierrätystä, niiden avulla voidaan rakentaa emotionaalinen silta digitaalisen maailman ulkopuolella olevaan kansalliseen materiaaliseen todellisuuteen.Varhaisen eurooppalaisen kulttuuriperinnön topokset löysivät paikkansa 1800-luvun media- ja massakulttuurin panoraamoissa ja varhaisessa elokuvassa. Erityisesti Timo Koivusalon kansallisista musiikkitähdistä kertovat elokuvat ovat tietynlainen reaktionäärinen osa digitaalisen aikakauden mediakulttuurista murrosta. Elokuvien edustamat kliseet, topokset ja panoraamakerrontaan viittaava rakenne eivät niinkään pyri olemaan osa elokuvataidetta, vaan viittaavat elokuvan muodon avulla enemmän nykypäivän kulttuuriseen nationalismiin, joka hakee elinvoimansa kansallisista myyteistä, suurmiehistä, kansallisen historian käännekohdista, traditioista ja rituaaleista, maisemista, esineistä ja musiikkiesityksistä.Topos map, cliché collection, and modern panorama: The national music star biopic in media culture continuumThe article examines recent Finnish music star biopics and their characteristics in the context of media history. I apply historical and comparative close reading in analyzing the ways in which earlier films have represented the lives and art of great music stars. Melodramatic biographical films were in many ways successors to 19th century media culture as carriers of European cultural heritage in depicting the lives and art of musical heroes. The Finnish films discussed in this article use topoi and clichés which represent banal nationalism.The 21st century Finnish national musical hero biopics, and especially the films by Timo Koivusalo, can be seen as a kind of reactionary response to the digital disruption of media culture. The films’ clichés, topoi, and panoramic style of narration are not used to create film art as such. Instead, film form is applied to flag today’s cultural nationalism, which uses national myths, great men, national historical turning points, traditions and rituals, landscapes, artifacts, and music to gain vitality. The films construct an emotional bridge to a nationalistic, materialistic past which exists outside the digital world.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
7

Rahim, Abdur, Ahmad Fauzi, Amalia Diniah, Hamidah Mudafia Dinillah und Isnaini Nurul Hanifah. „Implementasi Sistem Merit di Lembaga Aministrasi Negara Indonesia“. JIIP - Jurnal Ilmiah Ilmu Pendidikan 6, Nr. 9 (02.09.2023): 7019–23. http://dx.doi.org/10.54371/jiip.v6i9.2848.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Sistem merit yang diterapkan di Lembaga Administrasi Negara (LAN) sejak tahun 2015 lalu telah mendapatkan pengakuan dari Pemerintah. Pada tahun 2019 LAN meraih predikat sangat baik dalam penilaian Indeks Sistem Merit (Merit System Index) yang dilakukan oleh Komisi Aparatur Sipil Negara (KASN). Tujuan penelitian ini adalah untuk mengetahui upaya dan langkah sistem merit di Lembaga Administrasi Negara, apa saja yang telah dilakukan, dan bagaimana melakukannya. Dengan menggunakan metode kajian pustaka, pengumpulan berbagai data/informasi pendukung sejak diterapkannya sistem merit (2015-2020). Hasilnya bahwa penerapan sistem merit di LAN dilakukan sesuai dengan prinsip dan tahapan kebijakan yang ada.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
8

Suryanto, Adi, und Mariman Darto. „Penerapan Kebijakan Sistem Merit: Praktik Terbaik di Lembaga Administrasi Negara“. Jurnal Borneo Administrator 16, Nr. 3 (28.12.2020): 401–22. http://dx.doi.org/10.24258/jba.v16i3.744.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
The implementation of the merit system policy in National Institute of Public Administration (NIPA) since 2015 has recently gained a positive recognition. In 2019, NIPA has got an excellent rating in the Merit System Index published by the Commission of State Civil Apparatus (KASN). The purpose of this research is to explore NIPA’s experience in implementing the merit system processes, what has been done and how to do it. Through an explorative-qualitative approach, data were collected by interviewing key informants as well as document analysis of the merit system implementation process for the last 5 years (2015-2020) and using participation observer technique. The result showed that NIPA has consistently implemented the merit system according to its principles and regulation during its implementation. It is also found that top leaders’ commitment has played a dominant and significant factor in the successful merit system implementation. Keywords: Merit System, Civil Servant, Professionalism Abstrak Sistem merit yang diterapkan di Lembaga Administrasi Negara (LAN) sejak tahun 2015 lalu telah mendapatkan pengakuan dari Pemerintah. Pada tahun 2019 LAN meraih predikat sangat baik dalam penilaian Indeks Sistem Merit (Merit System Index) yang dilakukan oleh Komisi Aparatur Sipil Negara (KASN). Tujuan penelitian ini adalah untuk mengekplorasi lebih jauh tentang mengapa LAN menerapkan sistem merit, apa saja yang telah dilakukan, dan bagaimana melakukannya. Dengan menggunakan pendekatan kualitatif-eksploratif, pengumpulan berbagai data/informasi pendukung sejak diterapkannya sistem merit (2015-2020), wawancara terbatas dengan para pengambil kebijakan dilakukan dan menggunakan teknik participation observer. Hasilnya bahwa penerapan sistem merit di LAN dilakukan sesuai dengan prinsip dan tahapan kebijakan yang ada. Komitmen pimpinan dan konsistensi dalam penerapan kebijakan sistem merit menjadi faktor determinan. Kata Kunci: Sistem Merit, Pegawai Negeri Sipil, Profesionalisme
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
9

Ziegelstein, Roy C., Charles G. Prober, Lloyd B. Minor, George Q. Daley, Paul B. Rothman und Edward M. Hundert. „Is There Merit in Merit Aid?“ New England Journal of Medicine 377, Nr. 25 (21.12.2017): 2415–17. http://dx.doi.org/10.1056/nejmp1713146.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
10

Agatay, Оtkirbay. „An Analysis of Joči’s Debated Paternity and His Role in the Altan Uruġ Royal Lineage of Činggis Khan“. Golden Horde Review 9, Nr. 4 (29.12.2021): 684–714. http://dx.doi.org/10.22378/2313-6197.2021-9-4.684-714.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Research objectives: This article discusses Joči’s military-political role and status in the Mongol Empire (Yeke Mongol Ulus), beginning in the early thirteenth century and within the intra-dynastic relations of Činggis Khan’s chief sons. In particular, the article seeks to answer questions about Joči’s birth. Discrepancies between the Secret History of the Mongols and other written sources cast doubt on whether Joči was even a legitimate son of Činggis Khan, let alone his eldest one. In addition, this article includes an analysis of Joči’s place within the family and the traditional legal system of the medieval Mongols based on the principles of majorat succession outlined in the Mongol Empire. It establishes evidence of his legitimacy within the Činggisid dynasty’s imperial lineage (altan uruġ) – a point of view supported by his military-political career, his pivotal role in the western campaigns, his leadership at the siege of Khwārazm, and the process of division of the ulus of Činggis Khan. Research materials: This article makes use of Russian, English, and Turkic (Kazakh, Tatar, etc.) translations of key primary sources including the Secret History of the Mongols and works of authors from the thirteenth to seventeenth centuries, including Al-Nasawī, Shіhāb al-Dīn al-Nuwayrī, ‘Alā’ al-Dīn ’Aṭā-Malik Juvāynī, Minhāj al-Dīn Jūzjānī, Zhao Hong, Peng Daya, John of Plano Carpini, William of Rubruck, Jamāl al-Qarshī, Rashīd al-Dīn, Ibn Faḍl Allāh al-ʿUmarī, Uluġbeg, Ötämiš Hājī, Lubsan Danzan, Abu’l-Ghāzī, and Saγang Sečen. New secondary works regarding Joči published by modern Kazakh, Russian, Tatar, American, French, Chinese, Korean and other scholars were also consulted. Results and novelty of the research: Taking into consideration certain economic and legal traits of the medieval Mongols, their traditional practices, military-political events, and longterm developments in the Mongol Empire’s history, descriptions of Joči being no more than a “Merkit bastard” are clearly not consistent. The persisting claims can be traced to doubts about Joči’s birth included in the Secret History of the Mongols, the first extensive written record of the medieval Mongols which had a great impact on the work of later historians, including modern scholars. Some researchers suspect this allegation may have been an indirect result of Möngke Khan inserting it into the Secret History. This article argues that the main motivation was Batu’s high military-political position and prestige in the Yeke Mongol Ulus. After Ögödei Khan’s death, sons and grandsons of Ögödei and Ča’adai made various attempts to erode Batu’s significant position in the altan uruġ by raising questions regarding his genealogical origin. This explains why doubts about Joči’s status in the imperial lineage appeared so widely following his death in an intra-dynastic propaganda struggle waged between the houses of Joči and Тolui and the opposing houses of Ča’adai and Ögödei’s sons. This conflict over the narrative was engendered by the struggle for supreme power in the Mongol Empire and the distribution of conquered lands and property.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen

Dissertationen zum Thema "Merkit"

1

Jareckaitė, Edita. „Moters kasdienis gyvenimas Merkinėje XVIII a“. Bachelor's thesis, Lithuanian Academic Libraries Network (LABT), 2013. http://vddb.laba.lt/obj/LT-eLABa-0001:E.02~2013~D_20130802_113316-00415.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Merkinei XVIII a. buvo nelengvas. Tuometinėje LDK teritorijoje vyko nuolatiniai karai su kaimyninėmis valstybėmis, siautė ligų epidemijos. Tačiau teigiamos reikšmės miesto raidai turėjo magdeburginių teisių bei laisvių suteikimas. Tai paskatino ryškesnį miestelio pakilimą bei vystymąsi. Be to, daugiau teisių įgavo ir patys miestiečiai.
The 18th century in Merkinė was not easy. At that time in the territory of the Great Duchy of Lithuania suffered from constant battles with neighbor countries and epidemic diseases. However, the positive impact on town’s development had the conferment of Magdeburg laws. The latter induced the growth and progress of the town whilst townsfolk gained more rights.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
2

Nortunen, S. (Simo). „Stability assessment of isolated lateral malleolar supination-external rotation-type ankle fractures“. Doctoral thesis, Oulun yliopisto, 2018. http://urn.fi/urn:isbn:9789526217932.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Abstract Isolated lateral malleolar supination-external rotation (SER) -type ankle fractures without incongruity on the standard radiographs can be either stable or unstable depending on the status of the deep deltoid ligament. Neither clinical signs of injury on the medial aspect of the ankle nor the displacement of fibular fracture on mortise radiographs seem to predict stability. Therefore, stress testing has been adopted in clinical use. No “gold standard” method exists but the manual external rotation (ER) stress test is the most extensively studied. The ER stress test has some disadvantages, and other methods—such as gravity stress radiography and magnetic resonance imaging—have been suggested instead. However, the evidence to support the use of these methods is still insufficient. The aims of this dissertation were to assess the roles of (1) morphological factors from standard radiographs of 286 patients, (2) clinical findings on the medial side of the ankle and gravity stress radiography of 79 patients, and (3) MRI of 61 patients in evaluating the stability of the ankle mortise in patients with unimalleolar SER-type fractures with no talar shift on standard radiographs. The ER stress test result was considered to be the reference for stability throughout these studies. We found that a fracture line width < 2 mm in lateral radiographs, only two fracture fragments, and female sex are independent factors predicting a stable ankle mortise. Neither clinical signs on the medial side of the ankle nor gravity stress radiography alone predict the stability of the ankle mortise accurately. According to our MRI findings, total tears of the deep deltoid ligaments are rare, and partial tears are common in this this patient group. The reliability of the MRI assessment is only moderate. In conclusion, patients with non-comminuted fractures and < 2 mm displacement on lateral radiographs have stable ankle mortises and need no further stress testing. The gravity stress radiography is an accurate test for the evaluation of the ankle mortise stability only if the clinical signs indicate a similar result with the gravity stress radiographs. The use of MRI provides no additional benefit compared to ER stress testing for stability evaluation of an SER-type ankle fracture
Tiivistelmä Supinaatio-ulkokiertomekanismilla syntyneet isoloidut ulkokehräsluun murtumat ilman röntgenkuvassa näkyvää telaluun siirtymää voivat olla joko vakaita tai epävakaita nilkan sisemmän nivelsiteen syvän lehden tilasta riippuen. Kliinisessä tutkimuksessa todettujen nilkan sisäreunan vamman merkkien tai röntgenkuvauksella todettavan ulkokehräsluun murtuman virheasennon ei ole osoitettu ennustavan nivelhaarukan mahdollista epävakautta, joten nilkkaa kuormittaen tehtäviä röntgenkuvauksia on otettu kliiniseen käyttöön. Mikään näistä kuvausmenetelmistä ei ole niin sanottu kultainen standardi, mutta ulkokiertovääntötestiä (ER-testi) on tutkittu laajimmin. ER-testin käyttöön liittyy kuitenkin ongelmia, joiden vuoksi niin sanottua painovoimakuvausta tai muun muassa magneettikuvausta (MRI) on ehdotettu käytettäväksi sen sijaan. Näiden menetelmien käyttöä tukeva tieteellinen näyttö on kuitenkin vielä riittämätöntä. Tämän väitöskirjatyön tarkoituksena oli tutkia (1) 286 potilaan tavallisista kuormittamattomista röntgenkuvista morfologisten tekijöiden, (2) 79 potilaan nilkan sisäreunan kliinisen tutkimuksen ja painovoimakuvauksen sekä (3) 61 potilaalla MRI:n merkitystä ja tarkkuutta arvioitaessa supinaatio-ulkokiertomekanismilla syntyneiden ulkokehräsluun murtumien vakautta. ER-testin tulosta käytettiin referenssinä nivelhaarukan vakaudelle kaikissa osatöissä. Sivukuvasta mitattuna ulkokehräsluun murtuman leveys < 2 mm, vain kahden kappaleen murtuma ja naissukupuoli ovat itsenäisiä vakaata nivelhaarukkaa ennustavia tekijöitä. Kliininen tutkimus tai painovoimakuvaus eivät yksinään pysty ennustamaan nivelhaarukan vakautta riittävän tarkasti. MRI:n perusteella sisemmän nivelsiteen syvän lehden täydelliset repeämät ovat tässä vammatyypissä harvinaisia mutta osittaiset repeämät ovat hyvin tavallisia huolimatta ER-testin tuloksesta. MRI:n tulkinnan luotettavuus on ainoastaan kohtalainen. Yhteenvetona voidaan todeta, että ilman ilmeistä telaluun siirtymää röntgenkuvassa yksinkertaiset supinaatio-ulkokiertomekanismilla syntyneet ulkokehräsluun murtumat ovat vakaita eikä nivelhaarukan vakauden testaaminen ole tarpeen, jos murtumaraon leveys sivukuvassa on < 2 mm. Painovoimakuvaus on luotettava, mikäli sen tulos on sama ulkoisten vamman merkkien kanssa. Magneettikuvauksesta ei ole hyötyä arvioitaessa tämän nilkkamurtumatyypin vakautta
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
3

Woodard, Colleen A. „Merit in Principle, Merit in Practice: An Investigation into Merit-based Human Resources Management Through the Lens of Title 5-exempt Federal Organizations“. Diss., Virginia Tech, 2000. http://hdl.handle.net/10919/26893.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
This dissertation research investigates whether merit-based principles and practices are embedded into the HRM systems of 19 Title 5-exempt federal organizations. Title 5-exempt organizations, such as government corporations, serve as a vehicle for exploring the question of what constitutes merit in more loosely regulated public environments. This research fills a void in the discussion about how we can sustain a merit foundation in deregulated and decentralized federal human resources systems. It also captures previously uncollected information about HRM in some organizations that operate fully or partially outside the general government management laws. While the research focus is specific to certain organizations, the context is the broader issue of merit in modern government. A recognition that alternative merit-based HRM systems exist under the federal umbrella without the constraints of Title 5 is important to the overall question of what constitutes merit in federal HRM and whether merit practices must be centrally determined and controlled. The larger goal is that of offering an alternative perspective for embedding the democratic values that merit represents in a more flexible, responsive, and business-like government. The dissertation is divided into three sections that include building a generic model of merit-based HRM to identify the intrinsic components of such public HRM systems, collecting HRM data from 19 organizations through multiple case methodology, and analyzing and comparing the findings to the merit model. The discussion covers six themes emerging from the research, including the institutionalization and legalization of HRM, the impact of collective bargaining on merit, and the limited formal oversight and accountability of HRM in the studied organizations. The findings suggest that even in less regulated political environments, merit-based systems do survive and serve the changing needs of the organization. The key recommendation proposes offering the traditional federal agencies the option to develop and defend their own merit-based HRM systems under a broad public policy and accountability framework. The growth of standard HRM policies and practices in all large organizations and the increased protections in the HRM systems stemming from civil rights and employment law as well as collective bargaining offer protections similar to those merit was originally intended to provide.
Ph. D.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
4

Petkauskienė, Daiva. „Merkio baseino vandens turizmo galimybių analizė“. Master's thesis, Lithuanian Academic Libraries Network (LABT), 2007. http://vddb.library.lt/obj/LT-eLABa-0001:E.02~2007~D_20070816_173956-52538.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Šiame darbe pateikiama Merkio baseino geografinė analizė, apžvelgiamas teritorijos kultūrinis potencialas, nurodomi vandens turizmui tinkami maršrutai. Gal būt skaitytoją sudomins krištolinės Merkio versmės ir kils noras pakeliauti po žilą senovę menančią Dainavos šalį...
Tourism becoming more and more popular, increasing chances to travel have inspired to analyse one type of active tourism – water tourism. The Merkys river pool is one of the best suitable places for environment, great cultural heritage and dietary peculiarities of the rivers. The Merkys and its affluents – the Visinčia, the Grūda, the Šalčia, the Ūla, the Varėnė are some of the most beautiful and cleanest rivers in Lithuania. Picturesque country – side pineries, steep slopes, banks, deep pools, sandy coastlines and many well – equipped camping places make the Merkys attractive for tourists. This work covers a detailed gydrological anglysis of the Merkys river pool, provides segments of privers suitable for water tourism, describes prominent sightseeing places. The Merkys river pool is in the southeast of Lithuania. The Merkys river system includes 810 rivers and serams of different sizes whose total lenght is 2413km. There are 175 lakes of different size, occupying 39,7km2. Their bigger part is in the Dzūkija Eminence. Privers and pouds make up the base of hydrographic net in the other part of the Merkys river pool. Woodlands take up about 50% of the territory: 4 natural reserves, the national park of Dzūkija and 28 reservations of different purposes. The Merky‘s pool is one of the oldest living places in Lithuania. People living for a long time in the territory created and ledt many material and spiritual values which make up our large cultural urbanized. The majority... [to full text]
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
5

張建新 und Kin-sun Cheung. „A study of Merkid Bayan (?-1340)“. Thesis, The University of Hong Kong (Pokfulam, Hong Kong), 1999. http://hub.hku.hk/bib/B31222341.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
6

Černiauskaitė, Vilma. „Merkio baseino vandens kokybės kaitos tyrimai“. Master's thesis, Lithuanian Academic Libraries Network (LABT), 2014. http://vddb.library.lt/obj/LT-eLABa-0001:E.02~2010~D_20140625_190159-44356.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Santrauka. Šio darbo tikslas yra įvertinti Merkio upės baseino 1992-2008 m. laikotarpiu vandens kokybės kaitos tendencijas ir priežastis. Įvertinti esamą vandens telkinių būklę, turi būti atliekami nuolatiniai paviršinių vandens telkinių stebėjimai. Pagrindiniu parametru vandens kokybės valdyme tampa biologiniai parametrai, kuriems įtakos ir ne mažiau svarbūs turi hidrocheminiai vandens parametrai. Paviršiniame vandens kokybės vertinime svarbią vietą užima biologiniai rodikliai, tiksliau rūšys, kurios tiesiogiai reaguoja į vandens užterštumą. Šio darbo tyrimo objektas – hidromorfologiniai, keli bendrieji – cheminiai Merkio pabaseinio upių 4-ių monitoringo vietų: žemiau Dubininkų, aukščiau Varėnos, žemiau Šalčininkų ir žemiau Puvočių 1992 – 2008 m. duomenys. Iki 2005 m. šie taškai – mėginių paėmimo vietos buvo nuolatinės matavimo vietos. Nuo 2005 m. monitoringo vietos pagausėjo, stebėjimų taškai išsibarstė po visą Merkio upės baseiną. 1992 – 2008 m. duomenys, gauti iš Aplinkos apsaugos agentūros, Upių baseinų valdymo skyriaus. Vertinant esamą šių vietų vandens kokybę, buvo atrenkami pagrindiniai parametrai, kurie galėtų vizualiai atspindėti vandens kokybės kaitą. Analizuojant Merkio upės vandens kokybę, buvo parenkami tiriamųjų parametrų duomenys pagal metinį sezoniškumą. Visi fiziniai – cheminiai parametrai buvo matuojami ir fiksuojami kasmet, 12 kartų per metus, kiekvieno mėnesio bėgyje. Stebint šių parametrų kaitą, atrinkti 4 mėnesiai pagal sezoniškumą: sausis, balandis... [toliau žr. visą tekstą]
Summary. The aim of this work is to evaluate the tendencies and reasons of the quality changes of the water of Merkio river-basin during 1992-2008. On purpose to evaluate the condition of existing pieces of water it is necessary to make permanent observations of surface pieces of water. The main parameter of the management of water quality becomes biological parameters which are influenced by equally important hydrochemical water parameters. In the surface evaluation of water quality biological parameters play an important role, more precisely the species which react directly to the water pollution. The subject of research is hydro morphologic, some common – chemical monitoring data of 4 places of Merkio river-basin: down Dubininkai, higher up Varena, down Salcininai and down Puvociai during 1992 – 2008. Until 2005 these points – the places of sample taking were the permanent measuring points. Since 2005 the number of monitoring places has increased; observation points have spread all over the basin of the river Merkys. The data of 1992 – 2008 have been received from Environment protection Agency, River-basin management department. Evaluating the current water quality in these places there were selected the main parameters that could visually reflect the changes of water quality. During the analysis of the water quality of the river Merkys the data of study parameters were chosen in accordance with yearly seasonality. Al physical chemical parameters were measured and fixed... [to full text]
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
7

Hermansson, Emma. „Utlandsstudier under studietiden, en merit?“ Thesis, Malmö högskola, Lärarutbildningen (LUT), 2006. http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:mau:diva-33393.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Högskola/universitet riktar sina blickar allt mer ut mot övriga världen och en del i denna internationalisering är att studenterna har möjlighet till utlandsstudier under studietiden. En av de utbildningar som uppmärksammar detta är Biblioteks- och informationsvetenskaps-programmet vid Växjö universitet, där studenterna den femte terminen har möjlighet till utlandsstudier. Denna studie syftar till att undersöka huruvida dessa utlandsstudier under studietiden betraktas som en merit eller inte vid anställning av bibliotekarier. Detta syfte ses utifrån två grupper: tidigare studenter på biblioteks- och informationsvetenskapsprogrammet vid Växjö universitet och personer med anställningsansvar inom biblioteksyrket, så kallade avnämare. I examensarbetet tar jag upp dessa två gruppers uppfattningar kring utlandsstudier och jag undersöker också hur medvetna de tidigare studenterna är om avnämarnas uppfattningar kring utlandsstudier. Detta gör jag genom en kvalitativ studie med tre reflexiva intervjuer med vardera gruppen. Jag har även valt att studera detta fenomenografiskt och utgå från de två gruppernas uppfattningar av utlandsstudier. Mina slutsatser av dessa sex intervjuer är att båda grupperna ser utlandsstudier som en merit men i olika hög grad. De tidigare studenterna är mer övertygade om att det är en merit än vad de intervjuade avnämarna generellt är. Det kan dock konstateras att ett väl underbyggt val och tankar kring vad terminen med utlandsstudier är bra för underlättar för studenten vid en anställningsintervju. Det samma gäller om du läser samma termin på ditt universitet i Sverige. Med andra ord är utlandsstudier en fördel som kan ge dig andra perspektiv på livet, men är inte avgörande vid en anställning inom biblioteksyrket.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
8

Wickholm, David Randall. „MERIT FUNCTION FOR BIOCULAR MAGNIFIERS“. Thesis, The University of Arizona, 1985. http://hdl.handle.net/10150/275251.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
9

Tauriainen, L. (Laura). „140 merkin verran tiedettä:Twitter yliopistojen organisaatioviestinnän kanavana“. Master's thesis, University of Oulu, 2017. http://urn.fi/URN:NBN:fi:oulu-201706012340.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Tämän tutkimuksen aiheena on tehdä perusselvitys teoriasidonnaisen sisältöanalyysin kautta siitä, miten suomalaiset yliopistot käyttävät Twitteriä viestinnässään. Analyysitapoina tutkimuksessa on käytetty luokittelua, teemoittelua ja tyypittelyä. Aineistoni koostuu kahdentoista suomalaisen yliopiston julkisista Twitter-profiileista sekä helmikuun 2017 Twitter-julkaisuista. Tutkittavia julkaisuja oli yhteensä 1079 kappaletta. Teoreettisena viitekehyksenä on viestinnän eri osa-alueiden teoriat. Yliopistoja tarkastellaan viestivinä organisaatioina. Niin organisaatioviestinnässä kuin tiedeviestinnässäkin kannustetaan sosiaalisen median käyttöön. Sosiaalisen median viestinnässä on perinteistä viestintää suurempi merkitys vuorovaikutteisuudella ja kaksisuuntaisuudella. Tässä tutkielmassa perehdytään siihen, toteutuvatko ne yliopistojen Twitter-viestinnässä. Tutkimuksen perusteella voidaan todeta, että yliopistot ovat suhteellisen aktiivisia Twitter-viestijöitä, mutta vuorovaikutus ja kaksisuuntaisuus eivät toteudu. Julkaisut eivät kannusta keskusteluun tai reagointiin. Monipuolisempi viestintä, jossa käytetään tehokeinoina kysymyksiä, kuvia ja videoita, voisi johtaa vuorovaikutteisempaan Twitter-viestintään.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
10

Palmer, James. „Artificial intelligence and legal merit arguments“. Thesis, University of Oxford, 1998. http://ethos.bl.uk/OrderDetails.do?uin=uk.bl.ethos.390356.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen

Bücher zum Thema "Merkit"

1

Alander, Jussi-Pekka. Punakaartien merkit, tunnukset ja varainkeräysmerkit. Vantaa: AV-taitto, 2001.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
2

Pirjo, Ahokas, Lappalainen Otto, Sihvonen Jukka 1953- und Niemi Irmeli 1931-, Hrsg. Arjen merkit: Arki, taide ja tutkimus. Helsinki: Kirjastopalvelu, 1991.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
3

Kortti, Jukka. Modernisaatiomurroksen kaupalliset merkit: 60-luvun suomalainen televisiomainonta. Helsinki: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2003.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
4

Eero, Tarasti, und International Semiotics Institute, Hrsg. Ymmärtämisen merkit: Samuuden ja toiseuden ikoneja suomalaisessa kulttuurissa. Imatra: International Semiotics Institute, 2000.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
5

Anaja, Markus. Rumpu ja miekka: Näkökulmia sotilasperinteeseen. Helsinki: Sotilasperinteen seura, 2007.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
6

Autio, Orvokki. Merki päällä. Helsinki: Kirjahtymä, 1985.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
7

Burton, Clare. Redefining merit. Canberra: Australian Government Publishing Service, 1988.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
8

Thorngate, Warren. Judging merit. New York: Psychology Press, 2009.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
9

1918-, Halsey William Darrach, und Johnston Bernard M. A, Hrsg. Merit students encyclopedia. New York: Macmillan Educational Co., 1987.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
10

1918-, Halsey William Darrach, und Friedman Emanuel, Hrsg. Merit students encyclopedia. New York: Macmillan Educational Co., 1985.

Den vollen Inhalt der Quelle finden
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen

Buchteile zum Thema "Merkit"

1

Sturn, Richard. „The Merits of Merit Wants“. In Studies in Choice and Welfare, 289–308. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2015. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-662-46439-7_16.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
2

Lysaker, Paul H., und Reid E. Klion. „MERIT“. In Recovery, Meaning-Making, and Severe Mental Illness, 149–53. First edition. | New York : Routledge, 2017.: Routledge, 2017. http://dx.doi.org/10.4324/9781315447001-17.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
3

Schober, Juliane. „Merit“. In Routledge Handbook of Theravāda Buddhism, 115–26. London: Routledge, 2022. http://dx.doi.org/10.4324/9781351026666-10.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
4

Langer, Rita. „Merit“. In Routledge Handbook of Theravāda Buddhism, 257–70. London: Routledge, 2022. http://dx.doi.org/10.4324/9781351026666-21.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
5

Mann, Stefan. „Merit Sectors“. In Sectors Matter!, 41–51. Berlin, Heidelberg: Springer Berlin Heidelberg, 2011. http://dx.doi.org/10.1007/978-3-642-18126-9_3.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
6

Clément, Valérie, und Nathalie Moureau. „Merit Goods“. In Encyclopedia of Law and Economics, 1432–35. New York, NY: Springer New York, 2019. http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-7753-2_663.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
7

Clément, Valérie, und Nathalie Moureau. „Merit Goods“. In Encyclopedia of Law and Economics, 1–4. New York, NY: Springer New York, 2018. http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-7883-6_663-1.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
8

Clément, Valérie, und Nathalie Moureau. „Merit Goods“. In Encyclopedia of Law and Economics, 1–4. New York, NY: Springer New York, 2020. http://dx.doi.org/10.1007/978-1-4614-7883-6_663-2.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
9

Cserne, Péter, und Maxime Desmarais-Tremblay. „Merit Goods“. In Encyclopedia of the Philosophy of Law and Social Philosophy, 1–6. Dordrecht: Springer Netherlands, 2020. http://dx.doi.org/10.1007/978-94-007-6730-0_164-1.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
10

Dielmann, Karen McMillen. „Merit Pay“. In The Encyclopedia of Human Resource Management, 314–16. San Francisco, CA: Pfeiffer: A Wiley Imprint, 2012. http://dx.doi.org/10.1002/9781118364741.ch59.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen

Konferenzberichte zum Thema "Merkit"

1

Faragó, András, und Violet R. Syrotiuk. „Merit“. In the 7th annual international conference. New York, New York, USA: ACM Press, 2001. http://dx.doi.org/10.1145/381677.381683.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
2

Gheith, Ramla, Fethi Aloui und Sassi Ben Nasrallah. „Investigation of Regenerator Matrix Through Figure of Merit Analysis“. In ASME/JSME/KSME 2015 Joint Fluids Engineering Conference. American Society of Mechanical Engineers, 2015. http://dx.doi.org/10.1115/ajkfluids2015-22087.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
To choose the adequate regenerator, that gives the highest Stirling engine performances, different compromises must be considered. The figure of Merits is a powerful tool to evaluate and compare the performance of different Stirling engine regenerator matrices. The figure of merits is usually defined as the ratio between the heat transfer performance and the pressure drop losses through the regenerator matrix. The figure of merits can be obtained too by calculating different rations of pressure drop ΔPPm of regenerator volume VdrVE and for regenerator loss Q.tQ.r F M S C = 1 Δ P P m V d r V E Q . t Q . r In this study the experimental results of various Gamma Stirling engine metallic wire regenerator matrices are presented. The figure of merit parameter will be estimated to determine the adequate regenerator. Then the FMSC was used to determine the best regenerator porosity and the optimal operation parameters.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
3

Amirpourabasi, Arezoo, Mohammad Pourgol-Mohammad und Hanieh Niroomand-Oscuii. „Reliability Evaluation for Biomechanics Transient Stresses: Case Study of Biological Cell Vitality in Freezing Process“. In ASME 2014 International Mechanical Engineering Congress and Exposition. American Society of Mechanical Engineers, 2014. http://dx.doi.org/10.1115/imece2014-39468.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
This research proposes reliability evaluation for performance of biological transient mechanical stresses scenarios. This is part of a broader research done by the authors for comprehensive analysis of the biological reliability analysis [1]. A literature review is conducted in area of biomechanics phenomenological processes in order to classify the approaches for success criteria determination and reliability metrics calculation based on their merits and limitations. A limited failure mode and effect analysis is performed as a pre-processor for identification of the corresponding figure of merits. Biological environment is complex in correlated occurrence of microscopic and macroscopic phenomena. Therefore the modeling of this complex medium, in context of mechanical stresses, requires numerical solution of conservation equation and inclusion of corresponding constitution models. Determination of success criteria (first phase for reliability calculation in this research) is a challenging object, and requires consideration of several dependent figures of merits (e.g. temperature, mass and etc.). The developed success criteria matrix is based on the approaches of representation of the figures of merit. A multi-objective criteria is developed according to the phenomena occurrence in the intended study and the selected proper figure(s) of merit. The matrix determines the region of acceptance as well as the rejection area. The reliability index is proposed to estimate the probability of the success based on the calculated system performance in a non-deterministic (stochastic parameters) approach. By augmentation of developed success criteria and the system analysis calculation, a decision is made on the success and rejection of the system performance the methodology is applied to the case of cell cryopreservation phenomenon. The process of freezing in living cells is considerably more complicated than in a solution, primarily due to the presence of cellular structure. The process is considered a transient mechanical stress on the cell structure including the thermal and mass transport. The success criteria is determined based on two figures of merit of temperature and mass and their rate of change. Numerical calculation is completed for study of thermal and mass behavior for the transient of the cell. The uncertain parameters are considered random and Monte Carlo simulation is conducted for inclusion of their variation in the calculation. The situation are specified for the observation of the success criteria and occurrence of the failure.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
4

Cassarly, William J. „Illumination merit functions“. In Optical Engineering + Applications, herausgegeben von Roland Winston und R. John Koshel. SPIE, 2007. http://dx.doi.org/10.1117/12.737955.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
5

Green, Craig E., Andrei G. Fedorov und Yogendra K. Joshi. „Scaling Analysis of Performance Trade-Offs in Electronics Cooling“. In ASME 2009 InterPACK Conference collocated with the ASME 2009 Summer Heat Transfer Conference and the ASME 2009 3rd International Conference on Energy Sustainability. ASMEDC, 2009. http://dx.doi.org/10.1115/interpack2009-89389.

Der volle Inhalt der Quelle
Annotation:
Using the governing equations for internal fluid flow and heat transfer, scaling laws are developed to predict how the selection of a liquid or gas coolant and geometry affects the pumping power and volume requirements of heat sinks in electronics cooling applications. One of the principal outcomes of the presented scaling analysis is derivation, based on first principles, of new figure-of-merit parameters that can be used to evaluate cooling performance and guide efforts on development of new cooling fluids. The new figures-of-merits are critically compared to existing performance metrics and experimental data from the literature to emphasize the relevance and accuracy of developed scaling laws.
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
6

Forghieri, F., R. W. Tkach, A. R. Chraplyvy und A. M. Vengsarkar. „Dispersion-compensating fiber: is there merit in the figure of merit?“ In OFC '96 - Conference on Optical Fiber Communication. IEEE, 1996. http://dx.doi.org/10.1109/ofc.1996.908275.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
7

Zettsu, Koji. „From Data Collection Merit to Data Connection Merit for Smart Sustainable Cities“. In ICMR '20: International Conference on Multimedia Retrieval. Richland, SC: International Foundation for Autonomous Agents and Multiagent Systems, 2020. http://dx.doi.org/10.1145/3379174.3387636.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
8

Flicker, Jack, Jonathan Bock, William Bachman und Robert Kaplar. „High-Reliability Ceramic Capacitors to Enable Extreme Power Density Improvements.“ In Proposed for presentation at the VTO Annual Merit Review in ,. US DOE, 2022. http://dx.doi.org/10.2172/2002518.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
9

Monson, Todd. „Isotropic Bottom-Up Soft Magnetic Composites for Rotating Machines.“ In Proposed for presentation at the DOE/VTO Annual Merit Review. US DOE, 2021. http://dx.doi.org/10.2172/1868445.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
10

Salek, Amir H., Jinan Lou und Massoud Pedram. „MERLIN“. In the 36th ACM/IEEE conference. New York, New York, USA: ACM Press, 1999. http://dx.doi.org/10.1145/309847.309982.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen

Berichte der Organisationen zum Thema "Merkit"

1

Freeman, A. E. Gene. Lifetime Net Merit. Ames (Iowa): Iowa State University, Januar 2004. http://dx.doi.org/10.31274/ans_air-180814-924.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
2

Voyce, J. GSC Merit Awards. Natural Resources Canada/ESS/Scientific and Technical Publishing Services, 1992. http://dx.doi.org/10.4095/301728.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
3

Author, Not Given. 2008 annual merit review. Office of Scientific and Technical Information (OSTI), Januar 2009. http://dx.doi.org/10.2172/1216751.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
4

Author, Not Given. 2004 Annual Merit Review Proceedings. Office of Scientific and Technical Information (OSTI), Januar 2009. http://dx.doi.org/10.2172/1217827.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
5

Author, Not Given. 2005 Annual Merit Review Proceedings. Office of Scientific and Technical Information (OSTI), Januar 2009. http://dx.doi.org/10.2172/1217829.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
6

Author, Not Given. 2007 Annual Merit Review Proceedings. Office of Scientific and Technical Information (OSTI), Januar 2009. http://dx.doi.org/10.2172/1217831.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
7

Author, Not Given. 2006 Annual Merit Review Proceedings. Office of Scientific and Technical Information (OSTI), Januar 2009. http://dx.doi.org/10.2172/1217833.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
8

Author, Not Given. 2008 Annual Merit Review Proceedings. Office of Scientific and Technical Information (OSTI), Januar 2009. http://dx.doi.org/10.2172/1217835.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
9

Lyness, J. N., und I. H. Sloan. Cubature rules of prescribed merit. Office of Scientific and Technical Information (OSTI), März 1996. http://dx.doi.org/10.2172/211665.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
10

Dynarski, Susan. The Consequences of Merit Aid. Cambridge, MA: National Bureau of Economic Research, Dezember 2002. http://dx.doi.org/10.3386/w9400.

Der volle Inhalt der Quelle
APA, Harvard, Vancouver, ISO und andere Zitierweisen
Wir bieten Rabatte auf alle Premium-Pläne für Autoren, deren Werke in thematische Literatursammlungen aufgenommen wurden. Kontaktieren Sie uns, um einen einzigartigen Promo-Code zu erhalten!

Zur Bibliographie